«Όχι η επιτυχία της επίτευξης ενός στόχου, αλλά ο ίδιος ο δρόμος», εξομολογήθηκε η Άριελ Κωνσταντινίδη.
Η Άριελ Κωνσταντινίδη παραχώρησε μια εκτενή συνέντευξη στο περιοδικό «Λοιπόν» με τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Βαζαίο. Η καταξιωμένη ηθοποιός, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην απόφασή της να μείνει έγκυος, εστιάζοντας στο υπαρξιακό ταξίδι που πραγματοποίησε με τον εαυτό της.
«Δεν ήταν ανάγκη. Πολλοί άνθρωποι θεωρούν τη μητρότητα ως κάτι που προκύπτει από ανάγκη, για κάποιες γυναίκες είναι η σκέψη «είμαι σαράντα, πρέπει να κάνω παιδί» ή το «να ολοκληρώσω την οικογένειά μου για να διατηρήσω τον άντρα μου». Το ίδιο ισχύει και για κάποιους άντρες, που θέλουν να «δέσουν» μια γυναίκα μέσω ενός παιδιού. Όλα αυτά τα έχουμε δει, τα έχουμε βιώσει, υπάρχουν τέτοιες οικογένειες γύρω μας. Εγώ, ωστόσο, ήμουν πέρα από αυτές τις αντιλήψεις. Έπρεπε πρώτα να το ξεκαθαρίσω σε βάθος μέσα μου. Να το κάνω απόλυτα σαφές», ανέφερε αρχικά.
Η Άριελ Κωνσταντινίδη πρόσθεσε: «Και αυτό ήταν το κάλεσμα για μένα. Όχι η επιτυχία της επιδίωξης ενός στόχου, αλλά ο ίδιος ο δρόμος. Το ταξίδι που έκανα με τον εαυτό μου, με την Άριελ, με τη γυναίκα, με τη μητέρα. Ήταν μια υπαρξιακή διαδικασία. Δεν είχε να κάνει με αριθμούς ή ηλικίες. Αυτά είναι κοινωνικές προκαταλήψεις, προσχηματισμένα σχήματα. Η ηλικία είναι πώς νιώθεις. Σαφώς, αν υπάρχουν σοβαρά ιατρικά ή παθολογικά ζητήματα, τότε το συζητάμε υπό άλλη οπτική. Πρέπει να είμαστε σε καλή κατάσταση για τα παιδιά μας, να έχουμε ευθύνη. Αλλά το ότι έχω ήδη παιδιά, δεν υπήρξε ποτέ «εμπόδιο» ή λόγος για να μην το ξαναζήσω».