Σεισμική δόνηση μεγέθους 4.5 Ρίχτερ καταγράφηκε στις 05:49 τα ξημερώματα της Τετάρτης, με επίκεντρο 12 χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά του Κεριού στη Ζάκυνθο και εστιακό βάθος 17,9 χιλιόμετρα.
Η περιοχή είναι γνωστή για την υψηλή σεισμικότητά της και την ύπαρξη μεγάλων ρηγμάτων. Ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, δηλώνει ότι η δυτική περιοχή του νησιού διαθέτει ιδιαίτερη σεισμική δραστηριότητα. Σε δηλώσεις του στο ΕΡΤnews, στο πλαίσιο της εκπομπής «Συνδέσεις», ανέφερε ότι «η δυτική περιοχή έχει υψηλή σεισμικότητα και μεγάλα ρήγματα που μπορούν να δώσουν ισχυρές δονήσεις». Θέμα ασφάλειας δημιουργείται για τις δυτικές παραλίες της Ζακύνθου, όπως το διάσημο Ναυάγιο, όπου ήδη ισχύει απαγόρευση προσέγγισης. Ο κ. Λέκκας υπογραμμίζει την ανάγκη προσοχής για τον κίνδυνο καταλιθήσεων, λόγω των απότομων γεωλογικών σχηματισμών.
Η παρακολούθηση της εξέλιξης του φαινομένου συνεχίζεται, σύμφωνα με τον ίδιο, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής. Οι αρχές βρίσκονται σε ετοιμότητα, ενώ οι πολίτες καλούνται να παραμένουν ενημερωμένοι για πιθανές νέες οδηγίες.