AD

Συγκλονίζει ο Ακίλε Πολονάρα για τη μάχη με τη λευχαιμία: Είχα 90% πιθανότητα να πεθάνω, αλλά δεν θα με ξεφορτωθείτε έτσι εύκολα

Τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του εξακολουθεί να δίνει ο διεθνής Ιταλός μπασκετμπολίστας της Σάσαρι, Ακίλε Πολονάρα, ο οποίος παλεύει με τη λευχαιμία.

Μάλιστα η υγεία του πρώην μπασκετμπολίστα της Βίρτους Μπολονία επιδεινώθηκε καθώς μετά την μεταμόσχευση, στην οποία έκανε στον μυελό των οστών έπεσε σε κώμα και ξύπνησε μετά από δέκα μέρες, με τους γιατρούς να του δίνουν μόλις 10% πιθανότητες να ζήσει.

Η ανάρρωση από τη μεταμόσχευση αποδείχθηκε πιο περίπλοκη από το αναμενόμενο, καθώς προέκυψε μια ξαφνική επιπλοκή: μια εγκεφαλική εμβολή που προκάλεσε σοβαρή έλλειψη οξυγόνου στον εγκέφαλο του Πολονάρα, ο οποίος μπήκε αμέσως σε ιατρικά τεχνητό κώμα για να προστατευθεί ο εγκέφαλός του από το οποίο βγήκε 10 ημέρες αργότερα.

Ο Ακίλε Πολονάρα και η σύζυγός του μίλησαν σε εκπομπή στο ιταλικό δίκτυο La Lene και στον Νικολό Ντε Βίτις για τις δύσκολες στιγμές που έζησαν.

Μιλώντας στον Ντε Βίτις, ο Πολονάρα απολογήθηκε και με φωνή που έδειχνε φανερά τη δύσκολη μάχη που έδωσε συγκλόνισε λέγοντας ότι υπήρχαν 90% πιθανότητες να πεθάνει. «Συγγνώμη που δεν απάντησα αμέσως. Μου είπαν ότι είχα 90% πιθανότητες να πεθάνω», είπε ο Πολονάρα που έχει αρχίσει να αναρρώνει σταδιακά, αν και εξακολουθεί να έχει περιορισμένη κινητικότητα στο δεξί του χέρι. Μάλιστα το περασμένο Σαββατοκύριακο πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο.

«Δεν θυμάμαι πολλά. Βασικά, ήταν σαν να κοιμόμουν», διηγήθηκε ο Πολονάρα. «Ήταν δύσκολο. Μου έδωσαν λίγη ελπίδα. Αλλά το ένιωθα», είπε από την πλευρά της η σύζυγός του που ήταν από την πρώτη στιγμή δίπλα του στη δύσκολη μάχη την οποία δίνει.

«Μου έκανε ερωτήσεις. Μετά άρχισε να τραγουδάει, αλλά έκλαιγε. Μου έλεγε πράγματα που δεν είχαν συμβεί ποτέ», είπε η Έρικα Μπουφάνο για το πώς ήταν ο σύζυγός της όταν συνήλθε από το κώμα.

«Δεν κάλεσε αμέσως τα παιδιά. Και αναρωτιόμουν πώς ήταν δυνατόν να μην καταλαβαίνει ότι τα παιδιά είναι σημαντικά. Πριν από τέσσερις ημέρες, με ρώτησε για αυτά», πρόσθεσε. «Ένιωθα άσχημα, σκεφτόμουν τα παιδιά μου περισσότερο από οτιδήποτε άλλο και τι να τους πω. Κάθε μέρα έρχονταν άσχημα νέα, το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν να προσεύχομαι. Στην περίπτωσή του, συνέβη ένα θαύμα», τόνισε.

Τα χειρότερα ανήκουν στο παρελθόν ωστόσο όπως είπε η σύζυγός του «οι πιθανότητες επιβίωσής του ήταν πολύ μικρές. Είχε θρόμβο στο αίμα και ο εγκέφαλός του δεν λάμβανε οξυγόνο, αλλά δεν σταμάτησα ποτέ να πιστεύω».

Πλέον ο Ακίλε Πολονάρα «είναι αρκετά καλά. Είναι εκτός κινδύνου. Το δεξί του χέρι είναι πιο αδύναμο από το αριστερό», είπε η σύζυγός του σχετικά με την αποθεραπεία του.

Τις επόμενες μέρες, μάλιστα ο 34χρονος θα μπορέσει να ξαναδεί τα παιδιά του την Βικτόρια και τον Ακίλε Τζούνιορ: «Χρειάζομαι τις αγκαλιές τους, μου δίνουν ενέργεια».

Τον Αύγουστο, ο έμπειρος φόργουορντ κι ενώ είχε διαγνωστεί με λευχαιμία υπέγραψε στη Ντινάμο Σάσαρι, στην οποία έκανε το «ξεπέταγμά του» για να βρεθεί στο επίπεδο της Euroleague.

«Θα πάρει χρόνο. Πρέπει να κάνω φυσιοθεραπεία», σχολίασε σχετικά με την ανάρρωσή του, αλλά τόνισε ότι στόχος του είναι να καταφέρει να επιστρέψει στα γήπεδα. «Σίγουρα νιώθω τυχερός», είπε χαμογελώντας.

Ο Πολονάρα δείχνοντας το μεγαλείο της ψυχής του έστειλε μήνυμα για όσους αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα υγείας: «Χρειάζονται πολλοί δότες και, αν ο καθένας από εμάς συμβάλει, μπορούν να σωθούν πολλές ζωές. Η κίνησή σας μπορεί να βοηθήσει πολλούς ανθρώπους να ζήσουν και να θεραπευτούν».

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Παπαθανάσης: Αύξηση των ορίων υπέρ-δέσμευσης στο Πρόγραμμα «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» 2021–2027

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκου Παπαθανάση, εγκρίθηκε η τροποποίηση των ορίων υπέρ-δέσμευσης της δημόσιας δαπάνης του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Άννα Μενενάκου: «Δεν ξέρω τι νιώθει η τηλεόραση ή οι άνθρωποι που την κάνουν, όλη μέρα τόση βία και τόσο κίτρινο πράγμα»

Την Άννα Μενενάκου φιλοξένησε η Αθηναϊς Νέγκα το βράδυ της Τετάρτης στο νέο επεισόδιο της εκπομπής “Καλύτερα αργά” που προβλήθηκε στο πρόγραμμα του Action 24.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ο Ντ. Τραμπ επισείει την απειλή του «κομμουνισμού» μετά τις εκλογικές ήττες της παράταξής του

Ή αυτός, ή ο «κομμουνισμός»: ο Ντόναλντ Τραμπ παρέμεινε πιστός στην τακτική του, αυτή της πόλωσης, μετά τις οδυνηρές ήττες που υπέστησαν οι ρεπουμπλικάνοι σε

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Απεργία νοσοκομειακών γιατρών σήμερα και αύριο: Πανελλαδική κινητοποίηση των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν οι νοσοκομειακοί γιατροί στις 6-7 Νοεμβρίου, έπειτα από απόφαση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ). Οι γιατροί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Χατζηβασιλείου: Πού πήγαν όσοι έλεγαν ότι η κυβέρνηση είναι δήθεν αποκομμένη από τις ΗΠΑ;

«Το Διατλαντικό Ενεργειακό Φόρουμ στην Αθήνα επιβεβαιώνει τον κομβικό ρόλο της Ελλάδας. Κορυφαίοι υπουργοί των ΗΠΑ, 25 υπουργοί από άλλες χώρες, 80 Αμερικανοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι,

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Σοφία Μουτίδου για Απόστολο Γκλέτσο: «Άκουσα ματσίλες, θυμό, απειλές βίας, ίσως φοβήθηκε ότι ξέρω» – Όσα είπε στο Real View

Η Σοφία Μουτίδου μίλησε στο «Real View» για την αιφνιδιαστική αποχώρηση του Απόστολου Γκλέτσου, περιγράφοντας ένα κλίμα έντασης και «ματσίλας», με αναφορές σε βία, οργή

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >