AD

Συναγερμός στην Ιταλία – Τρεις νεκροί από αλλαντίαση σε Καλαβρία και Σαρδηνία, κατανάλωσαν τρόφιμα από πλανόδιους

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της Ιταλίας μετά το ξέσπασμα αλλαντίασης με τρεις νεκρούς και πολλούς ασθενείς σε δύο περιφέρειες.

Το επίκεντρο του περιστατικού στην Καλαβρία ήταν το Ντιαμάντε, μια τουριστική κωμόπολη στις ακτές της Τυρρηνικής θάλασσας, όπου δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες μέρες.

Πάνω από 12 άτομα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Κοζέντσα, δύο εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση. Η τρίτη περίπτωση αφορά μία 38χρονη γυναίκα στη Σαρδηνία, που παρουσίασε τα πρώτα συμπτώματα στα τέλη Ιουλίου μετά την κατανάλωση σάλτσας γουακαμόλε σε πανηγύρι στο Μονσεράτο, κοντά στο Κάλιαρι. Νοσηλεύτηκε σε κρίσιμη κατάσταση αρχικά στο νοσοκομείο Brotzu και αργότερα στο Businco όπου κατέληξε.

Το υπουργείο Υγείας της Ιταλίας ενεργοποίησε άμεσα όλους τους προβλεπόμενους υγειονομικούς μηχανισμούς στις δύο περιφέρειες.

Η επικεφαλής του τμήματος πρόληψης, Μαρία Ροζάρια Καμπιτιέλο, υπογράμμισε την σημασία της άμεσης ανταπόκρισης, επισημαίνοντας το δίκτυο της Στρατηγικής Εθνικής Αποθήκης Αντιδότων και Φαρμάκων.

Η Εισαγγελία της Πάολα ξεκίνησε ποινική έρευνα με επίκεντρο την ταχύτητα και την ποιότητα ιατρικής αντίδρασης. Τρεις άνθρωποι συνελήφθησαν, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια και διάθεση επιβλαβών τροφίμων. Πρόκειται για έναν πλανόδιο πωλητή και τους νόμιμους εκπροσώπους δύο εταιρειών.

Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι όλα τα θύματα είχαν καταναλώσει σάντουιτς από τον ίδιο πωλητή, με όχημα που παρέμενε εκτεθειμένο στον ήλιο, πιθανόν ευνοώντας την ανάπτυξη τοξινών. Η έρευνα επικεντρώνεται και στη λειτουργία της ιδιωτικής κλινικής του Μπελβεντέρε Μαρίτιμο. Τα δύο θύματα της Καλαβρίας δεν έλαβαν έγκαιρα την απαιτούμενη θεραπεία, ενώ καθυστερημένα αναγνωρίστηκε η αλλαντίαση.

Το πρώτο θύμα ήταν ο 52χρονος Λουίτζι ντι Σάρνο από την Τσέρκολα της Νάπολης. Παρουσίασε συμπτώματα και επισκέφθηκε την κλινική χωρίς αποτελέσματα, με την κατάστασή του να επιδεινώνεται μέχρι τον θάνατό του κατά τη διακομιδή. Η δεύτερη νεκρή, μια 45χρονη από την Πράια α Μαρέ, επίσης κατανάλωσε τροφή από τον ίδιο πωλητή και είχε επισκεφθεί την ίδια κλινική.

Η αλλαντίαση είναι μια σοβαρή παραλυτική νόσος που προκαλείται από νευροτοξίνη του βακτηρίου Clostridium botulinum. Υπάρχουν έξι μορφές αλλαντίασης, με την τροφιμογενή να είναι μία από αυτές.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Έξι νεκροί από πλήγματα στη Γάζα παρά την έκκληση Τραμπ για «φρένο» στους ισραηλινούς βομβαρδισμούς – Τι μεταδίδει η απεσταλμένη του ΕΡΤnews

Το Ισραήλ έπληξε σήμερα τη Γάζα σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, μετά το κάλεσμα του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τον τερματισμό των βομβαρδισμών. Σύμφωνα

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Υπουργείο Εργασίας: Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 10 Οκτωβρίου

Συνολικά 64.500.000 ευρώ θα καταβληθούν σε 56.600 δικαιούχους, από τις 6 Οκτωβρίου έως τις 10 Οκτωβρίου 2025, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ουκρανία: 30 τραυματίες από ρωσικό πλήγμα σε σιδηροδρομικό σταθμό στο Σούμι – Ζελένσκι: Ήξεραν ότι χτυπούσαν αμάχους

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι τραυματίστηκαν το Σάββατο, έπειτα από ρωσικό πλήγμα με drone σε σιδηροδρομικό σταθμό στην πόλη Σόστκα, στην περιφέρεια Σούμι της βορειοανατολικής Ουκρανίας, σύμφωνα

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εγκολφόπουλος: Οι φρεγάτες Belharra και Bergamini δίνουν τεράστιο προβάδισμα στην Ελλάδα έναντι της Τουρκίας

Ο αντιναύαρχος εν αποστρατεία Γιάννης Εγκολφόπουλος παρουσιάζοντας το πρωί του Σαββάτου (4/10) στοιχεία για τις φρεγάτες που θα αποκτήσει η Ελλάδα και σχετικούς χάρτες στην

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ντόναλντ Τραμπ: Πολύ μεγάλη ημέρα – Είμαστε πολύ κοντά στην επίτευξη της ειρήνης στη Μέση Ανατολή, όλοι θα τύχουν δίκαιης μεταχείρισης

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε σε ένα σύντομο βίντεο που δημοσίευσε στο Truth Social ότι όλες οι πλευρές θα τύχουν δίκαιης μεταχείρισης στις

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >