AD

Προσβασιμότητα κατ’ οίκον: Το πρόγραμμα παρουσίασε ο Πρωθυπουργός στους εκπροσώπους των ΑμεΑ

Ένα χρόνιο αίτημα της κοινότητας των ατόμων με αναπηρία γίνεται πλέον πράξη με το πρόγραμμα «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον», με το οποίο διασφαλίζεται η απρόσκοπτη πρόσβαση στις κατοικίες ή στους χώρους εργασίας τους. Την πορεία του προγράμματος συζήτησε ο πρωθυπουργός με εκπροσώπους της κοινότητας των ατόμων με αναπηρία.

Βάσει του προγράμματος στα έργα που επιδοτούνται για πρώτη φορά από το κράτος συμπεριλαμβάνεται η κατασκευή – τροποποίηση ράμπας, τοποθέτηση αναβατορίου, ειδικού ανελκυστήρα ή ανακατασκευή μπάνιου για χρήση με αμαξίδιο και η προσαρμογή εσωτερικών χώρων, όσο και παρεμβάσεις λόγω αισθητηριακής αναπηρίας, όπως ηχητικές και φωτεινές σημάνσεις.

Οι εκπρόσωποι της κοινότητας των ατόμων με αναπηρία εξέφρασαν την ικανοποίησή τους στη συνάντηση που είχαν με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Το σπίτι μας είναι το καταφύγιό μας, ειδικά για συμπολίτες μας που έχουν μια αναπηρία η δυνατότητα να μπορούν να κινηθούν άνετα μέσα στο σπίτι τους, χωρίς να αισθάνονται ότι κάνουν εκπτώσεις ή παραχωρήσεις από αυτό το οποίο θα περίμεναν είναι εξαιρετικά σημαντική» δήλωσε ο πρωθυπουργός, Kυριάκος Μητσοτάκης.

Για τις παρεμβάσεις λόγω κινητικής αναπηρίας το ύψος της επιδότησης ανέρχεται σε 12.000 ευρώ και για τις παρεμβάσεις λόγω αισθητηριακής αναπηρίας σε έως 5.000 ευρώ. Σε περίπτωση που απαιτείται συνδυασμός παρεμβάσεων.

Το ποσό της επιδότησης αυξάνεται έως 14.500 ευρώ. Δικαιούχοι του προγράμματος είναι άτομα με ποσοστό αναπηρίας από 67% και άνω και ατομικό εισόδημα έως 60.000 ευρώ.

«Είναι ένα πρόγραμμα το οποίο το ζητούσαμε χρόνια και σαν αναπηρικό κίνημα αλλά και οι σύλλογοι μας και όλοι και στις κουβέντες μα. Είναι πάρα πολύ σημαντικό» δήλωσε σχετικά η Κορίνα Θεοδωράκη, γραμματέας της Εθνικής Ομοσπονδίας Κινητικά Αναπήρων.

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

«Ανοίγουν» τα στόματα για τη σκοτεινή δράση του 42χρονου μαστροπού – Μου φώναζε «πιες κοκαΐνη»

Με σενάριο τρόμου έρχονται αντιμέτωπες νεαρές γυναίκες και ανήλικες, οι οποίες κατήγγειλαν τον 42χρονο μαστροπό στην Αττική. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, ο κατηγορούμενος τις

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Σε εγρήγορση οι χώρες του ΝΑΤΟ εξαιτίας των απειλών από ρωσικά drones – Συναγερμός σε Πολωνία και Ρουμανία

Νέος συναγερμός σήμανε στην Πολωνία χθες, Σάββατο (13/9), καθώς αεροσκάφη αναπτύχθηκαν για την προστασία του εναέριου χώρου λόγω απειλής επιθέσεων με drone στην γειτονική Ουκρανία, ενώ

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πλήθος κόσμου στην πρεμιέρα της 24ωρης λειτουργία του μετρό – Κ. Κυρανάκης: «Οι νέοι θα γυρίζουν με ασφάλεια στο σπίτι τους από τη διασκέδαση»

Με επιτυχία λειτούργησε το πρώτο Σάββατο της 24ωρης λειτουργίας των αστικών συγκοινωνιών της Αττικής με χιλιάδες πολίτες να επιστρέφουν στο σπίτι τους με ασφάλεια χρησιμοποιώντας

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Κατερίνα Καινούργιου: Θαυμάζει το ηλιοβασίλεμα αγκαλιά με τον Παναγιώτη Κουτσουμπή

Ο Παναγιώτης Κουτσουμπής μοιράστηκε ένα ακόμα τρυφερό στιγμιότυπο με την Κατερίνα Καινούργιου στα κοινωνικά δίκτυα, προσφέροντας στους θαυμαστές τους μια γεύση από τις ευτυχισμένες τους

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Εξέδιδαν 16χρονη μέσω ιστοσελίδας γνωριμιών – Συνελήφθη 30χρονος

Σοβαρή υπόθεση σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανήλικου κοριτσιού αποκαλύφθηκε στην ανατολική Θεσσαλονίκη, με έναν 30χρονο άνδρα να συλλαμβάνεται το πρωί της Παρασκευής. Το περιστατικό ήρθε στο φως

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >