AD

Οι ΗΠΑ κατηγορούν το Ιράν για σχέδιο δολοφονίας του Ισραηλινού πρέσβη στο Μεξικό – Διαψεύδει η Τεχεράνη

Στρατολόγηση πρακτόρων από την πρεσβεία του Ιράν στη Βενεζουέλα, από την επίλεκτη Δύναμη Κουντς των Φρουρών της Επανάστασης τστα τέλη του 2024 καταλογίζουν Ηνωμένες Πολιτείες και Ισραήλ στην Τεχεράνη, η οποία απαντά ότι «πρόκειται για μεγάλο ψέμα».

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι οι μεξικανικές αρχές παρενέβησαν για να σταματήσουν την απόπειρα δολοφονίας της πρέσβειρας, Έινατ Κραντς-Νάιγκερ.

«Ευχαριστούμε τις υπηρεσίες ασφαλείας και επιβολής του νόμου στο Μεξικό για την αποτροπή ενός τρομοκρατικού δικτύου υπό την καθοδήγηση του Ιράν που επιδίωκε να επιτεθεί στην πρεσβευτή του Ισραήλ στο Μεξικό», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ.

Ωστόσο, το υπουργείο Εξωτερικών του Μεξικού, ώρες αφότου διατυπώθηκαν για πρώτη φορά οι ισχυρισμοί, γνωστοποίησε ότι «δεν είχε λάβει καμία πληροφορία» σχετικά με το φερόμενο περιστατικό.

«Αυτό είναι μόνο το τελευταίο περιστατικό σε μια μακρά ιστορία παγκόσμιας θανατηφόρας στοχοποίησης διπλωματών, δημοσιογράφων, αντιφρονούντων και οποιουδήποτε διαφωνεί μαζί τους από το Ιράν, κάτι που θα πρέπει να ανησυχεί βαθιά κάθε χώρα όπου υπάρχει ιρανική παρουσία», δήλωσε αμερικανική πηγή, υποστηρίζοντας ότι η φερόμενη συνωμοσία θα είχε λάβει χώρα μετά την επίθεση του Ισραήλ την 1η Απριλίου 2024 στο συγκρότημα της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό.

Έκτοτε το Ιράν υπόσχεται εκδίκηση ενώ εξαπέλυσε πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον του Ισραήλ.

Ένα χρόνο αργότερα, το Ισραήλ πραγματοποίησε εκστρατεία βομβαρδισμών στο Ιράν, με απολογισμό 1.000 νεκρούς. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο κύριος σύμμαχος του Ισραήλ, συμμετείχαν βομβαρδίζοντας βασικές τοποθεσίες του αμφισβητούμενου πυρηνικού προγράμματος του Ιράν.

Πηγή: AFP

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Σε εξέλιξη οι εργασίες στις πληγείσες από τον Daniel γέφυρες της Θεσσαλίας – Αυτοψία του Ταχιάου

Ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Ταχιάος επισκέφθηκε εργοτάξια όπου εκτελούνται εργασίες αποκατάστασης βλαβών που προκάλεσε το ακραίο καιρικό φαινόμενο «Daniel», το οποίο έπληξε τη

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εντείνονται τα μέτρα για τη μη επέκταση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων στο Ν. Αιγαίο

Σε αυξημένη επιφυλακή για τη μη επέκταση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες, βρίσκονται οι αρχές στο Νότιο Αιγαίο. Η εξάπλωση της νόσου

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Η Rockstar κατηγορεί τους απολυμένους υπαλλήλους της για «διαρροή εμπιστευτικών πληροφοριών»

Η Rockstar Games, δημιουργός του επερχόμενου GTA 6, απάντησε στις πρόσφατες κατηγορίες για αντι-συνδικαλιστικές απολύσεις, υποστηρίζοντας ότι οι εργαζόμενοι που απομακρύνθηκαν παραβίασαν πολιτικές ασφαλείας και

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >