AD

Πηγές ΠΑΣΟΚ – Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Επιλεκτική αμνησία από τον πρώην αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, Πέτρο Τζαβέλλα

«Στη σημερινή εξεταστική επιτροπή της Βουλής ο κ. Τζαβέλλας, πρώην αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, απέδειξε ότι η σιωπή είναι η τελευταία γραμμή άμυνας όσων εμπλέκονται -έμμεσα ή άμεσα- στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Ενώ κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τη λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ, τις αλλεπάλληλες παρατυπίες στις πληρωμές και την αλλοίωση των ελέγχων δεν απάντησε σε τίποτα» αναφέρουν πηγές του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τις πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «Ο κ. Τζαβέλας αφού παραδέχτηκε ότι ήταν προβληματική και άστοχη για τα συμφέροντα του ΟΠΕΚΕΠΕ η συνεχής αλλαγή Προέδρων του Οργανισμού και Υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης άρχισε να «ξεχνάει». Ο κ. Τζαβέλλας δεν θυμόταν τη συμμετοχή του στις πληρωμές του Δεκεμβρίου 2020, όπου ο ίδιος και η τότε διοίκηση προχώρησαν, παρά τις προειδοποιήσεις, σε εκταμιεύσεις ύψους εκατομμυρίων ευρώ για ΑΦΜ που είχαν χαρακτηριστεί «δεσμευμένα». Δεν θυμόταν τις καθυστερήσεις και τις επαναλαμβανόμενες αποτυχίες στον διαγωνισμό των πληροφοριακών συστημάτων, που κατέληξαν να εξυπηρετούν παρατάσεις συμβάσεων συγκεκριμένων εταιρειών, προκαλώντας ζημία στο Δημόσιο. Δεν θυμόταν την παραίτηση της Διευθύντριας Τεχνικών Ελέγχων, κας Ρέππα, σε μια περίοδο που η υπηρεσία έδινε μάχη για τη διαφάνεια στους ελέγχους».

Όπως σημειώνουν οι πηγές του ΠΑΣΟΚ, «Ο κ. Τζαβέλλας ούτε διέψευδε, ούτε επιβεβαίωνε, επέλεγε να μην απαντήσει. Φαινόταν σαν να έχει ξεχάσει τις δικές του ευθύνες, τις δικές του υπογραφές, αλλά και τα γεγονότα που βαραίνουν τη διοίκηση στην οποία συμμετείχε. Η σιωπή του είναι υποτιμητική για τους έντιμους αγρότες που δικαιούνται να μάθουν ποιος υπέγραψε, ποιος ενέκρινε και ποιος σιώπησε μπροστά στις παράνομες πληρωμές και τη χειραγώγηση των ελέγχων. Η αμνησία του κ. Τζαβέλλα δεν τον απαλλάσσει από την ευθύνη του».

Πηγή: ertnews.gr

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Χρήστος Χατζηπαναγιώτης: «Η φήμη είναι εκμαυλιστικό και επικίνδυνο πράγμα, το έπαθα κι εγώ, ψωνίζεσαι»

Ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης παραχώρησε μία εκ βαθέων συνέντευξη τα μεσάνυχτα της Τρίτης, στην Αθηναΐδα Νέγκα και στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά». Ο γνωστός ηθοποιός εξέφρασε τις

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Βίντεο από τη στιγμή που κατέρρευσε το μπαλκόνι στο Λαύριο – Γυναίκα σώθηκε από θαύμα

Χθες το μεσημέρι, πανικός επικράτησε στην περιοχή του Λαυρίου, όταν μπαλκόνι από τον πρώτο όροφο μιας παλιάς οικίας κατέρρευσε στη συμβολή των οδών Φωκ. Νέγρη

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Η στρατηγική των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα: Από την αντιμετώπιση των ναρκωτικών στην ανατροπή του Μαδούρο

Η νομική δικαιολόγηση των διαταγών από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την ανάπτυξη πολεμικών πλοίων στην Καραϊβική θάλασσα, προκειμένου να δράσουν εναντίον διακινητών ναρκωτικών με

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Βασίλης Μπισμπίκης: Ένοχος για το τροχαίο, του επεβλήθη χρηματική ποινή 7.000 ευρώ

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Βασίλη Μπισμπίκη για το τροχαίο ατύχημα, απορρίπτοντας τα ελαφρυντικά που πρόβαλε η υπεράσπιση και επιβάλλοντας χρηματική ποινή ύψους 7.000 ευρώ.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Συνελήφθησαν δύο άτομα για παραβάσεις εργατικής νομοθεσίας

Στη σύλληψη ενός ημεδαπού και ενός 45χρονου αλλοδαπού, προχώρησαν σε περιοχή των Ιωαννίνων αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ιωαννίνων, που κατηγορούνται κατά περίπτωση

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >