AD

Η στιγμή που πιλότος Boeing διαπίστωσε βλάβη στον κινητήρα λίγο μετά την απογείωση από Ουάσινγκτον – Ακούστε το ηχητικό

Στιγμές αγωνίας εκτυλίχθηκαν στον ουρανό της Ουάσινγκτον πριν από λίγες ημέρες, όταν η πτήση 108 της United Airlines, με προορισμό τη Γερμανία, εξέπεμψε σήμα κινδύνου λόγω προβλήματος στον αριστερό κινητήρα του αεροσκάφους.

Το Boeing 787-8 Dreamliner, που μετέφερε 219 επιβάτες, βρέθηκε σε έκτακτη κατάσταση λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Dulles. Σύμφωνα με το ηχητικό απόσπασμα των συνομιλιών με τον πύργο ελέγχου, ο πιλότος ανέφερε: «Πρόβλημα, πρόβλημα στον κινητήρα, στον αριστερό κινητήρα». Στη συνέχεια, κήρυξε έκτακτη ανάγκη λέγοντας «Mayday, mayday, mayday».

Ο συναγερμός σήμανε όταν το αεροπλάνο είχε φτάσει στα 10.000 πόδια, μόλις στις 6 το απόγευμα της 25ης Ιουλίου. Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας αντέδρασαν άμεσα, δίνοντας εντολές για επιστροφή στο Dulles. Ωστόσο, η βαρύτητα του γεμάτου καυσίμων αεροσκάφους δεν επέτρεπε άμεση προσγείωση. Ο πιλότος ζήτησε χρόνο και χώρο για να πραγματοποιήσει κύκλους στον αέρα, μειώνοντας τα καύσιμα για ασφαλέστερη προσγείωση.

Η διαδικασία διήρκεσε περίπου 30 λεπτά, με το αεροπλάνο τελικά να προσγειώνεται ομαλά και με ασφάλεια στο αεροδρόμιο Dulles. Αξιωματούχος της United Airlines αναφέρθηκε σε «μηχανική βλάβη», χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες για τη φύση του προβλήματος στον κινητήρα του αεροπλάνου. Η άμεση αντίδραση του πληρώματος και των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας απέτρεψε οποιονδήποτε κίνδυνο για την ασφάλεια των επιβατών.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ: Αναμένεται τηλεφωνική συζήτηση για TikTok και εμπορικές διαπραγματεύσεις

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Donald Trump, ο οποίος πρόσφατα κατηγόρησε τον Xi Jinping ότι συνεργάζεται για να «συνωμοτήσει» εναντίον των ΗΠΑ, ελπίζει να οριστικοποιήσει

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Κ. Πιερρακάκης από Eurogroup/ECOFIN: «Πρέπει να επιδιώξουμε μια οικονομία που ενθαρρύνει την καινοτομία και προωθεί την ανάπτυξη»

«Πρέπει να επιδιώξουμε μια οικονομία που ενθαρρύνει την καινοτομία και προωθεί την ανάπτυξη», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης, προσερχόμενος στη συνεδρίαση

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τζένη Θεωνά: Baby shower λίγο πριν τη γέννηση του δεύτερου παιδιού – Το πάρτι με αγαπημένους φίλους

Γονείς για δεύτερη φορά αναμένεται να γίνουν οσονούπω Τζένη Θεωνά και Δήμος Αναστασιάδης. Το αγαπημένο ζευγάρι, 6 χρόνια μετά τη γέννηση του μικρού Αρίωνα, είναι

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Βουλή: Κληρώθηκαν τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου για την υπόθεση Καραμανλή σχετικά με την τραγωδία στα Τέμπη

Ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής κληρώθηκαν τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου που θα αποφανθούν για την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του πρώην Υπουργού Υποδομών και

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Οι Ταλιμπάν απαγορεύουν βιβλία γραμμένα από γυναίκες και 18 μαθήματα στα πανεπιστήμια του Αφγανιστάν

Η κυβέρνηση των Ταλιμπάν αφαίρεσε βιβλία γραμμένα από γυναίκες από το πανεπιστημιακό εκπαιδευτικό σύστημα στο Αφγανιστάν, στο πλαίσιο μιας νέας απαγόρευσης που απαγορεύει επίσης τη

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >