AD

Μιχαηλίδου: Ανεβάζουμε τα εισοδηματικά όρια στα vouchers των βρεφονηπιακών σταθμών

«Από σήμερα, στις νέες διευρυμένες κατηγορίες, το εισόδημα αυξάνεται για οικογένειες με έως 2 παιδιά από 33.000 ευρώ στα 35.000 ευρώ, τρίτεκνες οικογένειες από 36.000 ευρώ στα 38.000 ευρώ, με 4 παιδιά από 39.000 ευρώ στα 41.000 ευρώ, με 5 παιδιά από 42.000 ευρώ στα 44.000 ευρώ. Δεν μιλάμε για αριθμούς σε μία σελίδα, μιλάμε για οικογένειες, για παιδιά, για το μέλλον της χώρας». Αυτό επεσήμανε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Δόμνα Μιχαηλίδου, σχετικά με την αύξηση του ορίου των εισοδηματικών κριτηρίων για την ένταξη περισσότερων παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Σύμφωνα με την τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των υπουργείων Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, οι εισοδηματικές κατηγορίες για οικογένειες με έξι παιδιά και πάνω διαμορφώνονται ως εξής: Για οικογένειες με 6 παιδιά από 42.000 ευρώ στα 47.000 ευρώ, με 7 παιδιά από 42.000 ευρώ στα 50.000 ευρώ, με 8 παιδιά από 42.000 ευρώ στα 53.000 ευρώ, με 9 παιδιά από 42.000 ευρώ στα 56.000 ευρώ και με 10 παιδιά από 42.000 ευρώ στα 59.000 ευρώ.

Αυτά τα ποσά προκύπτουν καθώς εμπεριέχουν διπλή αύξηση, δηλαδή την αύξηση των 2.000 ευρώ μέχρι τα πέντε παιδιά και το τελικό ποσό των 44.000 ευρώ, το οποίο και προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ ανά παιδί από τα έξι παιδιά και πάνω για τις ωφελούμενες πολυτεκνικές οικογένειες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Η υπουργός απέδωσε πολύ παραστατικά την αύξηση: «Σηκώνουμε ψηλά το “ταβάνι” που κρατούσε χαμηλά τη δυνατότητα ένταξης παιδιών πολύτεκνων οικογενειών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Από το πέμπτο παιδί και για κάθε επόμενο το εισόδημα παρέμενε αμετάβλητο στις 42.000 ευρώ. Αυτή η αντιμετώπιση έπρεπε να εξορθολογιστεί στο πεδίο της καθημερινότητας, των προκλήσεων και των απαιτήσεων της σύγχρονης ελληνικής οικογένειας».

«Ως υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας παρακολουθούμε στενά κάθε εξέλιξη της οικονομικής και κοινωνικής ζωής και παρεμβαίνουμε με μεταρρυθμίσεις αποτελεσματικά, βελτιωτικά και με πρώτο και σταθερό γνώμονα το όφελος παιδιών και οικογενειών. Ζούμε μέσα στην κοινωνία, όχι αποκομμένοι από αυτήν. Το δίκαιο και απολύτως λογικό αίτημα της αύξησης του ορίου των εισοδηματικών κριτηρίων για την ένταξη περισσότερων παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς ήταν μία δική μας προτεραιότητα που ταυτίστηκε με την κοινωνική απαίτηση», τόνισε η κ. Μιχαηλίδου.

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) θα προβεί στην έκδοση 2ης πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος των δυνητικών ωφελουμένων, σύμφωνα με τις διευρυμένες εισοδηματικές κατηγορίες.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Σύνοδος των προθύμων: Στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία και νέες κυρώσεις σε ρωσικό πετρέλαιο και αέριο

Ολοκληρώθηκε η σύνοδος της Συμμαχίας των Προθύμων, αλλά και η συνέντευξη Τύπου, όπου παρόντες ήταν ο Κιρ Στάρμερ, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, ο πρόεδρος της

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Γιάννης Στάνκογλου για Γάζα: «Κάτι έχει πάει λάθος για να συμβαίνει κάτι τέτοιο σε ένα παιδί»

Ο Γιάννης Στάνκογλου, γνωστός Έλληνας ηθοποιός, μίλησε πρόσφατα στην εκπομπή «Super Κατερίνα» για τη συμμετοχή του στο νέο μιούζικαλ “Annie”. Με αφορμή την καλλιτεχνική του

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Η οικιακή βοηθός του Ίκερ Κασίγιας συνελήφθη για την κλοπή πέντε πολυτελών ρολογιών του

Στη σύλληψη της οικιακής βοηθού του πρώην διεθνούς τερματοφύλακα της Ρεάλ Μαδρίτης, Ίκερ Κασίγιας, και ενός ακόμα άνδρα, λίγες ημέρες μετά την κλοπή πέντε ρολογιών

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πέτρος Πολυχρονίδης: «Πεισμώνω με την αποτυχία κι έχω αρκετές στη ζωή μου»

Ο Πέτρος Πολυχρονίδης, γνωστός παρουσιαστής του τηλεπαιχνιδιού “Τροχός της Τύχης”, εμφανίστηκε στην εκπομπή Breakfast@Star με την Ελένη Χατζίδου και τον Ετεοκλή Παύλου, όπου εκμυστηρεύτηκε για

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Έτοιμη να συμβάλλει στην ανοικοδόμηση της Γάζας δήλωσε η Ελλάδα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Ανοικτή συζήτηση διεξήγαγε το Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για «την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένου του Παλαιστινιακού ζητήματος». Τα συμμετέχοντα κράτη-μέλη ενημέρωσε ο Αναπληρωτής

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Λιθουανία: Τα αεροδρόμια του Βίλνιους και του Κάουνας έκλεισαν εξαιτίας μετεωρολογικών μπαλονιών από τη Λευκορωσία

Τα αεροδρόμια του Βίλνιους και του Κάουνας έκλεισαν απόψε εξαιτίας μετεωρολογικών μπαλονιών που εισήλθαν από τη Λευκορωσία, ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών της Λιθουανίας. Σύμφωνα με

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >