AD

Χρυσοχοΐδης: Δεν μπορούμε ως χώρα να διαχειριστούμε χιλιάδες μετανάστες

Στο μεταναστευτικό ζήτημα αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο υπουργούς προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στο ΕΡΤΝews και τον Κώστα Παπαχλιμίντζο, σημειώνοντας ότι «όταν υπάρχουν μεγάλες μεταναστευτικές ροές, είναι εφιάλτης. Είναι εξαιρετικά δύσκολη η διαχείρισή τους».

«Εμείς δεν μπορούμε διαχειριστούμε αυτήν την κατάσταση και να φιλοξενούμε χιλιάδες μετανάστες. Το μέτρο αναστολής των αιτημάτων ασύλου για τρεις μήνες είναι προσωρινό μέχρι να γίνουν διευθετήσεις της Ελλάδας και της ΕΕ με τη Λιβύη», πρόσθεσε.

Διαμήνυσε ότι «εμείς έχουμε δύο καθήκοντα. Το ένα είναι να μιλάμε με τους Λίβυους και με την ΕΕ για να κλείσει αυτή η υπόθεση και το άλλο είναι να αναπτύξουμε όλες τις δυνάμεις μας στη θάλασσα και να αντισταθούμε. Οι διακινητές ζητούν φιλοξενία την οποία εμείς δεν μπορούμε να παρέχουμε».

«Ο Έβρος είναι απόλυτα απόρθητος και ασφαλής»

Ο κ. Χρυσοχοΐδης μίλησε στη συνέχεια για τον φράχτη στον Έβρο, τονίζοντας ότι «ο φράχτης έχει ολοκληρωθεί κατά 75 χιλιόμετρα. Είναι μια διαδικασία που θα συνεχίζεται μέχρι να καλύψουμε όλες τις ευάλωτες θέσεις. Το έργο υλοποιείται και προχωρά με εθνικούς πόρους».

«Έχουμε όλες τις υποδομές και τον εξοπλισμό και ο Έβρος είναι απόλυτα απόρθητος και ασφαλής», διαβεβαίωσε.

Για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ας γίνει εξεταστική για να διερευνηθούν όλες οι πτυχές»

Σχετικά με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Χρυσοχοΐδης επισήμανε ότι «σήμερα διερευνάται αν η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ αποτελεί ένα ποινικό πρόβλημα, πέρα από πολιτικό και οικονομικό, σύμφωνα με τη δικογραφία που έστειλε η ευρωπαϊκή εισαγγελία.

«Ας γίνει η εξεταστική επιτροπή για να διερευνηθούν οι πτυχές του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ. Αυτό που έχει αξία και σημασία είναι να δούμε πως θα μπορέσουμε να εισπράξουμε όλα αυτά που παρανόμως είχαν καταβληθεί», πρόσθεσε.

Για το περιστατικό της Ρόδου

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο περιστατικό στο λιμάνι της Ρόδου μετά την ένταση που προκλήθηκε σε διαμαρτυρία για την παρουσία του κρουαζιερόπλοιου «Crown Iris».

«Καταρχάς η αστυνομία δεν έχει καμία επιχειρησιακή ευθύνη στα λιμάνια. Εκεί είναι το Λιμενικό Σώμα. Η αστυνομία δεν εμποδίζει τους διαδηλωτές. Για το θέμα του πολέμου στη Γάζα είχαμε 522 διαδηλώσεις σε διάστημα ενός έτους. Ποιος λοιπόν εμπόδισε τις διαδηλώσεις;» ανέφερε.

«Μπορούν να διαδηλώνουν, αλλά όχι να εμποδίζουν και να χειροδικούν. Αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει», συμπλήρωσε.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Bραβεία Emmy: Η λίστα των νικητών – Θρίαμβος για τις σειρές “Adolescence”, “Studio” και “Τhe Pitt”

Ολοκληρώθηκε η 77η απονομή των βραβείων Emmy. Οι νικητές επιλέχτηκαν ανάμεσα σε σχεδόν 26.000 ηθοποιούς, σκηνοθέτες και παραγωγούς του τηλεοπτικού χώρου. Ο 15 χρονος Όουεν

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ηράκλειο: Προφυλακιστέος ο 27χρονος Αιγύπτιος για το τροχαίο στα Μάλια με θύμα 23χρονη – Ένταση στα δικαστήρια

Ένταση επικράτησε νωρίτερα στα δικαστήρια του Ηρακλείου, κατά την διάρκεια της μεταφοράς, προκειμένου να απολογηθεί, του 27χρονου Αιγύπτιου που σκότωσε την 23χρονη κοπέλα στο τροχαίο,

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Κυρ. Μητσοτάκης για Καραλή: Πέτυχε να μας σηκώσει μαζί του ψηλά

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την εξής ανάρτηση για την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου από τον Εμμανουήλ Καραλή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου «Ο Εμμανουήλ Καραλής

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Βουλή: Μετασχηματισμός και αναβάθμιση των δεξιοτήτων των δημοσίων υπαλλήλων τη διετία 2023-2025

Η αναβάθμιση των δεξιοτήτων των δημοσίων υπαλλήλων αποτελεί βασικό πυλώνα της μεταρρύθμισης στη δημόσια διοίκηση, με στόχο την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας και της ποιότητας των

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Κίνα-2025 CIFTIS: Ένα ρομποτικό σκυλί ανιχνευτής διαρροών μεθανίου έκλεψε την παράσταση και τις εντυπώσεις των επισκεπτών

Στη φετινή Διεθνή Έκθεση της Κίνας για το Εμπόριο και τις Υπηρεσίες (2025 CIFTIS) που πραγματοποιήθηκε στις 10-14 Σεπτεμβρίου στο ανακαινισμένο βιομηχανικό Πάρκο Σουγκάνγκ του

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Διοικητής της Τροχαίας Αττικής για νέο ΚΟΚ: Σε 22.200 ελέγχους από Παρασκευή βράδυ βρέθηκαν 263 θετικά τεστ αλκοόλ

Ποια η εικόνα στους δρόμους και πιο συγκεκριμένα στην οδηγική συμπεριφορά των πολιτών από το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου που τέθηκε σε ισχύ ο νέος ΚΟΚ,

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >