AD

«Μαχαίρι» στα επιδόματα στο μεταναστευτικό – Οι αλλαγές σε σίτιση, στέγαση και δομές φιλοξενίας

Σε σημαντικές αλλαγές στο πλαίσιο παροχών προς δικαιούχους ασύλου προχωρά ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης, σχετικά με τη στέγαση, τη σίτιση και τη λειτουργία των δομών φιλοξενίας.

Συγκεκριμένα, τη συμφωνία για τη διενέργεια διαγωνισμών που αφορούν τη σίτιση, τη λειτουργία και τη διαχείριση στις δομές φιλοξενίας, όπως η καθαριότητα, η φύλαξη και η τεχνική υποστήριξη, υπέγραψαν ο Θάνος Πλεύρης και ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Υπερταμείου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

30% μείωση δαπανών για σίτιση

Η συμφωνία αυτή αναμένεται ένα νέο πλαίσιο διαφάνειας και εξορθολογισμού των δαπανών, με στόχο τη μείωση του κόστους και τον αυστηρό έλεγχο της χρήσης των δημόσιων πόρων, πάντα με σεβασμό στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της χώρας.

Οι συνολικές δεσμεύσεις μειώνονται κατά 30%, από 400 εκατομμύρια σε 288 εκατομμύρια ευρώ, ενώ αναμένεται επιπλέον εξοικονόμηση μέσω των νέων διαγωνισμών. Η μείωση θα επιτευχθεί με αναμόρφωση των παροχών και εξορθολογισμό των λειτουργικών δαπανών.

Τι ισχύει για τα προγράμματα στέγασης

Στο πλαίσιο της συνολικής αναδιάρθρωσης του συστήματος παροχών, τροποποιούνται τα προγράμματα HELIOS, ώστε τα ποσά που μέχρι σήμερα κατευθύνονταν σε επιδόματα ενοικίου να μεταφερθούν εξ ολοκλήρου σε προγράμματα εργασιακής εκμάθησης και ελληνομάθειας.

Τα διαμερίσματα που μισθώνονται στο κέντρο της Αθήνας και επιδοτούνται μέσω του προγράμματος HELIOS υπέρ των δικαιούχων ασύλου, θα ξαναγίνουν διαθέσιμα για τους κατοίκους της Αθήνας. Για όσους δικαιούχους ασύλου επιλέξουν να παραμείνουν στην Ελλάδα, θα δίνεται η δυνατότητα εργασίας και ένταξης μέσω απασχόλησης, και όχι μέσω επιδοτήσεων.

Οι αλλαγές αυτές αφορούν την εξέλιξη των προγραμμάτων από τούδε και στο εξής, ενώ ταυτόχρονα επιχειρείται η μεταφορά των αυτόνομων δομών εκτός του κέντρου της πρωτεύουσας.

Επιπλέον, η οικονομική βοήθεια προς τους δικαιούχους διεθνούς προστασίας θα περιοριστεί έως και κατά 50%, ώστε να καλύπτει μόνο το απολύτως απαραίτητο, όπως αυτό ορίζεται από το ευρωπαϊκό πλαίσιο.

Πλεύρης: Είχαμε σοβαρή μείωση των μεταναστευτικών ροών

Σχετικά με το μεταναστευτικό τόνισε πως με μέτρα και διπλωματία «είχαμε σοβαρή μείωση των μεταναστευτικών ροών».

Πρόσθεσε πως, όποιος παίρνει άσυλο, με το νέο νομοσχέδιο για την νόμιμη μετανάστευση, «εαν θέλει να παραμείνει, θα του δίνεται η δυνατότητα εργασίας εκεί που έχουμε κενά και δεν θα ζει με επιδόματα».

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Eπιστημονική μελέτη έλυσε ένα από τα πιο αινιγματικά μυστικά αναφορικά με το ναό του Καρνάκ στην Αίγυπτο

Μια νέα επιστημονική μελέτη έλυσε ένα από τα πιο αινιγματικά μυστικά της αιγυπτιακής αρχαιολογίας, μετά από δεκαετίες συζητήσεων σχετικά με την πραγματική ηλικία του ναού

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Tέιλορ Σουίφτ: Παγκόσμιο «πανδαιμόνιο» με το νέο της άλμπουμ – Πούλησε 2,7 εκ. αντίτυπα μέσα σε μία ημέρα

«Φρενίτιδα» έχει προκαλέσει τα τελευταία 24ωρα η κυκλοφορία του νέου άλμπουμ της Τέιλορ Σουίφτ. Η κορυφαία performer της γενιάς της γράφει και πάλι ιστορία, σπάζοντας

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε το αίτημα ασυλίας της τουρκικής Halkbank

Το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών αρνήθηκε να δεχτεί το αίτημα της τουρκικής τράπεζας Halkbank να σταματήσει η δίκη σχετικά με κατηγορίες για βοήθεια προς

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Μυκηναϊκός Οικισμός στο Μακρυχώρι Λάρισας- Σε εξέλιξη οι έρευνες των αρχαιολόγων

Mε επιτυχία συνεχίζονται οι αρχαιολογικές έρευνες στη μαγούλα Μακρυχωρίου, 18 χλμ. βόρεια της Λάρισας, σε μια στρατηγική θέση στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών. Η αρχαιολογική

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πέτρος Κωστόπουλος σε Γρηγόρη Αρναούτογλου: «3 εκπομπές έχεις, δώσε κάτι» – «3 είναι λίγες, μέχρι τότε θα έχω 4»

Έναν απολαυστικό διάλογο είχαν στην πρεμιέρα του “Ποιος Θέλει Να Γίνει Εκατομμυριούχος – Special Edition” ο Πέτρος Κωστόπουλος με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου. Οι δύο άντρες

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >