AD

Ανδρουλάκης: Ζητά συνεδρίαση της Βουλής για την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους

Σε πρωτοβουλία για διεξαγωγή ειδικής συνεδρίασης στη Βουλή για επικαιροποίηση του ομόφωνου ψηφίσματος για την αναγνώριση Παλαιστινιακού Κράτους, προχωρά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, αύριο Δευτέρα (25/8) κατατίθεται στον πρόεδρο της Βουλής επιστολή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, με την οποία ζητεί να διεξαχθεί ειδική συνεδρίαση για να επικαιροποιηθεί και να επιβεβαιωθεί το περιεχόμενο του από 22.12.2015 ομόφωνου Ψηφίσματος (Ειδικής Απόφασης) της Βουλής των Ελλήνων για την προώθηση της αναγνώρισης του Κράτους της Παλαιστίνης από την Ελλάδα και για την ανάληψη κάθε δυνατής διπλωματικής προσπάθειας για την άμεση έναρξη απευθείας ειρηνευτικών συνομιλιών.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι την πρωτοβουλία αυτή είχε εξάλλου ανακοινώσει ο κ. Ανδρουλάκης στη συνεδρίαση της Ολομέλειας πριν τη διακοπή των εργασιών, στις 31 Ιουλίου, όταν είχε σχετικά δηλώσει:

«Αμέσως μόλις ανοίξει η Βουλή να επιβεβαιώσουμε και να επικαιροποιήσουμε το ομόφωνο ψήφισμα της Βουλής των Ελλήνων, το ψήφισμα του 2015. Καθαρά λόγια, κύριοι της Νέας Δημοκρατίας. Και αμέσως μετά να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για την αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους, στο πλαίσιο της λύσης των δύο κρατών, όπως λένε και τα ψηφίσματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Τη μόνη δίκαιη, τη μόνη βιώσιμη λύση για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών σε αυτήν την πολύπαθη περιοχή. Είναι ο μόνος τρόπος η χώρα μας να φύγει από ένα κάδρο απαξίωσης, που μπήκε με ευθύνη του πρωθυπουργού».

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Φρίκη στην Καλιφόρνια: 8χρονος δολοφονήθηκε από τους γονείς και τη γιαγιά του – Τον βρήκαν μέσα σε ψυγείο

Ένα μικρό αγόρι δολοφονήθηκε και τοποθετήθηκε μέσα σε ένα ψυγείο γεμάτο πάγο από τους ίδιους τους γονείς και τη γιαγιά του, όπως υποστηρίζει η αστυνομία.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ρούχα που ρυθμίζουν τη θερμοκρασία και μεταδίδουν σήματα: Η επόμενη γενιά των «έξυπνων» υφασμάτων

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Rice στις ΗΠΑ ανέπτυξαν μια τεχνολογία που μετατρέπει τα κοινά υφάσματα σε φορετά εργαλεία επικοινωνίας. Η ομάδα αξιοποιεί τη «φυσική γλώσσα

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ρώμη: Ημέρα πένθους η Τετάρτη (5/11) για τον θάνατο του εργάτη στα ερείπια του μεσαιωνικού πύργου

Ημέρα πένθους κήρυξε ο δήμαρχος της Ρώμης Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι την Τετάρτη 5/11, για το θάνατο του 66χρονου εργάτη στα συντρίμμια του μεσαιωνικού πύργου Torre dei Conti,

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Κατερίνα Καινούργιου και Χρίσλα Γεωργακοπούλου συναντήθηκαν ξανά στο πλατό του Alpha: «Σου ‘χω λείψει;»

Μία τηλεοπτική συνάντηση από το πρόσφατο παρελθόν είχαμε το πρωί της Τρίτης (4/11) στο πλατό της εκπομπής Super Κατερίνα. Εκεί, η Κατερίνα Καινούργιου υποδέχθηκε τη

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Βρετανία: «Αναγκαίες επιλογές στον προϋπολογισμό – Ανοιχτό το ενδεχόμενο αυξήσεων φόρων» σύμφωνα με την Ρέιτσελ Ριβς

Η Βρετανίδα υπουργός Οικονομικών, Ρέιτσελ Ριβς, προανήγγειλε έναν προϋπολογισμό «αναγκαίων επιλογών», αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο αυξήσεων φόρων. Στην ομιλία της στη Ντάουνινγκ Στριτ, έδωσε έμφαση στη

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >