AD

«Ισορροπία του τρόμου» στα Βορίζια – Αναζητούνται τα όπλα του μακελειού

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την αιματηρή βεντέτα στα Βορίζια, με τις συλλήψεις από τις δύο οικογένειες να φτάνουν στις 7.

Η ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί σε όλους τους εμπλεκόμενους είναι για ανθρωποκτονία και απόπειρα κατά συρροή, ωστόσο οι έρευνες για τον εντοπισμό των όπλων στη συμπλοκή δεν έχουν φέρει ως τώρα αποτέλεσμα, αν και πληροφορίες θέλουν την Αστυνομία να βρίσκεται κοντά στον εντοπισμό των περισσότερων όπλων της συμπλοκής.

Ο 48χρονος ξάδελφος του νεκρού Φανούρη Καργάκη, που σύμφωνα με δύο μαρτυρικές καταθέσεις, στέκεται δίπλα στον ένοπλο γαμπρό του νεκρού όταν πυροβολούσε με καλάσνικοφ, είναι ο τελευταίος συλληφθείς για το μακελειό στα Βορίζια.

Ο 48χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα που του άσκησε δίωξη για συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή. Ο τελευταίος συλληφθείς είναι γνωστός στην περιοχή της Μεσσαράς για την εμπλοκή του με τα κοινά και την κτηνοτροφία.

Ο Άγγελος Ζερβός, δικηγόρος του κατηγορούμενου ανέφερε πως, «είναι πολύ υπεύθυνος άνθρωπος ο εντολέας μου και δεν το λέω για εντυπώσεις, το εννοώ αυτό, όχι μόνο στην οικογένεια, αλλά και στα κοινά, συμμετέχει στα κοινά, είναι γνωστός και υπεύθυνος».

Είχε προηγηθεί η απόφαση προφυλάκισης των δύο φρουρούμενων και νοσηλευομένων στο ΠΑΓΝΗ κατηγορουμένων μετά την πολύωρη απολογία τους στην Ανακρίτρια.

Ο Ελευθέριος Κάρτσωνας, δικηγόρος κατηγορούμενων, τόνισε πως, «περιμένουμε και εμείς ιατροδικαστικές, βαλλιστικές εκθέσεις κλπ, οπότε βρεθήκαμε σε ένα στάδιο να απολογηθούμε, χωρίς να έχουμε πλήρη εικόνα των αποδεικτικών στοιχείων».

Η επόμενη ημέρα στο χωριό είναι δύσκολη, κυρίως για τα παιδιά, με ομάδα εξειδικευμένων παιδοψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών να έχει κατέβει στην Κρήτη μετά το μακελειό. Σιγά-σιγά η ζωή ωστόσο αρχίζει να επιστρέφει στο χωριό, έπειτα από μια δύσκολη και ταραγμένη εβδομάδα. Παράλληλα μπαίνοντας στα Βορίζια, το μπλόκο εξακολουθεί να παραμένει, όπως και σε όλες τις εισόδους του χωριού.

Μπαράζ ερευνών

Μέχρι σήμερα, για την υπόθεση, έχουν συλληφθεί 7 άτομα ως άμεσα εμπλεκόμενα στο μακελειό καθώς και δύο ακόμα άτομα, ένας 17χρονος και ένας 56χρονος, για υπόθαλψη και παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, αντίστοιχα για το καταφύγιο που παρείχαν στο ξενοδοχείο τους στον Κόκκινο Πύργο στον έναν από τους τρεις αναζητούμενους αδελφούς.

Έχουν πραγματοποιηθεί 27 έρευνες σε οικίες, 21 έρευνες σε ποιμνιοστάσια και λοιπούς χώρους, 17 προσαγωγές ατόμων που εξετάστηκαν, καθώς και 352 έλεγχοι σε άτομα και οχήματα, κατά τους οποίους βεβαιώθηκε πλήθος τροχονομικών παραβάσεων.

Μπαράζ ερευνών με συλλήψεις και προσαγωγές στα Βορίζια – Αναζητούνται τα όπλα του μακελειού για την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης

Όπλα, πυρομαχικά και λοιπά αντικείμενα που έχουν κατασχεθεί, βρίσκονται ήδη στα εγκληματολογικά εργαστήρια, ενώ αναμένονται εξελίξεις και στην υπόθεση ταυτοποίηση του βομβιστή.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Ινδονησία: Επίθεση σε τζαμί σχολικού συγκροτήματος – Ο ύποπτος ως δράστης είναι περίπου 17 ετών σε χειρουργική επέμβαση

Ο ύποπτος ως δράστης της επίθεσης σε τζαμί που βρισκόταν σε σχολικό συγκρότημα της ινδονησιακής πρωτεύουσας είναι περίπου 17 ετών και υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση,

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Καταγγελία της Greenpeace στην Κομισιόν κατά της Σλοβακίας για μαζική θανάτωση αρκούδων

Η Greenpeace υπέβαλε καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά της Σλοβακίας, την οποία οι οικολόγοι κατηγορούν για «παράνομη θανάτωση» αρκούδων σε μια περιοχή κοντά στα πολωνικά

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

ΣΤΑΣΥ: Ενίσχυση δρομολογίων του Μετρό 8 και 9/11, λόγω του 42ου Αυθεντικού Μαραθωνίου

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμμετεχόντων στον 42ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, η ΣΤΑΣΥ προχωρά σε ενίσχυση των δρομολογίων του Μετρό και αύξηση της συχνότητας διέλευσης

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Δεν θα μαντεύατε ποτέ τον κωδικό πρόσβασης του κλειστού κυκλώματος καμερών στο Λούβρο – Ή μήπως όχι;

Γαλλικό δικαστήριο δημοσίευσε έκθεση, στην οποία η ηγεσία του Λούβρου κατηγορείται ότι εστίαζε σε αγορές και έργα ανακαίνισης που τραβούν την προσοχή των δημοσιογράφων αντί

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >