AD

Στη Γάζα ο ΟΗΕ έχει πάψει να λειτουργεί, τονίζει ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λούλα ντα Σίλβα

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα επέκρινε σήμερα τα Ηνωμένα Έθνη και άλλους πολυμερείς θεσμούς, δηλώνοντας ότι έχουν «πάψει να λειτουργούν» και ότι δεν κατάφεραν να προστατεύσουν τα θύματα του πολέμου στη Γάζα.

Οι δηλώσεις του Λούλα έγιναν μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Μαλαισίας Ανουάρ Ιμπραχίμ, ενόψει της συνόδου του Συνδέσμου Κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) στην Κουάλα Λουμπούρ, όπου ο Βραζιλιάνος ηγέτης αναμένεται να έχει συνομιλίες με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

«Ποιος μπορεί να δεχθεί τη γενοκτονία που συνεχίζεται τόσο καιρό στη Λωρίδα της Γάζας», δήλωσε ο Λούλα σε δημοσιογράφους ύστερα από τη διμερή συνάντηση με στόχο τη ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

«Οι πολυμερείς θεσμοί που δημιουργήθηκαν για να προσπαθούν να εμποδίσουν να γίνονται τέτοια πράγματα έχουν σταματήσει να λειτουργούν. Σήμερα, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και ο ΟΗΕ δεν λειτουργούν πλέον», είπε ο Λούλα.

Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος δήλωσε ότι «για έναν ηγέτη, το περπατά με το κεφάλι ψηλά είναι πιο σημαντικό από ένα βραβείο Νόμπελ», σε μια έμμεση κριτική προς τον Ντόναλντ Τραμπ.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Ρωσία: Ο κυβερνήτης του Μπέλγκοροντ λέει ότι ουκρανικό πλήγμα προκάλεσε ζημιές σε φράγμα

Ο κυβερνήτης της ρωσικής περιφέρειας Μπέλγκοροντ δήλωσε σήμερα ότι η Ουκρανία έπληξε ένα φράγμα σε τοπικό ταμιευτήρα, προκαλώντας ζημιές. Σε δήλωση που αναρτήθηκε στην εφαρμογή

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Η Γιούλη Τσαγκαράκη για την ερωτική σκηνή στις Σέρρες: «Έτσι ανοίγει όλα τα θέματα ο Γιώργος Καπουτζίδης»

Η Γιούλη Τσαγκαράκη παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Ραντεβού το ΣΚ» και τον Κωνσταντίνο Αρτσίτα. Η γνωστή ηθοποιός μίλησε, μεταξύ άλλων, και για το ρόλο της

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Βρετανία: Αλλαγή ισορροπιών στους Εργατικούς: Η Λούσι Πάουελ νέα αντιπρόεδρος με μήνυμα από τη βάση

Η Λούσι Πάουελ, μέχρι πρόσφατα επικεφαλής της Βουλής των Κοινοτήτων (Leader of the House of Commons), εκλέχτηκε στη θέση της νέας Αντιπροέδρου του Εργατικού Κόμματος,

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Μάριο Ντράγκι: Ένας «πραγματιστικός φεντεραλισμός» μπορεί να βγάλει την Ευρώπη από τη δύσκολη θέση

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αγωνίζεται να ανταποκριθεί απέναντι στην μεταβαλλόμενη παγκόσμια τάξη, επισήμανε την Παρασκευή (24/10) ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, αντιπροτείνοντας έναν «πραγματιστικό φεντεραλισμό»

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Κικίλιας για Άγνωστο Στρατιώτη: Ογδόντα πέντε χρόνια μετά το «Όχι», θλίβομαι γι’ αυτά που συμβαίνουν με το Μνημείο του

«Δεν μπορώ να διανοηθώ 85 χρόνια μετά το μεγάλο “ΟΧΙ” που είπαν οι πρόγονοί μας, οι οποίοι πολέμησαν στα βουνά της Β. Ηπείρου, μάτωσαν και

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >