AD

Η παρέα σου είναι ενεργοβόρα; Τρεις τρόποι να αντιμετωπίσεις τα «κοινωνικά βαμπίρ»

Η καθημερινότητα μπορεί να είναι τόσο εξαντλητική, που το τελευταίο που θέλουμε είναι να βρισκόμαστε γύρω από ανθρώπους που φαίνεται να μας απορροφούν την ενέργεια. Αυτοί οι άνθρωποι, γνωστοί και ως «βρικόλακες ενέργειας», συχνά προκαλούν κόπωση και αρνητικά συναισθήματα στους γύρω τους, και η κατανόηση της ψυχολογίας αυτής της δυναμικής είναι το πρώτο βήμα για να την αντιμετωπίσουμε.

Σύμφωνα με την ψυχολόγο και συγγραφέα Σούζι Ρέντινγκ, τα χαρακτηριστικά αυτών των ανθρώπων περιλαμβάνουν την υπερβολική ανάγκη για προσοχή και επιβεβαίωση. Αυτά τα άτομα μπορεί να σας επηρεάζουν αρνητικά δια μέσω των υποκριτικών κομπλιμέντων ή απαιτώντας από εσάς να είστε συνεχώς ευχάριστοι, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τα πραγματικά σας συναισθήματα. Η συγγραφέας και δημοσιογράφος Ράντικα Σανγκάνι υπογραμμίζει ότι το πώς αισθανόμαστε μετά από συναντήσεις με αυτούς είναι συχνά το πιο ξεκάθαρο σημάδι.

Όπως λέει, «Έχω φύγει και έχω σκεφτεί: αυτό δεν λειτουργεί, είμαι πραγματικά εξαντλημένη, και μπορώ να δω ότι αυτοί είναι το πρόβλημα, όχι εγώ». Η πρώτη στρατηγική για την αντιμετώπιση ενός τέτοιου προβλήματος είναι να επικοινωνήσετε ανοιχτά τα συναισθήματά σας.

Πολλοί ίσως δεν συνειδητοποιούν την επίδραση της συμπεριφοράς τους πάνω σας. Η Σανγκάνι προτείνει να πείτε, «Όταν βρισκόμαστε μαζί, δεν νιώθω ότι υπάρχει χώρος για εμένα. Δεν νιώθω ότι με ακούν». Αν ο άλλος το αρνείται ή γίνεται αμυντικός, ίσως δεν είναι ο σωστός φίλος για εσάς. Εάν η αλλαγή δεν είναι δυνατή, είναι σημαντικό να θέσετε σαφή όρια για να προστατεύσετε τον εαυτό σας. Μειώστε τον χρόνο που περνάτε μαζί τους και ορίστε κανόνες για τις συναντήσεις σας. Η Ρέντινγκ προτείνει να καταστήσετε σαφές τι είναι αποδεκτό και τι όχι, και να δοκιμάσετε να αλλάξετε τις δραστηριότητες που κάνετε μαζί.

Τέλος, αν η κατάσταση παραμένει μη αναστρέψιμη, μπορεί να χρειαστεί να τερματίσετε τη σχέση. Μην φοβάστε να απομακρυνθείτε εάν το άτομο αυτό σας προκαλεί περισσότερο άγχος παρά ευχαρίστηση.

«Σε ορισμένες περιπτώσεις, αν είναι αρκετά εύκολο, απλώς αποσύρομαι,» λέει η Σανγκάνι. Αυτή η απόφαση μπορεί να σας απελευθερώσει και να επαναφέρει την ηρεμία στην καθημερινότητά σας.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Ξάνθη: Αθωώθηκε ο Αστυνομικός που κατηγορούταν για παράνομη κατακράτηση και σωματική βλάβη 40χρονου

Αθώο έκρινε σήμερα το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης , τον Αστυνομικό για τον οποίο είχε υποβληθεί μήνυση από 40χρονο κάτοικο της Ξάνθης για άσκηση σωματικής

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Γαλλία: Έρευνα για ρωσικό δεξαμενόπλοιο του «σκιώδους στόλου» στα παράλια της χώρας

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα ότι είναι «καλό πράγμα» το ότι η Γαλλία διεξάγει έρευνα για παραβιάσεις που έγιναν από το δεξαμενόπλοιο Boracay,

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Καλιφόρνια: Καταζητείται άνδρας που αποκεφάλισε θαλάσσιο λιοντάρι – Αμοιβή 20.000 δολαρίων

Αμοιβή ύψους 20.000 δολαρίων προσφέρουν οι αμερικανικές αρχές για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη ενός άνδρα, ο οποίος φέρεται να αποκεφάλισε θαλάσσιο λιοντάρι στην

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Αναφυλακτικό σοκ κατά τη χορήγηση αντιβιοτικού υπέστη η 28χρονη έγκυος που πέθανε στο νοσοκομείο της Αρτας

Αναφυλακτικό σοκ παρουσίασε κατά τη διάρκεια της χορήγησης αντιβιοτικού η 28χρονη έγκυος, όπως επιβεβαιώνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το νοσοκομείο της Άρτας. Η κοπέλα, που

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Αναβλήθηκε η εκταφή του γιου του Πάνου Ρούτσι ώστε να οριστεί τεχνικός σύμβουλος

Την ερχόμενη εβδομάδα όρισαν οι εισαγγελικές αρχές την εκταφή του 22χρονου γιου του Πάνου Ρούτσι κάνοντας δεκτό σχετικό αίτημα. Η ιατροδικαστής είχε ορίσει την ερχόμενη

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >