AD

Χανιά: Στον ανακριτή οι πρώτοι από τους 48 συλληφθέντες μέλη εγκληματικής οργάνωσης

Στον ανακριτή αναμένεται να οδηγηθούν το απόγευμα οι πρώτοι από τους 48 συλληφθέντες, που αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Όπως μεταδίδει η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Ευτυχία Πενταράκη, πολλοί από τους εμπλεκομένους είναι ήδη γνωστοί στις αρχές για τη δράση τους αλλά και για την πολυτελή ζωή που διατηρούσαν τα τελευταία χρόνια.

Ωστόσο, η διαδικασία παρουσιάζει εμπόδια, καθώς, σύμφωνα με καταγγελίες των δικηγόρων, οι συλληφθέντες που κρατούνται από 12 έως και 24 ώρες δεν έχουν ακόμη επικοινωνήσει με την υπεράσπισή τους.

Όπως ξεκαθαρίζουν οι δικηγόροι δεν πρόκειται να καταθέσουν αν δεν παρίστανται οι ίδιοι, κάτι που ενδέχεται να καθυστερήσει την προσαγωγή τους ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Ταυτόχρονες στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις

Η υπόθεση, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, πήρε διαστάσεις από χθες τα ξημερώματα, όταν η Ελληνική Αστυνομία πραγματοποίησε ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε πολλά σημεία της Κρήτης.

Μάλιστα έφοδος πραγματοποιήθηκε και μέσα στις φυλακές της Αγιάς, όπου ελέγχθηκαν κελιά, κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα και ναρκωτικές ουσίες, καθώς 16 από τους συλληφθέντες είναι ήδη κρατούμενοι.

Η αστυνομική επιχείρηση χαρακτηρίζεται «άκρως επιτυχημένη» από τις αρχές, οι έφοδοι ξεκίνησαν ταυτόχρονα στις 05:50 το πρωί, αποτρέποντας κάθε πιθανή αντίδραση.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ισχυρές δυνάμεις της ΕΛΑΣ περικύκλωσαν χωριό ανατολικά των Χανίων και εισέβαλαν στο σπίτι 25χρονου, όπου εντοπίστηκαν πιστόλια και πολεμικά τουφέκια. Σε άλλη επιχείρηση, εκτός Χανίων, βρέθηκε μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης.

Η εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης θεωρείται από τις πλέον σοβαρές των τελευταίων ετών.

Το κύκλωμα, σύμφωνα με τις αρχές, δραστηριοποιούνταν σε διακίνηση ναρκωτικών, οπλισμού, εκβιασμούς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται επιχειρηματίες αλλά και ένστολοι, ανάμεσά τους ένας αστυνομικός από το Ρέθυμνο και δύο στρατιωτικοί, ένας του Πολεμικού Ναυτικού και ένας της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η έρευνα συνεχίζεται, καθώς εντοπίζονται συνεχώς νέα ευρήματα που ενδέχεται να εμπλέξουν περισσότερα πρόσωπα.

Πηγή: ertnews.gr

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Παπαϊωάννου: Τέσσερα μη κρατικά πανεπιστήμια θα λειτουργήσουν από τον Οκτώβριο στην Ελλάδα – 10.000 διορισμοί εκπαιδευτικών για τη σχολική χρονιά

Με την έναρξη της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς, ο υφυπουργός Παιδείας, Νίκος Παπαϊωάννου μίλησε στο ΕΡΤNews και την εκπομπή NEWSROOM για τις εξελίξεις σε

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Μαρινάκης για μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στη θλιβερή πρωτιά στον παγκόσμιο χάρτη – Ύψιστη προτεραιότητα η στήριξη του δημόσιου πανεπιστημίου

Στα ζητήματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας και τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των πολιτικών

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Βόλος: Εγκεφαλική αιμορραγία η αιτία θανάτου του 18χρονου Ν. Παλάσκα

Σε εγκεφαλική αιμορραγία, παθολογικής προέλευσης, αποδίδεται, σύμφωνα με τα πορίσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, ο θάνατος του 18χρονου Νίκου Παλάσκα από τον Βόλο. Ο νεαρός κατέρρευσε

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

ΕΒΕΠ: Πως ορίζεται η μεσαία τάξη στην Ελλάδα του 2025 και πως συνδέεται με την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα

Στην Ελλάδα, η μεσαία τάξη και η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα είναι μικρότερη σε μέγεθος, φτωχότερη σε εισόδημα και με υψηλότερη φορολογική πίεση, σε σχέση με την Ευρωζώνη και την

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τσάφος: Αν οι πάροχοι δεν μετακυλήσουν τη μειωμένη τιμή ενέργειας στους καταναλωτές, θα παρέμβουμε

«Αν κρίνουμε ότι οι προμηθευτές ενέργειας, οι πάροχοι, δεν μετακυλίουν αυτή τη χαμηλότερη ενέργεια στους καταναλωτές, θα παρέμβουμε» τόνισε ο υφυπουργός Ενέργειας, Νίκος Τσάφος, μιλώντας

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Φώτης Σεργουλόπουλος – Τζένη Μελιτά: Ποδαρικό για την 4η σεζόν του «Πρωίαν σε Είδον» σε νέο πλατό

Την πρώτη «καλημέρα» για τη νέα τηλεοπτική σεζόν είπαν το πρωί της Δευτέρας (1/9) μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ1 ο Φώτης Σεργουλόπουλος και η

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >