AD

Ηλίας Βαλάσης για Πάρι Ρούπο: «Η ελευθερία του λόγου σταματάει εκεί που ενοχλεί την ψυχή των άλλων»

Ο γνωστός ηθοποιός Ηλίας Βαλάσης εμφανίστηκε πρόσφατα στην εκπομπή «Πρωινό» του ΑΝΤ1, με επίκεντρο της συζήτησης την απόλυση του Πάρι Ρούπου από γνωστή αλυσίδα εταιρειών.

Ο Ρούπος, συνεργαζόταν με την εταιρεία για πέντε χρόνια, όταν σχολίασε κάτι προσβλητικό στη διάρκεια της παράστασής του. Ο Βαλάσης, απαντώντας σε ερώτηση του Γιώργου Λιάγκα, τόνισε τη σημασία των ορίων στη σάτιρα. «Η ελευθερία του λόγου σταματάει εκεί που ενοχλεί την ψυχή των άλλων. Τα ιδανικά, τις αρχές, τα ήθη, τα έθιμα. Εγώ την αγαπάω την πατρίδα μου, τους Έλληνες και μη και όλους τους ανθρώπους που αγαπάνε κάτι. Δεν μπορώ να χλευάσω έναν μουσουλμάνο που κάνει την προσευχή του, σε κάτι που εγώ δεν πιστεύω. Το πιστεύει αυτός. Αν το πιστεύει μου αρκεί», επεσήμανε.

Η τοποθέτηση του Βαλάση εγείρει ερωτήματα για το πού σταματάει η ελευθερία της έκφρασης και πού αρχίζει η προσβολή των προσωπικών πεποιθήσεων. Η άποψή του ότι «Η σάτιρα έχει όρια. Μέχρι εκεί που δεν ενοχλεί τον άλλον» αναδεικνύει τη λεπτή ισορροπία. Το περιστατικό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, καθώς σε μία εποχή που η ελευθερία της έκφρασης θεωρείται θεμέλιο της δημοκρατίας, η ηθική της ευθύνη παραμένει αμφιλεγόμενη. Η συζήτηση που προκλήθηκε έχει ήδη ανοίξει διάλογο στους καλλιτεχνικούς και κοινωνικούς κύκλους για τα όρια της σάτιρας και της καλλιτεχνικής έκφρασης.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Κατερίνα Καινούργιου: «Είναι κουτσομπολιό του χώρου αυτό, όλοι το ξέρουν, η μία μιλούσε τόσο άσχημα για την άλλη»

Το πρωί της Παρασκευής, 26 Σεπτεμβρίου, η εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου στον Alpha ασχολήθηκε με μια έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα σε δύο πρώην συνεργάτιδες από τον

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Το σχέδιο της Κομισιόν για δάνειο 140 δισ. ευρώ για την Ουκρανία από δεσμευμένα ρωσικά κεφάλαια

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχεδιάζει να αξιοποιήσει ρωσικά κεφάλαια που τελούν υπό καθεστώς κυρώσεων, για να χρηματοδοτήσει ένα νέο δάνειο 140 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Ουκρανία,

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Κώστας Φραγκολιάς: «Δε με προσεγγίζουν οι γυναίκες, είμαι περίεργος και απρόσιτος»

Ο γνωστός ηθοποιός και μέλος του πάνελ της εκπομπής Happy Day, Κώστας Φραγκολιάς, μίλησε πρόσφατα στις τηλεοπτικές κάμερες για την επαγγελματική και προσωπική του ζωή.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τα μηνύματα του Πρωθυπουργού από το βήμα του ΟΗΕ – Η πρώτη αποτίμηση του ταξιδιού στη Νέα Υόρκη

Σαφές μήνυμα στην Άγκυρα να ανακαλέσει την απειλή πολέμου κατά της Ελλάδας, έστειλε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, επισημαίνοντας πως

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

«Ανοιχτός» να επιτρέψει τη χρήση όπλων μεγάλου βεληνεκούς για πλήγματα στη Ρωσία ο Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ότι είναι ανοιχτός στο ενδεχόμενο να άρει τους περιορισμούς για τη χρήση

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >