AD

ΥΠΑΑΤ: Δεν απαιτείται η καταβολή των τελών εκτίμησης από τους πληγέντες παραγωγούς – Θα επιστραφούν άμεσα σε όσους παραγωγούς τα έχουν ήδη καταβάλει

Δεν απαιτείται η καταβολή των τελών εκτίμησης από τους πληγέντες παραγωγούς από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού 2025, για την υποβολή δήλωσης ζημίας για απώλειες ζωικού κεφαλαίου, όπως γνωστοποίησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Όπως τονίστηκε, όσοι ασφαλισμένοι αγρότες στον ΕΛΓΑ κατέβαλαν ήδη τα τέλη εκτίμησης θα τους επιστραφούν άμεσα, με ευθύνη του Οργανισμού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των προϊσταμένων των υποκαταστημάτων του ασφαλιστικού οργανισμού στις πληγείσες περιοχές, μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η σύνταξη των πορισμάτων ζημιών ζωικού κεφαλαίου και μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου θα έχουν εξοφληθεί στο σύνολό τους οι αποζημιώσεις στους δικαιούχους κτηνοτρόφους, από τα διαθέσιμα κεφάλαια του Οργανισμού.

Ως προς το εκτιμητικό έργο των ζημιών φυτικού κεφαλαίου, θα αξιοποιηθούν από τις υπηρεσίες του ΕΛΓΑ τα διαθέσιμα τεχνολογικά μέσα. Σε συνδυασμό με τις δηλώσεις των πληγέντων παραγωγών, οι οποίες πρέπει να υποβληθούν μέχρι το τέλος Αυγούστου, θα συγκροτηθεί το ψηφιακό αρχείο των δικαιούχων οικονομικών ενισχύσεων.

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, με νομοθετική της πρωτοβουλία, θα καθορίσει τις διαδικασίες και το ύψος των προκαταβολών στους πληγέντες παραγωγούς και τα διοικητικά θέματα της εργασίας κατά τα Σαββατοκύριακα. Ο ΕΛΓΑ θα ενισχυθεί με πρόσθετο έκτακτο ανθρώπινο δυναμικό.

Παράλληλα, στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ υποβάλλονται και καταχωρούνται στα πληροφοριακά συστήματα του οργανισμού δηλώσεις των ασφαλισμένων παραγωγών, για ζημίες οι οποίες προκλήθηκαν σε εγκαταστάσεις παγίου κεφαλαίου και αποθηκευμένων προϊόντων.

Στις περιπτώσεις αυτές, θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες αποζημιώσεων, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Το πανεπιστήμιο Μπράουν αρνήθηκε να προσυπογράψει τη «συμφωνία» που προτείνει η κυβέρνηση Τραμπ

Η πρόεδρος του Πανεπιστημίου Μπράουν Κριστίνα Πάξον δήλωσε χθες, Τετάρτη, ότι αρνήθηκε να υπογράψει το πανεπιστήμιό της ένα μνημόνιο της κυβέρνησης Τραμπ, κάνοντας το φημισμένο

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ό. Τσάπαλο για σχολάζουσες κληρονομιές: Σε 15 μήνες το πολύ η εκκαθάριση αντί για 10 έτη που χρειαζόμασταν μέχρι τώρα (audio)

Στο θέμα των σχολαζουσών κληρονομιών, ένα ζήτημα υπαρκτό εδώ και πολλές δεκαετίες, τι αλλάζει και πώς θα αξιοποιήσει το Δημόσιο χιλιάδες ακίνητα, εξήγησε αναλυτικά ο

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ιωάννα Πηλιχού: «Με χαρά θα συμμετείχα σε ένα reunion του Ευτυχισμένοι Μαζί»

Η Ιωάννα Πηλιχού έκανε πρόσφατα δηλώσεις στην τηλεόραση, με αφορμή την παρουσία της σε θεατρική πρεμιέρα, και αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο ενός reunion της αγαπημένης σειράς

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Δ. Παπαστεργίου: Πού και πότε θα τοποθετηθούν κάμερες

Για την τοποθέτηση των καμερών στους δρόμους μίλησε, μεταξύ άλλων, στην εκπομπή NEWSROOM του ΕΡΤnews, ο υπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, τονίζοντας ότι οι έξυπνες νέες

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Συγκίνηση στις πρώτες κηδείες – Οργή για παράδοση σορού Παλαιστινίου

Ανάμεικτα είναι τα συναισθήματα σε Ισραήλ και Γάζα, καθώς τη χαρά για την επιστροφή των ζωντανών διαδέχεται η λύπη για τους νεκρούς. Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >