Στο βραχώδες σημείο της θαλάσσιας περιοχής της Καστροσυκιάς στην Πρέβεζα, προσάραξε χθες το απόγευμα ιστιοφόρο σκάφος με ελληνική σημαία, στο οποίο επέβαιναν συνολικά 11 άτομα.
Το περιστατικό έθεσε σε άμεση επιφυλακή τις αρμόδιες αρχές, όμως η επέμβασή τους ήταν άμεση και καθοριστική. Το ιστιοφόρο, με έναν Έλληνα και δέκα Ιταλούς επιβαίνοντες, βρέθηκε σε δύσκολη θέση όταν χτύπησε σε βραχώδη ακτή. Εντούτοις, δεν υπήρξαν τραυματισμοί, γεγονός που επέτρεψε στις αρχές να εστιάσουν στην ασφαλή απομάκρυνση των επιβατών και την αποκόλληση του σκάφους. Σε δήλωση εκπροσώπου του Λιμενικού Σώματος, αναφέρθηκε: «Η έγκαιρη επέμβαση των αρχών απέτρεψε τυχόν επιδείνωση της κατάστασης.
Οι επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια, χωρίς να υπάρξει λόγος ανησυχίας». Στο σημείο έφτασε άμεσα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος για την υποστήριξη των διαδικασιών, ενώ ιδιώτης δύτης βρίσκεται καθ’ οδόν για να παρέχει περαιτέρω βοήθεια. Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή, που χαρακτηρίζονταν από άνεμο ανατολικής διεύθυνσης με ένταση έως 5 μποφόρ, δεν επηρέασαν την επιχείρηση διάσωσης.
Η κατάσταση στο σημείο παρακολουθείται στενά, ενώ εκτιμάται ότι οι ενέργειες αποκόλλησης του σκάφους θα ολοκληρωθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το περιστατικό αυτό υπογραμμίζει τη σημασία των άμεσων και οργανωμένων αντιδράσεων από τις αρχές σε περιπτώσεις θαλάσσιων ατυχημάτων, εξασφαλίζοντας την ασφάλεια των επιβατών και την προστασία του θαλάσσιου χώρου.