AD

Διαγνωστικό δίλημμα: Ο έντονος πόνος στο γόνατο μιας γυναίκας αποκάλυψε… «χρυσές κλωστές» στις αρθρώσεις της

Μια γυναίκα πήγε στο νοσοκομείο με έντονο πόνο στις αρθρώσεις των γονάτων της και μια ακτινογραφία έδειξε εκατοντάδες κλωστές χρυσού νήματος.

Η ασθενής, μια 65χρονη γυναίκα από τη Νότια Κορέα, είχε προηγούμενη διάγνωση οστεοαρθρίτιδας του γόνατος — μιας εκφυλιστικής πάθησης των αρθρώσεων που προκαλεί πόνο και δυσκαμψία. Είχε ζητήσει προηγουμένως ιατρική βοήθεια και είχε λάβει θεραπεία με παυσίπονα και μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα για την πάθηση. Επιπλέον είχε λάβει και ενέσεις στεροειδών απευθείας στα γόνατά της, αλλά ο πόνος της παρέμενε.

Στη συνέχεια άρχισε να έχει άσχημο στομαχόπονο από τα φάρμακα, οπότε τα σταμάτησε εντελώς.

Η γυναίκα αποφάσισε να αναζητήσει εναλλακτικές θεραπείες για να ανακουφίσει τον πόνο στις αρθρώσεις της και άρχισε να κάνει εβδομαδιαίο βελονισμό . Αύξησε τη συχνότητα σε πολλές φορές την εβδομάδα όταν ο πόνος ήταν ιδιαίτερα έντονος.

Αργότερα πήγε στο νοσοκομείο επειδή τα γόνατά της πονούσαν πολύ. Οι ακτινογραφίες του αριστερού γονάτου της αποκάλυψαν ότι η κνήμη στο εσωτερικό μέρος της άρθρωσης είχε παχύνει και σκληρύνει. Υπήρχαν επίσης οστέινες αναπτύξεις, που ονομάζονται άκανθες, στα εσωτερικά τμήματα της κνήμης και του μηριαίου οστού κοντά στην άρθρωση του γονάτου.

Οι γιατροί είδαν επίσης εκατοντάδες κηλίδες στην ακτινογραφία γύρω από την άρθρωση του γονάτου, οι οποίες αποδείχθηκαν μικροσκοπικές χρυσές κλωστές.

Οι γιατροί έμαθαν ότι τα νήματα είχαν εισαχθεί στο πλαίσιο των θεραπειών βελονισμού της γυναίκας. Αυτά τα κοντά, αποστειρωμένα χρυσά νήματα είχαν αφεθεί σκόπιμα στον ιστό για να παρέχουν συνεχή διέγερση.

Οι γιατροί δεν ανέφεραν εάν τα χρυσά νήματα αφαιρέθηκαν από τον ασθενή, αλλά σε προηγούμενες περιπτώσεις, τα νήματα είχαν παραμείνει στη θέση τους . Το να μένουν τα νήματα στη θέση τους δεν είναι ακίνδυνο, καθώς σε προηγούμενες περιπτώσεις έχει οδηγήσει σε σχηματισμό κύστεων .

Τι κάνει την περίπτωση μοναδική: Ο βελονισμός με χρυσό νήμα χρησιμοποιείται συνήθως για τη θεραπεία τόσο της οστεοαρθρίτιδας όσο και της ρευματοειδούς αρθρίτιδας στην Ασία, έγραψαν οι γιατροί σε μια έκθεση της περίπτωσής της. Ωστόσο, δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η πρακτική λειτουργεί και ορισμένες περιπτώσεις υποδηλώνουν ότι μπορεί έμμεσα να επιδεινώσει την αρθρίτιδα εμποδίζοντας τους ανθρώπους να λάβουν την κατάλληλη και έγκαιρη θεραπεία.

Για παράδειγμα, σε μια άλλη περίπτωση, μια 58χρονη Νοτιοκορεάτισσα είχε υποβληθεί σε βελονισμό με χρυσή κλωστή σε μια προσπάθεια να ανακουφίσει τον πόνο της ρευματοειδούς αρθρίτιδας στους καρπούς της . Η κατάσταση της ασθενούς είχε επιδεινωθεί ιδιαίτερα όταν ζήτησε ιατρική βοήθεια και οι γιατροί σε αυτήν την περίπτωση πίστευαν ότι η ασθένειά της είχε προχωρήσει τόσο πολύ επειδή δεν είχε λάβει αντιρευματοειδή φάρμακα αρκετά νωρίς και αντ’ αυτού είχε βασιστεί στην εναλλακτική ιατρική προσέγγιση.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Έρχονται νέες συλλήψεις – Φέρονται εμπλεκόμενοι και υπάλληλοι του Οργανισμού

Στη δράση και άλλων κυκλωμάτων που λυμαίνονταν παράνομα κοινοτικές ενισχύσεις έχει στρέψει την έρευνα της η task force. Σύμφωνα με πληροφορίες από την οικονομική αστυνομία,

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Σήμερα βροχερός καιρός στα δυτικά, αύριο Τρίτη σχεδόν σε όλη τη χώρα – Πρόγνωση από τον Π. Γιαννόπουλο

Σήμερα στη δυτική Ελλάδα προβλέπεται βροχερός καιρός, ενώ θα εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Αύριο Τρίτη, με εξαίρεση

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πανστρατιά αστυνομικών στα Βορίζια: Σήμερα στις 14:00 η κηδεία του 39χρονου – Πού κινούνται οι έρευνες της αστυνομίας, φόβοι για αντίποινα

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα Βορίζια Ηρακλείου μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών. Τα θύματα είναι ένας 39χρονος πατέρας πέντε παιδιών και μία 56χρονη νοσοκόμα,

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: «Δεν θα απογοητεύσω την Ελλάδα» – Μετά την ιδιωτική εκδήλωση η «πρώτη αποστολή»

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, η πρώτη γυναίκα πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, ξεκινά τη θητεία της με βαρύ πρόγραμμα επαφών και στρατηγικές προτεραιότητες στην Ανατολική

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Κώστας Τσουρός για Αλέξη Γεωργούλη: «Ήταν μια διαμάχη που δεν έχει ξανασυμβεί μεταξύ εμού και κάποιου άλλου»

Την πρώην συνεργάτιδα του, Ναταλία Γερμανού συνάντησε ο Κώστας Τσουρός το μεσημέρι της Κυριακής προκειμένου να έχουν μια εφ’ όλης ύλης κουβέντα στο “Καλύτερα δε

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >