AD

Καιρός: Εξπρές κύμα ζέστης σήμερα – Ποιες περιοχές θα δουν 40άρια, πού θα βρέξει

Σήμερα, οι υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με την αυξημένη υγρασία θα κυριαρχούν για ακόμα ένα 24ωρο στη χώρα, με τον υδράργυρο να αναμένεται να αγγίξει τους 40 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά ηπειρωτικά, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Ωστόσο, στο βόρειο Ιόνιο και τις παραθαλάσσιες περιοχές της Ηπείρου προβλέπονται έντονες βροχές και καταιγίδες έως το μεσημέρι. Οι περιοχές με τις υψηλότερες θερμοκρασίες, που ενδέχεται να φτάσουν και τους 42°C, είναι η Φθιώτιδα, Βοιωτία, Αττική, Αργολίδα, Αρκαδία και Λακωνία, σύμφωνα με την πρόγνωση της μετεωρολόγου Χριστίνας Ρήγου από το MEGA.

Ο Δημήτρης Ζιακόπουλος προσθέτει ότι «βομετρικό χαμηλό στη Β. Αδριατική, συνοδευόμενο από ψυχρό μέτωπο, αναμένεται να επηρεάσει την Δ-ΒΔ Ελλάδα, τη Δ. Θεσσαλία και την κεντροδυτική Μακεδονία με τοπικούς όμβρους και καταιγίδες. Σημειώνεται ότι τα φαινόμενα στο Β. Ιόνιο και τις παράκτιες περιοχές της Ηπείρου θα είναι έντονα.

Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΔ έως ΒΔ 4 με 6 μποφόρ.» Για το Σάββατο, «τοπικοί όμβροι είναι πιθανό να εκδηλωθούν στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ και η ζέστη θα υποχωρήσει σε όλη τη χώρα. Την Κυριακή, υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών στη Μακεδονία και την Α. Στερεά-Εύβοια με Β-ΒΑ ανέμους ως τα 6 μποφόρ και μικρή πτώση της θερμοκρασίας», αναφέρει ο μετεωρολόγος.

Τη Δευτέρα, πιθανές βροχές θα σημειωθούν στη Μακεδονία, ενώ οι Β-ΒΑ άνεμοι θα ενισχυθούν και η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 35 βαθμούς.

Την Τρίτη, δεν προβλέπονται βροχές και η θερμοκρασία στο Ιόνιο και την ηπειρωτική χώρα θα ανέβει κατά 1 με 2 βαθμούς, με βόρειους ανέμους στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Νέο εμβόλιο mRNA για τον καρκίνο δείχνει ελπιδοφόρα  αποτελέσματα

Ένα πειραματικό εμβόλιο mRNA ανοίγει νέους ορίζοντες στην αντικαρκινική θεραπεία, καθώς σε μελέτες σε ποντίκια κατάφερε να ενεργοποιήσει το ανοσοποιητικό σύστημα και να εξαλείψει καρκινικούς

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Γιώργος Νανούρης: «Όσοι δουλεύουμε στο θέατρο είμαστε τυχεροί κι ευλογημένοι, παρά την ανασφάλεια που ζούμε»

Στο ένθετο «Νησίδες», που κυκλοφορεί με την Εφημερίδα των Συντακτών, φιλοξενείται μια συναρπαστική συνέντευξη με τον γνωστό σκηνοθέτη και ηθοποιό Γιώργο Νανούρη. Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ρόκκος: «Το Free Palestine δεν είναι βανδαλισμός, αλλά πού να καταλάβει ένα φασιστάκι τι σημαίνει αντίσταση;»

Με μια οργισμένη ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Στέλιος Ρόκκος παίρνει ανοιχτά θέση για τα γεγονότα που διαδραματίζονται στην Παλαιστίνη, κάνοντας λόγο για «ξεκάθαρη γενοκτονία». «Αυτό είναι

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Παλαιστίνιος εικονολήπτης νεκρός από τα πυρά του ισραηλινού στρατού στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας

Ένας Παλαιστίνιος εικονολήπτης σκοτώθηκε από τα πυρά Ισραηλινών στρατιωτών στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, μετέδωσε σήμερα το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA. Σύμφωνα με

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Κ. Λαγουβάρδος: Αύξηση της θερμοκρασίας στις καμένες περιοχές – Πιο ευάλωτες στις πλημμύρες – O ρόλος της κλιματικής αλλαγής

Στο θέμα των επιπτώσεων των πυρκαγιών, στο ρόλο της κλιματικής κρίσης, αλλά και στις προτάσεις για την πρόληψή τους, αναφέρθηκε ο Κωνσταντίνος Λαγουβάρδος, Διευθυντής Ερευνών

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >