AD

Σε δραματικά χαμηλό επίπεδο η στάθμη της Μεγάλης Πρέσπας- Οι επιπτώσεις σε ψαράδες και τουρισμό

Σε δραματικά χαμηλό επίπεδο βρίσκεται η στάθμη της Μεγάλης Πρέσπας, φέρνοντας σε αδιέξοδο την κοινότητα των ψαράδων και τον τουρισμό.

Όπως τόνισε η κα Σοφία Ζουζέλη, εκπρόσωπος επικοινωνίας Πρεσπών, οι ψαράδες αναγκάζονται να βάλουν τις βάρκες τους όσο το δυνατόν πιο βαθιά, για να βρουν λίγο νερό ώστε να μπορούν να επιπλεύσουν, με τη μία πλευρά της λίμνης να είναι σχεδόν όλη στη στεριά και να μοιάζει με βούρκο.

Σύμφωνα με την κα Ζουζέλη, υπάρχει μία γεωμετρική πρόοδος στην απομάκρυνση των νερών, ενώ πλέον η κατάσταση τείνει να γίνει επικίνδυνη.

“Έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν να χαμηλώσει η στάθμη των νερών για ένα, δύο ή τρία χρόνια, αλλά μετά με τις βροχοπτώσεις και τις χιονοπτώσεις επανέρχεται. Αυτή τη φορά, είναι σε τραγικό βαθμό η μείωση της στάθμης, η οποία συνεχίζεται”, ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: “Όχι μόνο στην Πρέσπα, αλλά και γενικότερα, δεν υπήρχαν βροχές την προηγούμενη χρονιά. Αυτό όμως που τροφοδοτεί τη λίμνη δεν είναι οι βροχές. Είναι κυρίως τα χιόνια. Αν δεν υπάρξει και φέτος μία σοβαρή χιονόπτωση, δηλαδή να έχει μερικά μέτρα χιόνι πάνω στις κορυφές των βουνών, θα είναι πολύ δύσκολο να ανακάμψει η λίμνη.”

Το όλο πρόβλημα έχει τεράστιες επιπτώσεις στις ζωές των ανθρώπων σε πολλούς τομείς, όπως στην αλιεία, στις τουριστικές εκδρομές με βάρκες αλλά και στην αστυνόμευση της περιοχής, καθώς δεν υπάρχει νερό για να μπορεί να πλεύσει το σκάφος της αστυνομίας.

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Ισραήλ και Χαμάς ανταλλάσσουν «πυρά» για παραβιάσεις της εκεχειρίας – Δύσκολος ο εντοπισμός των υπόλοιπων σορών

Το Ισραήλ και η Χαμάς αντάλλαξαν κατηγορίες για παραβίαση της εκεχειρίας στη Γάζα, εν μέσω εντάσεων σχετικά με τη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας στην κατεστραμμένη περιοχή,

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Αλεξάνδρα Τσόλκα: «Η ύπαρξη της Ιωάννας Μαλέσκου με κάνει να πιστεύω πως το καλό θα νικήσει»

Δηλώσεις στην εκπομπή Buongiorno παραχώρησε η Αλεξάνδρα Τσόλκα, στο πλαίσιο της παρουσίασης του βιβλίου της «Pax Americana». Η δημοσιογράφος απάντησε, μεταξύ άλλων, για τον Λάμπρο

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Βόρεια Μακεδονία: Ξεκινά στις 19 Νοεμβρίου η δίκη για την πολύνεκρη πυρκαγιά σε νυχτερινό κλαμπ στο Κότσανι

Στις 19 Νοεμβρίου ξεκινά η δίκη για τη φονική πυρκαγιά που ξέσπασε σε νυχτερινό κλαμπ στην πόλη Κότσανι, από την οποία έχασαν τη ζωή τους

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση στη Βουλή για την εξωτερική πολιτική

Στο βουλευτικό τερέν και με φόντο τη γεωπολιτική σκακιέρα, ο Πρωθυπουργός προβάλλοντας τα παραδοτέα της εξωτερικής πολιτικής την τελευταία εξαετία, ανέδειξε την ισχυροποίηση της Ελλάδας

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >