AD

Γυναικοκτονία στον Βόλο: Η έρευνα των κοινωνικών υπηρεσιών για την επιμέλεια των παιδιών της 36χρονης

Με κατεπείγουσα εντολή της Εισαγγελίας Βόλου ξεκίνησε σήμερα η διαδικασία κοινωνικής έρευνας, προκειμένου να αποφασιστεί, ποιος θα αναλάβει την επιμέλεια των τριών από τα τέσσερα ανήλικα παιδιά της οικογένειας με καταγωγή από την Αλβανία που έμειναν ορφανά μετά την δολοφονία της 36χρονης μητέρας τους από τον 44χρονο πατέρα τους την περασμένη Παρασκευή. Ο δράστης αναμένεται να απολογηθεί αύριο.

Η εντολή διαβιβάστηκε σήμερα στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Βόλου, που ήδη έχουν αναλάβει την υπόθεση. Στο πλαίσιο της έρευνας θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με τα παιδιά αλλά και με συγγενικά πρόσωπα, ωστόσο αυτό αναμένεται να συμβεί μετά την κηδεία της μητέρας, η οποία θα τελεστεί αύριο στην Αλβανία. Τα παιδιά αναχώρησαν σήμερα για να παραστούν στην τελετή αποχαιρετισμού.

Στον Βόλο βρέθηκαν οι δύο αδελφές της 36χρονης – η μία μόνιμος κάτοικος Σκιάθου και η άλλη που ήρθε από την Ιταλία. Οι ίδιες είναι οι πρώτες που πέρασαν τα γραφεία των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου Βόλου όπως και ο παππούς, από την πλευρά του πατέρα, ο οποίος διαμένει στην Αλβανία και, σύμφωνα με πληροφορίες, στο παρελθόν είχε στηρίξει έμπρακτα τη δολοφονημένη γυναίκα. Και ο ίδιος έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την τύχη των παιδιών.

Τα ανήλικα έχουν ήδη εκφράσει την επιθυμία τους να μείνουν στην Ελλάδα. Το επικρατέστερο σενάριο είναι να δοθεί η επιμέλεια στη θεία που διαμένει στη Σκιάθο, ενώ η θεία από την Ιταλία αναμένεται να συνεισφέρει με οικονομική υποστήριξη στην ανατροφή τους. Παρά τον κατεπείγοντα χαρακτήρα, η κοινωνική έρευνα θα χρειαστεί αρκετές ημέρες ώστε να ολοκληρωθεί.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η οικογένεια στο παρελθόν είχε φιλοξενηθεί σε δομή του Δήμου Βόλου, γεγονός που αναδεικνύει τις σοβαρές κοινωνικές δυσκολίες που αντιμετώπιζε.

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Τέμπη: Χιλιάδες πλατάνια σε όλη τη χώρα έχουν προσβληθεί από μεταχρωματικό έλκος

Στην κοιλάδα των Τεμπών έχει φτάσει πλέον η μόλυνση που πλήττει τα πλατάνια σε όλη την Ευρώπη. Όπως δήλωσε ο Ζήσης Αργυρόπουλος, περιβαλλοντολόγος και χημικός:

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Νέα ημερομηνία για τον «Οιδίποδα» του Χουβαρδά στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Προστίθεται μια νέα -και τελευταία- παράσταση στις 15 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού για τον Οιδίποδα του Γιάννη Χουβαρδά, μετά το sold out σχεδόν όλων

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Δημήτρης Κωνσταντάρας – Συγκλονισμένη η Νατάσα Ράγιου με τον θάνατο του δημοσιογράφου: «Πονάνε τα μέσα μου»

“Δεν μου είναι εύκολο να σε αποχαιρετήσω έτσι απλά γ@@ω το, μετά από όσα έχουμε ζήσει τόσα χρόνια”. Στο πένθος βυθίστηκε το τελευταίο 24ωρο ο

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Σοκ στο Αγρίνιο: Γυναίκα έπεσε από μπαλκόνι πολυκατοικίας στον 4ο όροφο – Δείτε βίντεο

Σκηνές σοκ εκτυλίχθηκαν στο Αγρίνιο το βράδυ της Δευτέρας (25/7/2025), όταν γυναίκα βρέθηκε να κρέμεται από το μπαλκόνι πολυκατοικίας επί της οδού 14ης Σεπτεμβρίου. Περίοικοι

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τζέϊ Ντι Βανς στο BBC: «Η Ρωσία έχει προχωρήσει σε σημαντικές παραχωρήσεις στις διαπραγματεύσεις»

Ο τερματισμός του πολέμου στην Ουκρανία, οι εγγυήσεις ασφαλείας που ζητά το Κίεβο και το ενδεχόμενο συνάντησης Πούτιν-Ζελένσκι ήταν το αντικείμενο των συνεντεύξεων που έδωσαν

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >