Στη Σίκινο, η παράδοση των «απονεριστών» συνεχίζεται αμείωτη, καθώς κάτοικοι και επισκέπτες συμμετείχαν στο καθιερωμένο αντίο προς τους τουρίστες, βουτώντας στα απόνερα του πλοίου «Διονύσιος Σολωμός».
Το πλοίο, αφού αναχώρησε από το λιμάνι της Σικίνου με προορισμό τον Πειραιά, κορνάρισε παρατεταμένα, σηματοδοτώντας τη στιγμή για τη βουτιά των τολμηρών κατοίκων. Η φετινή αποχαιρετιστήρια εκδήλωση είχε μια διαφορετική πτυχή, καθώς ένας άνδρας και μια γυναίκα από το λιμενικό που ήταν παρόντες προσπάθησαν να αποτρέψουν τον κόσμο από το να βουτήξει στα επικίνδυνα απόνερα.
Παρά τις προειδοποιήσεις για τις πιθανές δυσκολίες και κινδύνους του εθίμου, αρκετοί κάτοικοι φαίνονταν αποφασισμένοι και κατάφεραν τελικά να πραγματοποιήσουν τη βουτιά τους. Το έθιμο έχει σημαντική πολιτιστική αξία για τους κατοίκους της Σικίνου και αποτελεί μια ξεχωριστή στιγμή που αντανακλά το αίσθημα κοινότητας και φιλοξενίας των ντόπιων. Παράλληλα, εγείρονται ερωτήματα για την ασφάλεια των συμμετεχόντων, κάτι που επισημάνθηκε και φέτος από την προσπάθεια των αρμόδιων αρχών να προστατεύσουν τους βουτηχτές.
Οι βουτιές στα απόνερα είναι ένας ιδιαίτερος τρόπος αποχαιρετισμού των τουριστών και παράλληλα μια προσέγγιση που συνδυάζει την παράδοση με την αδρεναλίνη, παραμένοντας πάντως αμφιλεγόμενη για λόγους ασφάλειας.
Δείτε βίντεο:
@fotis_ang Απονεριστες στην Σίκινο #aponeristas #sikinos #apoplous#greekislands#tik_tok
@aretisant
@thanosaik #sikinos #sikinosgreece #sikinos🇬🇷 #summervibes #summer2025🌴☀️
@hlianavalsamaki Το πιο γλυκό αντίο.🧡 #sikinos #fyp #foru #foryoupage❤️❤️