AD

Εξήντα οκτώ μετανάστες σε μία ημέρα στα Δωδεκάνησα – Καταδίωξη στη Σύμη

Εκμεταλλευόμενοι τον καλό καιρό, οι διακινητές από τα απέναντι Τουρκικά παράλια, συνεχίζουν την μετακίνηση και προς μεταναστών. Χθες εντοπίστηκαν εξήντα οκτώ μετανάστες -τριάντα σε Σύμη και τριάντα οκτώ στη Ρόδο– και μάλιστα σε τουριστική παραλία γεμάτη λουόμενους. Από το Αζερμπαιζάν και το Αφγανιστάν οι διακινητές τους.

Συγκεκριμένα χθες Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΛΣ), το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ένα ύποπτο ταχύπλοο (Τ/Χ) σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, να κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς τις ανατολικές ακτές της Σύμης. Στο σημείο μετέβη και έτερο ΠΛΣ, όπου εντόπισαν το Τ/Χ σκάφος να αποβιβάζει τους αλλοδαπούς στην ακτή και έπειτα να προσπαθεί να διαφύγει προς τις έναντι τουρκικές ακτές.

Ακολούθησε καταδίωξη από το ΠΛΣ με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του Τ/Χ σκάφους και τη σύλληψη του 45χρονου αλλοδαπού διακινητή (υπήκοος Αζερμπαϊτζάν), ο οποίος μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Σύμης και συνελήφθη. Στη συνέχεια, στελέχη της Λιμενικής Αρχής διενήργησαν έρευνες στη χερσαία περιοχή Φανερωμένης ν. Σύμης, όπου εντοπίστηκαν τριάντα αλλοδαποί (12 άνδρες, 8 γυναίκες και 10 ανήλικους), οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Σύμης. Κατά δήλωσή τους, οι αλλοδαποί είχαν εκκινήσει τις βραδινές ώρες την 22.08.25 από την περιοχή Μαρμαρίδα Τουρκίας καταβάλλοντας για την μεταφορά τους στην Ελλάδα το χρηματικό ποσό των 4.500 ευρώ έκαστος.

Από το Λιμεναρχείο Σύμης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ταχύπλοο σκάφος.

Τριάντα οκτώ μετανάστες σε τουριστική παραλία στη Ρόδο.

Το ίδιο σκηνικό και στη Ρόδο. Χθες περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΛΣ), το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ένα ιστιοφόρο σκάφος (Ι/Φ) να αποβιβάζει αλλοδαπούς επιβαίνοντες σε βραχώδη περιοχή πλησίον της θαλάσσιας περιοχής Στεγνών ν. Ρόδου. Ο 42χρονος αλλοδαπός (υπήκοος Αφγανιστάν) χειριστής του σκάφους, συνελήφθη και μεταφέρθηκε στο λιμάνι Μανδρακίου Ρόδου.

Στη συνέχεια, στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με τη συνδρομή στελεχών του Α.Τ., διενήργησαν έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, όπου εντόπισαν τριάντα οκτώ αλλοδαπούς (15 άνδρες, 16 γυναίκες και 17 ανήλικους), οι οποίοι μεταφέρθηκαν στη Λιμενική Αρχή της Ρόδου.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, ενώ το Ι/Φ σκάφος βυθίστηκε λόγω εισροής υδάτων.

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Κατερίνα Καινούργιου – Το σπαρακτικό αντίο στην Αλεξάνδρα Νικολαΐδου: «Πάλεψες σαν λιοντάρι, αστέρι μου»

“Από δω και πέρα θα σε ψάχνω μόνο στην καρδιά μου. Τώρα θα περιμένω εγώ πότε θα ξανασυναντηθούμε”. Απέραντη θλίψη έχει σκορπίσει τις τελευταίες ώρες

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πάτρα: Δυσοίωνες οι προβλέψεις για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος στις καμένες περιοχές

Αύξηση των θερμοκρασιών εδάφους από 8 έως και 12 βαθμούς Κελσίου στις καμένες περιοχές της Αχαΐας καταγράφονται από τις μετρήσεις των επιστημόνων. “Είναι ένα φαινόμενο

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Έντονες αντιδράσεις σε Δανία και Γροιλανδία – Πήραν νεογέννητο μωρό από τη μητέρα του μετά από αμφιλεγόμενο τεστ γονικής ικανότητας

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η πρωτοφανής απόφαση απομάκρυνση νεογέννητου από τη μητέρα του στη Δανία μετά από τεστ γονικής ικανότητας.  Η Ιβάνα Νικολίνε Μπρούνλουντ, μία18χρονης πρώην

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

ΔΕΘ: Φορολογική ελάφρυνση εσόδων από ενοίκια στο τραπέζι – Σενάριο και για ενδιάμεσο φορολογικό συντελεστή 25%

Κίνητρα για τη μείωση των ενοικίων, τη διάθεση και την αναβάθμιση κλειστών ακινήτων, καθώς και επέκταση των προγραμμάτων απόκτησης κατοικιών αναμένεται να ανακοινώσει από το

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >