AD

Ινδία: Τουλάχιστον 29 νεκροί και πάνω από 250.000 πληγέντες τον Αύγουστο στο κρατίδιο Παντζάμπ από τις πλημμύρες

Σε τουλάχιστον 29 ανέρχονται οι νεκροί και σε πάνω από 250.000 οι πληγέντες στη διάρκεια του Αυγούστου στο κρατίδιο Παντζάμπ στη βόρεια Ινδία από τις πλημμύρες που προκάλεσαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις των μουσώνων, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση των τοπικών αρχών.

Πρόκειται για «τις χειρότερες» πλημμύρες που έχουν καταγραφεί στην Παντζάμπ «τις τελευταίες δεκαετίες», σχολίασε ο επικεφαλής των τοπικών αρχών Μπχαγκουάντ Μαν σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι.

Πάνω από 1.000 χωριά παραμένουν αποκλεισμένα από τα νερά στο κρατίδιο και χιλιάδες κάτοικοι έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους από τον στρατό, ο οποίος κινητοποίησε γύρω στα 30 ελικόπτερα, σύμφωνα με τις αρχές.

Εκατομμύρια στρέμματα έχουν πλημμυρίσει σε αυτό το κρατίδιο, γεγονός που έχει προκαλέσει την απώλεια πολλών καλλιεργειών και ζώων εκτροφής, σύμφωνα με ακόμη προσωρινό απολογισμό.

«Το βασικό για μας είναι να σωθούν οι ζωές των κατοίκων και των ζώων που βρίσκονται ακόμη αποκλεισμένοι από τα νερά», σημείωσε ο Μαν σε ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X.

Πλημμύρες ανάλογου εύρους έπληξαν τις τελευταίες εβδομάδες και την Παντζάμπ στο Πακιστάν.

Πλημμύρες προκαλούνται συχνά στη βόρεια Ινδία στη διάρκεια των μουσώνων, που διαρκούν από τον Ιούνιο ως τον Σεπτέμβριο.

Οι επιστήμονες σημειώνουν ότι η κλιματική αλλαγή, σε συνδυασμό με την έλλειψη σωστού σχεδιασμού στην ανάπτυξη υποδομών, έχει αυξήσει την συχνότητά τους, την σοβαρότητά τους και τις επιπτώσεις τους.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές υπηρεσίες, η βορειοδυτική Ινδία κατέγραψε φέτος επίπεδα βροχοπτώσεων που ξεπερνούσαν κατά 34% τον μέσο όρο.

Στην ινδική πρωτεύουσα, το Νέο Δελχί, η στάθμη των υδάτων στον ποταμό Γιαμούνα έφτασε σε επίπεδα συναγερμού και ήδη έχουν προκληθεί πλημμύρες σε τομείς, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NDTV.

Τις τελευταίες εβδομάδες δεκάδες άνθρωποι έχουν χάσει επίσης τη ζωή τους και σημαντικές ζημιές έχουν προκληθεί στην περιοχή του ινδικού Κασμίρ, στους πρόποδες των Ιμαλαΐων, από πλημμύρες και κατολισθήσεις.

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Προσωπικός Αριθμός: Εκπνέει σήμερα η προθεσμία – Αυτόματη απόδοση από αύριο

Λήγει σήμερα η παράταση που δόθηκε από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για εκείνους που επιθυμούν να εκδώσουν μόνοι τους τον Προσωπικό Αριθμό (Π.Α.), το «ψηφιακό

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Σημαντική πρόοδος στην ευρωπαϊκή διεύρυνση για Αλβανία, Μαυροβούνιο, Μολδαβία και Ουκρανία

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε το ετήσιο Πακέτο Διεύρυνσης, επιβεβαιώνοντας ότι η ένταξη νέων μελών στην ΕΕ βρίσκεται όλο και πιο κοντά, με το Μαυροβούνιο, την

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τραμπ: «Δεν φταίω για τις ήττες των Ρεπουμπλικάνων, δεν συμμετείχα στα ψηφοδέλτια»

Ο Ντόναλντ Τραμπ, με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Truth Social, διαβεβαίωσε την Τρίτη ότι οι ήττες του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις τοπικές εκλογές που διεξήχθησαν σε

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

΄Εκρηξη σε νυχτερινό κέντρο στο Περιστέρι – Την υπόθεση διερευνά η Διεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος

Στις 3.30 τα ξημερώματα, έκρηξη μικρής ισχύος σημειώθηκε σε νυχτερινό κέντρο επί της οδού Λασσάνης στο Περιστέρι. Άγνωστοι τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό, προκαλώντας φθορές σε πλαϊνή

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ο Ζοχράν Μαμντάνι γίνεται ο πρώτος μουσουλμάνος δήμαρχος της Νέας Υόρκης

Ο Ζοχράν Μαμντάνι, 34 ετών, κέρδισε την Τρίτη τη δημαρχία της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα που βασίζονται στα πρώτα προκαταρκτικά αποτελέσματα.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Βασανιστήρια, ξυλοδαρμοί και αβεβαιότητα στις ισραηλινές φυλακές – Το άλλο μέτωπο του πολέμου στη Γάζα

Παλαιστίνιος συγγραφέας, ο οποίος απελευθερώθηκε τον περασμένο μήνα μετά από περισσότερα από 32 χρόνια σε ισραηλινές φυλακές, δήλωσε ότι η χρήση βασανιστηρίων αυξήθηκε δραματικά κατά

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >