Στη γραφική περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα, ο 6ος Λαϊκός Δρόμος συνέδεσε την αθλητική ευγενής άμιλλα με την παράδοση, με κεντρική φιγούρα την κα. Αγορή Ζουμπογιάννη.
Η 79χρονη κάτοικος της Καστανιάς αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για κοινότητα και οικογένεια, τρέχοντας με τα εγγόνια της στον αγώνα 5,5 χιλιομέτρων.
Η κα. Ζουμπογιάννη, γνωστή για τον δραστήριο τρόπο ζωής της, δήλωσε: «Αισθάνομαι ευχάριστα, γιατί με ευνοεί για να τρέχω. Το χαίρομαι. Έχω τρέξιμο καθημερινό, αλλά είναι η συμμετοχή, μ’ αρέσει να τρέχω, να είμαι συμμέτοχος στο δρόμο», υπογραμμίζοντας τη χαρά της για τη συμμετοχή στον αγώνα. Η εκδήλωση προσέλκυσε αθλητές όλων των ηλικιών, αποδεικνύοντας την ανθεκτικότητα και το πάθος της περιοχής για τον αθλητισμό και την υγεία. Η ντόπια κοινωνία βλέπει στο πρόσωπο της Αγορής έναν ισχυρό σύμβολο επιμονής και υγιούς διαβίωσης.
«Για μας ο αγώνας αρχίζει και τελειώνει με την Αγορή. Αποτελεί παράδειγμα και για τα εγγόνια της και για τους νέους αθλούμενους», δήλωσε η κα. Ντίνα Ιγγλέζου στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3. Εκτός από τις αθλητικές της δραστηριότητες, η κα. Ζουμπογιάννη φροντίζει την εκκλησία του χωριού και παράγει εξαιρετικό κρασί. Ο κ. Παναγιώτης Κατσαρός ανέφερε: «Η Αγορή είναι “άγγελος” στο χωριό. Φυλάει την εκκλησία, παράγει το καλύτερο κρασί και σας προτείνω να το δοκιμάσετε. Είναι ένα φοβερό παράδειγμα προς όλους μας…». Η ιστορία της Αγορής Ζουμπογιάννη δεν είναι μόνο μία προσωπική επιτυχία, αλλά και μία υπενθύμιση της δύναμης του ανθρώπινου πνεύματος και της σημασίας της διατήρησης παραδόσεων ακόμη και στις πιο σύγχρονες μορφές.