AD

Αρχίζει σήμερα στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας

Στην Ολομέλεια εισάγεται σήμερα για διήμερη συζήτηση και ψήφιση το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλειας, με τίτλο «Δίκαιη Εργασία για Όλους: Απλοποίηση της Νομοθεσίας – Στήριξη στον Εργαζόμενο – Προστασία στην Πράξη – Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις».

Στη συζήτηση του νομοσχεδίου αναμένεται να υπάρξουν τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών της αντιπολίτευσης.

Το σχέδιο νόμου εισάγεται από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων στην Ολομέλεια με τη θετική ψήφο μόνο της ΝΔ, ενώ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης το καταψήφισαν, ζητώντας την απόσυρσή του.

Στο νομοσχέδιο, παράλληλα, έχουν κατατεθεί μέχρι την έναρξη της συζήτησης, για ψήφιση μια υπουργική και μια βουλευτική τροπολογία.

Ειδικότερα, η πρώτη υπουργική τροπολογία αφορά ρυθμίσεις για: τη θέσπιση προγράμματος επιχορήγησης επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της γουνοποιίας. Την άρση αντικινήτρων για τη συμμετοχή ανέργων σε πρόγραμμα εκπαίδευσης και κατάρτισης. Το πλαίσιο εξυγίανσης φορέων κοινωνικής φροντίδας. Την εξαίρεση εσόδων από υπεραξία κεφαλαίων από τη φορολογητέα ύλη σωματείων και αστικών μη κερδοσκοπικών εταιρειών του Ειδικού Μητρώου Οργανώσεων Κοινωνίας Πολιτών. Τη χρηματοδότηση από το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Παιδείας των αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών και μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού. Τις παρατάσεις των συμβάσεων υπηρεσιών φύλαξης και καθαριότητας της ΑΑΔΕ ως την ολοκλήρωση του σχετικού διαγωνισμού ή σε κάθε άλλη περίπτωση έως τις 30 Ιουνίου 2026.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, επίσης, με πρώτο υπογράφοντα τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νίκο Ανδρουλάκη έχει καταθέσει βουλευτική τροπολογία με την οποία προτείνει την επαναφορά του συστήματος προσδιορισμού του κατώτατου μισθού/ημερομισθίου αποκλειστικά με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ), κατόπιν διαπραγματεύσεων μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, την επαναφορά της μετενέργειας των συλλογικών συμβάσεων, την επαναφορά της δυνατότητας μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία, όπως ίσχυε πριν από το 2019.

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Πήραν ξανά τον κατήφορο οι τιμές των κρυπτονομισμάτων

Οι κρυπτονομίσματα συνεχίζουν να υποχωρούν σήμερα μετά από ένα διάλειμμα τη Δευτέρα. Είχε προηγηθεί ιστορική βουτιά την Παρασκευή και πτώση το σαββατοκύριακο.  Το Bitcoin, το μεγαλύτερο

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Νεκρός 48χρονος μοτοσικλετιστής σε τροχαίο στην Παλαιόχωρα Χανίων

Την τελευταία του πνοή άφησε χτες τι βράδυ στην περιοχή Πανόραμα στην Παλαιόχωρα στον Δήμο Καντάνου Σελίνου, ένας 48χρονος μοτοσικλετιστής μετά από τροχαίο. Πιο συγκεκριμένα,

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Μαρία Κορίνα Ματσάδο: «Ο Μαδούρο θα εγκαταλείψει την εξουσία με ή χωρίς διαπραγμάτευση»

Η Μαρία Κορίνα Ματσάδο, που έλαβε το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε βέβαιη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε μέσω βιντεοσύνδεσης στο Γαλλικό

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τι τηλεθέαση έκανε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου με καλεσμένο τον Γιάννη Αντετοκούνμπο;

Νούμερα τηλεθέασης – Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου υποδέχτηκε χθες, Δευτέρα 13 Οκτωβρίου, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στο «The 2night Show», για μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Λύγισε η Λένα Μαντά: «Θα ήταν ένα πολύ όμορφο τέλος για μένα αυτό, με παρηγορεί ότι θα με περιμένει»

Η Λένα Μαντά μίλησε από καρδιάς στην Έλενα Παπαβασιλείου και στην εκπομπή EQ. Η συγγραφέας με τα ρεκόρ πωλήσεων αναφέρθηκε σε μία ευτυχισμένη εικόνα στο

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >