Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Φιλίπο Γκράντι, δήλωσε ότι το Αφγανιστάν υποφέρει ήδη από «πολλαπλές κρίσεις» υπό την κυβέρνηση των Ταλιμπάν.
Ο Γκράντι δήλωσε στο Sky News ότι η κατάσταση στη χώρα είναι «πολύ τραγική», καθώς το Αφγανιστάν υποφέρει ήδη από μεγάλη ξηρασία, ενώ το Ιράν έχει «επαναπατρίσει σχεδόν 2 εκατομμύρια ανθρώπους» και το Πακιστάν «απειλεί να κάνει το ίδιο».
«Έχουμε πολύ λίγες πληροφορίες μέχρι στιγμής, αλλά ήδη, αναφορές για εκατοντάδες ανθρώπους που σκοτώθηκαν και πολλούς περισσότερους άστεγους», είπε ο Γκράντι, προσθέτοντας ότι, «είναι εξαιρετικά δύσκολο να κινητοποιηθούν πόροι λόγω των Ταλιμπάν».
Περισσότεροι από 1100 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 3.200 τραυματίστηκαν μετά από τον σεισμό 6,0 Ρίχτερ που έπληξε το ανατολικό Αφγανιστάν αργά την Κυριακή, ενώ αναφέρεται ότι ολόκληρα χωριά έχουν μετατραπεί σε ερείπια.
Πηγή:abcnews.al