AD

OTOE: Oι τραπεζοϋπάλληλοι θα δώσουν το παρών στη ΔΕΘ με δέσμη οκτώ διεκδικήσεων

Τη συμμετοχή της στη ΔΕΘ ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας – ΟΤΟΕ, που καλεί τους τραπεζοϋπαλλήλους να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο το Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου 2025 στις 18.00 στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Μεταξύ των διεκδικήσεων του κλάδου, αναφέρονται τα εξής:

1. Ουσιαστική ενίσχυση των ΣΣΕ με πλήρη και καθολική ισχύ για αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, πραγματικά υγιείς και ουσιαστικά ασφαλείς συνθήκες εργασίας, σεβασμό στις ελεύθερες και δημοκρατικές συνδικαλιστικές δράσεις, πιστή εφαρμογή και τήρηση των συμφωνηθέντων μεταξύ των κοινωνικών εταίρων αντιμετωπίζοντας κάθε παράβαση και εργοδοτική αυθαιρεσία με συγκεκριμένα μέτρα.

2. Διενέργεια τακτικών ελέγχων και λήψη αποτελεσματικών μέτρων για τον εξορθολογισμό των τιμών και εν γένει της αγοράς, με την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης να αποτελεί πρώτιστη ανάγκη.

3. Δίκαιο φορολογικό σύστημα για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους και άμεση τιμαριθμοποίηση των φορολογικών κλιμάκων.

4. Στήριξη της οικογένειας, της μητρότητας, των παιδιών, των ηλικιωμένων και των ΑΜΕΑ, με επαρκείς και κατάλληλες δημόσιες υποστηρικτικές υπηρεσίες και υποδομές.

5. Οι τράπεζες να συνδυάσουν την ανάπτυξη των οικονομικών μεγεθών και την κερδοφορία τους με την αύξηση του ΑΕΠ, την κοινωνική συνοχή και ευημερία, προσφέροντας ταυτόχρονα επαρκείς και ισότιμα προσβάσιμες υπηρεσίες σε όλους και αφετέρου χρηματοδοτώντας τις πραγματικές ανάγκες επιχειρήσεων και νοικοκυριών ανά την επικράτεια.

6. Έγκαιρη ενημέρωση, εκπαίδευση και συμμετοχή των εργαζομένων στην ψηφιακή μετάβαση και τις εφαρμογές των Νέων Τεχνολογιών, Αλγοριθμικής Διοίκησης και Τεχνητής Νοημοσύνης. Με σεβασμό στα συλλογικά και τα ατομικά δικαιώματα, καθώς και στον ελεύθερο χρόνο τους.

7. Μέτρα διασφάλισης της φυσικής όσο και της ψυχικής υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων, με συστηματική παρακολούθηση και ορθή καταγραφή των ατυχημάτων και των επαγγελματικών ασθενειών σε κάθε κλάδο, με παντελή εξάλειψη του φαινομένου των «άρρωστων κτιρίων» και των εργονομικών παραβάσεων.

8. Σύγχρονο, αξιόπιστο και ανθρώπινο κοινωνικό κράτος, με επαρκείς και ποιοτικές υποδομές δημόσιου χαρακτήρα σε Υγεία, Εκπαίδευση και Κοινωνική Μέριμνα, που θα περιφρουρεί την ειρήνη, τη δημοκρατία, την έννομο τάξη, τη ζωή, το περιβάλλον, την περιουσία και την ασφαλή διαβίωση των Πολιτών του».

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Γονικοί έλεγχοι θα ενσωματωθούν στο ChatGPT – Θα στέλνει ειδοποιήσεις όταν ανιχνεύει ανήλικους χρήστες σε «οξύ στρες»

Η OpenAI, δηλώνει ότι σχεδιάζει να λανσάρει γονικούς ελέγχους για το ChatGPT «εντός του επόμενου μήνα», μετά από καταγγελίες ότι ο δημοφιλής «βοηθός» τεχνητής νοημοσύνης

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εκτροχιασμός τελεφερίκ στη Λισαβόνα: Τουλάχιστον 15 νεκροί και δεκάδες τραυματίες – Βίντεο σοκ

Το ιστορικό τελεφερίκ Γκλόρια στη Λισαβόνα, που αποτελεί σημείο αναφοράς για τους τουρίστες και τους κατοίκους της πόλης, εκτροχιάστηκε σήμερα, προκαλώντας σοβαρό δυστύχημα. Τουλάχιστον 15

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Το Ίδρυμα της Βουλής στο 53ο Φεστιβάλ Βιβλίου: Πολιτισμός, Ιστορία και Δημοκρατία

Με επίκεντρο τον κοινοβουλευτισμό, την ιστορία και τον πολιτισμό, το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων συμμετέχει δυναμικά στο 53ο Φεστιβάλ Βιβλίου, που ξεκινά τη Δευτέρα

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Στην αντεπίθεση η Νατάσσα Μποφίλιου: «Είμαι περήφανη που αυτό το 42χρονο σώμα με έφερε ως εδώ»

“Έτσι συμβαίνουν τα πράγματα και θα διαλέξεις να σπάσεις αυτόν τον κύκλο και να μην γίνεις το ίδιο” τόνισε η Νατάσσα Μποφίλιου. Την Νατάσσα Μποφίλιου υποδέχθηκαν

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >