AD

Μαρίνα Καλογήρου: Το ξεχωριστό φετινό καλοκαίρι – «Έζησα αδελφικά μαζί με μοναχές σε δύο ευλογημένα μοναστήρια»

Η ηθοποιός Μαρίνα Καλογήρου επέλεξε φέτος ένα ασυνήθιστο τρόπο να περάσει το καλοκαίρι της, αφού αφιέρωσε τον χρόνο της σε δύο μοναστήρια, βιώνοντας την ουσία και τη δύναμη της γυναικείας φιλίας.

Η γνωστή ηθοποιός, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, μοιράστηκε τις εμπειρίες που απέκτησε κατά τη διαμονή της, αναφέροντας: «Το φετινό μου καλοκαίρι ήταν αφιερωμένο στην ιερότητα της γυναικείας φιλίας. Ποτέ ξανά πριν δεν είχα νιώσει μέσα μου όλες τις πτυχές αυτού του θαύματος. Την Παρουσία, τη συμπαράσταση και τη συγγένεια. Την εγγύτητα, τη χαρά και αυτή τη αγάπη… Αυτή τη συγχώρεση και την ασφάλεια. Έκανα και δύο καινούργιες πολύτιμες φίλες».

Όπως αναφέρει η Καλογήρου, η διαμονή της δίπλα σε μοναχές της επέτρεψε να ανακαλύψει νέα νοήματα και αξίες. Έγραψε χαρακτηριστικά: «Έζησα αδελφικά μαζί με μοναχές σε δύο ευλογημένα – ανθισμένα μοναστήρια. Χάρηκα να κοιτάζω μάτια που αγαπούν, που προσπαθούν, που στηρίζουν».

Δείτε την ανάρτησή της

Η εμπειρία αυτή τής πρόσφερε μια νέα οπτική στη ζωή, ανανεώνοντας την πίστη της στη φιλία και την ανθρώπινη επαφή. Σε ένα ιδιαίτερα συγκινητικό σημείο της ανάρτησης, η Καλογήρου αναφέρεται στα λόγια μιας νέας φίλης της στο μοναστήρι: «Μετά την κόρη μου, το πιο ιερό πράγμα στη ζωή μου είναι η γυναικεία φιλία». Αυτή η σκέψη φαίνεται να την άγγιξε βαθιά, όπως παραδέχεται η ίδια: «Το ένιωσα μέσα στην καρδιά μου. Δηλαδή το έζησα». Η Μαρίνα περιγράφει τη γυναικεία φιλία με λατρεία, χρησιμοποιώντας ποιητικές μεταφορές: «Είστε κήποι, είστε στέγη στη βροχή, είστε σιωπή στη φασαρία, είστε όρμος και ξανεμιά, είστε η ειρήνη στον πόλεμο, είστε χαρά στην ασχήμια, είστε σπίτι και κρεββάτι… Είστε η χαρά μου».

Οι σκέψεις της αναδεικνύουν μια σπάνια και βαθιά αφοσίωση στον δεσμό αυτό, προβάλλοντας τη θετική επίδραση που μπορεί να έχει στη ζωή μιας γυναίκας. Η εμπειρία της Καλογήρου αποτελεί ένα ζωντανό παράδειγμα για τη δύναμη της φιλίας και την ικανότητά της να προσφέρει αγάπη και υποστήριξη, ακόμα και στις πιο μοναχικές στιγμές.

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Στα 6,6 δισ. ευρώ ο φορο-λογαριασμός του Οκτωβρίου – Φόρος εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ και ΦΠΑ οι «βαριές» υποχρεώσεις

Αυξημένες είναι οι φορολογικές υποχρεώσεις που καλούνται να τακτοποιήσουν το τελευταίο τρίμηνο του έτους οι φορολογούμενοι, καθώς στις δόσεις του φόρου εισοδήματος φυσικών και νομικών

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Μάρτζυ Λαζάρου: «Έχω ζήσει άσχημες καταστάσεις στην τηλεόραση, ήταν προσβλητικοί»

Η Μάρτζυ Λαζάρου και ο Δημήτρης Πανόπουλος ήταν καλεσμένοι στην εκπομπή «Status» με τον Κωνσταντίνο Καμέα. Οι δύο δημοσιογράφοι που παρουσιάζουν τo Weekend Live τα

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Καταβολή μισθών σε 70.000 ένστολους εν μέσω shutdown, ανακοίνωσε η κυβέρνηση Τραμπ

Η κυβέρνηση Τραμπ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι σκοπεύει να καταβάλει κανονικά τις αποδοχές σε περισσότερους από 70.000 ένστολους αξιωματικούς επιβολής του νόμου, παρά τη συνεχιζόμενη

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Αλλαγή του σκηνικού του καιρού: Σποραδικές καταιγίδες και θερμοκρασία έως 21 βαθμούς Κελσίου

Στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και βαθμιαία στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στα δυτικά θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Απολιθώματα χεριών εξαφανισμένου συγγενή του ανθρώπου αποκαλύπτουν είδος που μπορεί να ήταν σε θέση να χρησιμοποιεί εργαλεία

Τα πρώτα γνωστά απολιθώματα χεριών από έναν εξαφανισμένο συγγενή του ανθρώπου ανακαλύφθηκαν στην Κένυα, αποκαλύπτοντας ένα είδος με απροσδόκητη επιδεξιότητα και λαβή παρόμοια με αυτή

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >