AD

Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: Το σημείωμα «κλειδί» και το ενδεχόμενο θανατικής ποινής για τον δράστη

Η δολοφονία του Τσάρλι Κερκ συνεχίζει να προκαλεί σοκ σε ολόκληρες τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς οι ερευνητές προσπαθούν να μάθουν περισσότερα για τη δολοφονία του συντηρητικού ακτιβιστή και για τον 22χρονο Τάιλερ Ρόμπινσον από τη Γιούτα που φέρεται να τη διέπραξε. Την ίδια ώρα σημείωμα που φέρεται να είναι του δράστη βρίσκεται υπό εξέταση.

Ο ύποπτος, Τάιλερ Ρόμπινσον, αναμένεται να παρουσιαστεί στο πολιτειακό δικαστήριο την Τρίτη. Κρατείται χωρίς δυνατότητα αποφυλάκισης με εγγύηση στη φυλακή της κομητείας Γιούτα, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες όπως ανθρωποκτονία με επιβαρυντικές περιστάσεις, κακούργημα για οπλοχρησία και παρακώλυση της δικαιοσύνης, σύμφωνα με τις αρχές.

Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Γιούτα δήλωσε στο CNN την Κυριακή ότι ο Ρόμπινσον κρατείται σε ειδική πτέρυγα και θα παραμείνει υπό ειδική παρακολούθηση εν αναμονή ψυχιατρικής αξιολόγησης, μια διαδικασία που ενδέχεται να διαρκέσει αρκετές ημέρες.

Το Σαββατοκύριακο, ο κυβερνήτης της Γιούτα, Σπένσερ Κοξ, μοιράστηκε περισσότερες πληροφορίες, αναφέροντας ότι ο Ρόμπινσον δεν συνεργάζεται με τις αρχές. Παρ’ όλα αυτά, οι ερευνητές έχουν επισημάνει την κουλτούρα των video games και του «σκοτεινού διαδικτύου» ως πιθανούς παράγοντες που φέρονται να τον ριζοσπαστικοποίησαν, βάσει πληροφοριών από την οικογένεια, φίλους και γνωστούς.

Ο Κοξ δήλωσε επίσης ότι οι αρχές διερευνούν επίσης το ενδεχόμενο η ρομαντική σχέση του Ρόμπινσον με τον συγκάτοικό του — ο οποίος βρισκόταν σε διαδικασία μετάβασης από άνδρας σε γυναίκα — να συνδέεται με το κίνητρο της επίθεσης.

«Αυτό το άτομο ήταν εξαιρετικά συνεργάσιμο, δεν είχε καμία ιδέα ότι αυτό επρόκειτο να συμβεί και συνεργάζεται αυτή τη στιγμή με τους ερευνητές», δήλωσε ο Κοξ στην εκπομπή State of the Union.

Ο Τζαντ Χόφμαν, αντιπρόεδρος της κοινωνικής και gaming πλατφόρμας Discord, δήλωσε την Παρασκευή ότι υπήρξαν «επικοινωνίες μεταξύ του συγκάτοικου του υπόπτου και ενός φίλου μετά την επίθεση, όπου ο συγκάτοικος περιέγραφε το περιεχόμενο ενός σημειώματος που ο ύποπτος είχε αφήσει αλλού».

Ο Κοξ φάνηκε να επιβεβαιώνει την ύπαρξη του σημειώματος στη συνέντευξή του στο CNN, αλλά ανέφερε ότι το σημείωμα εξακολουθεί να βρίσκεται υπό εξέταση. «Αυτά είναι στοιχεία που εξακολουθούν να εξετάζονται για ακρίβεια και επαλήθευση και θα συμπεριληφθούν στα έγγραφα της κατηγορίας», δήλωσε ο Κοξ.

Εν τω μεταξύ, ο Γενικός Εισαγγελέας της Γιούτα, Ντέρεκ Μπράουν, δεν έχει ανακοινώσει ακόμη αν οι αρχές θα επιδιώξουν την επιβολή της θανατικής ποινής. Την Παρασκευή δήλωσε ότι «όλα είναι στο τραπέζι».

Σημειώνεται ότι στη Γιούτα η θανατική ποινή είναι νόμιμη. Ωστόσο, οι εκτελέσεις είναι σχετικά σπάνιες και μπορεί να υπάρχουν μακροχρόνιες νομικές διαδικασίες πριν από την εκτέλεση μιας θανατικής ποινής.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Βουλή: 11 υπουργεία απαντούν στο ΠΑΣΟΚ για το αν υπάρχουν καταλογισμοί σε βάρος της Ελλάδας από ΕΕ την περίοδο 2019-2025

Τα έντεκα από τα είκοσι υπουργεία, στα οποία το ΠΑΣΟΚ είχε απευθύνει ερώτηση με αίτηση κατάθεσης εγγράφων, για τυχόν χρηματικούς καταλογισμούς, πρόστιμα και καταδικαστικές αποφάσεις

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πρωθυπουργός Κατάρ: «Το χτύπημα του Ισραήλ στη Ντόχα δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητο»

Το Κατάρ φιλοξενεί μια σύνοδο κορυφής σχετικά με την επίθεση του Ισραήλ σε ηγέτες της Χαμάς στη Ντόχα την περασμένη εβδομάδα, ελπίζοντας ότι μια ομάδα

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

ΗΠΑ: Η δολοφονία του Κερκ αναγκάζει τους πολιτικούς να πάρουν δύσκολες αποφάσεις για την ασφάλειά τους

Τις ημέρες μετά τη δολοφονία του Τσάρλι Κερκ, αρκετές πολιτικές ομάδες έχουν ματαιώσει πολλές εκδηλώσεις τους λόγω ανησυχίας για την ομαλή διεξαγωγή τους. Καθώς πλησιάζουν

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πρεσβυωπία: Πρωτοποριακές οφθαλμικές σταγόνες θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τα γυαλιά

Εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από πρεσβυωπία, μια αναπόφευκτη συνέπεια της γήρανσης που εμφανίζεται σχεδόν σε όλους μετά τα 45 έτη. Χαρακτηρίζεται

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Γιώργος Μαζωνάκης – Αποκάλυψη: Αυτή είναι η συσκευή που εντόπισε τον κοριό στο σπίτι του τραγουδιστή

Την σκυτάλη από τον Γιώργο Καλλιακμάνη που αποκάλυψε ότι στο σπίτι που μένει ο Γιώργος Μαζωνάκης είχε εγκατασταθεί μηχανισμός παρακολούθησης, παίρνουν στο Live News ειδικοί. Άνθρωποι

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >