AD

Εξιχνίαση υπόθεσης παράνομων συνταγογραφήσεων αντιδιαβητικού φαρμάκου – Δικογραφία σε βάρος δύο ιατρών

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Παπάγου – Χολαργού υπόθεση παράνομων συνταγογραφήσεων αντιδιαβητικού φαρμάκου και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ειδικευόμενων ιατρών Δημόσιου νοσοκομείου για νόθευση συνταγογραφήσεων του αντιδιαβητικού φαρμακευτικού σκευάσματος, παράνομη πρόσβαση σε σύστημα πληροφοριών και παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Στη σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αναφέρεται ότι: «Στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας για παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμακευτικού σκευάσματος από ιατρούς Δημόσιου νοσοκομείου, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Παπάγου – Χολαργού, μετά από ανάλυση πληροφοριακών δεδομένων ταυτοποίησαν τους δύο ειδικευόμενους ιατρούς ως δράστες.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι, τον Δεκέμβριο του 2024 σε τουλάχιστον τέσσερις περιπτώσεις, εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητα τους και την πρόσβαση τους στο ηλεκτρονικό σύστημα του νοσοκομείου, υπέκλεψαν κωδικούς πρόσβασης ιατρών έτερης κλινικής και προέβησαν στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση αντιδιαβητικού φαρμακευτικού σκευάσματος μεγάλης αξίας, σε ασθενείς της εν λόγω κλινικής που το ιστορικό τους δικαιολογούσε τη χορήγησή του.

Στη συνέχεια μετέβησαν σε φαρμακεία της Αττικής, όπου εκτέλεσαν τη συνταγή, ώστε να προμηθευτούν το εν λόγω φαρμακευτικό σκεύασμα, με σκοπό την μεταπώληση του σε έτερα άτομα και την αποκόμιση οικονομικού οφέλους.

Σημειώνεται ότι οι συνταγογραφήσεις εκτελέστηκαν εν αγνοία των εν λόγω ασθενών αλλά και των ιατρών της έτερης κλινικής. Η δικογραφία υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Σύλληψη δύο 14χρονων που έσπαγαν παγκάκια στην Κηφισιά – Τραυμάτισαν γυναίκα αστυνομικό

Στη σύλληψη δύο 14χρονων, οι οποίοι τραυμάτισαν μία αστυνομικό εκτός υπηρεσίας, όταν προσπάθησε να τους αποτρέψει να σπάσουν παγκάκια, στην Κηφισιά, προχώρησαν αστυνομικοί της ομάδας

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Δέσποινα Μοιραράκη: Με tropical μπικίνι απολαμβάνει τον Αύγουστο στη Λευκάδα

Η Δέσποινα Μοιραράκη, γνωστή επιχειρηματίας και παρουσιάστρια, επιλέγει να γεμίσει «μπαταρίες» μακριά από τη βουή της πόλης, όπως γνωστοποίησε μέσα από τα social media. Πριν

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Μηχανή παρέσυρε και σκότωσε 67χρονη στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας: Η γυναίκα ήταν με την 11χρονη εγγονή της

Μία 67χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της όταν παρασύρθηκε από οδηγό δικύκλου στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας, κοντά στην περιοχή της Ασπροβάλτας. Το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Α. Γεωργιάδης για τις παράνομες συνταγογραφήσεις: Καμία τέτοια παράνομη συμπεριφορά δεν έχει θέση στο ΕΣΥ

Με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέρεται στο θέμα των παράνομων συνταγογραφήσεων αντιδιαβητικών φαρμάκων, από δύο ειδικευόμενους ιατρούς. Όπως αναφέρει:

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

SOS από ιστιοφόρο με δύο επιβάτες ανοιχτά της Σύρου: Επιχείρηση διάσωσης με ελικόπτερο και σκάφη – Δείτε βίντεο

Ένα ιστιοφόρο εξέπεμψε σήμα SOS μεταξύ της Σύρου και της Μυκόνου και αυτή την ώρα διεξάγεται επιχείρηση διάσωσης από ένα Super Puma και πλωτά μέσα.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Σοφία Παπάζογλου: «Έχουν ισοπεδωθεί τα πάντα, τώρα παίζουν ρόλοι οι followers και τα views»

Η Σοφία Παπάζογλου έδωσε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην εφημερίδα Espresso Σαββατοκύριακο και τον δημοσιογράφο Νίκο Νικόλιζα. Μέσα σε όλα, δε, η λαϊκή

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >