AD

Λάμψη Χόλιγουντ στο Βατικανό: O Πάπας συναντήθηκε με Μπελούτσι, Μπλάνσετ κι άλλους αστέρες (βίντεο)

Ο Πάπας Λέων ο ΙΔ’ φιλοξένησε, το Σάββατο 15 Νοεμβρίου, ηθοποιούς, σκηνοθέτες και σεναριογράφους από όλο τον κόσμο στο Βατικανό, αναδεικνύοντας μια διαφορετική εικόνα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Με την παρουσία επιφανών προσωπικοτήτων όπως η Μόνικα Μπελούτσι, ο Εμίρ Κουστουρίτσα, ο Τζουζέπε Τορνατόρε, ο Γκας Βαν Σαντ, η Κέιτ Μπλάνσετ και η Στεφάνια Σαντρέλι, το γεγονός σηματοδότησε την ισχυρή σύνδεση μεταξύ τέχνης και αλήθειας. Κατά την ομιλία του, ο Πάπας τόνισε τη σημασία του κινηματογράφου ως μέσου προαγωγής της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

«Η εποχή μας χρειάζεται ανθρώπους που να μαρτυρούν την ελπίδα, την αλήθεια, την ομορφιά. Με την καλλιτεχνική εργασία σας, μπορείτε να επιτελέσετε το έργο αυτό. Πρέπει να διατηρηθεί η αυθεντικότητα της εικόνας, για να προαχθεί και να προστατευθεί η ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Ο καλός κινηματογράφος, οι σκηνοθέτες και οι πρωταγωνιστές του, μπορούν να τα καταφέρουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κινηματογράφος, σύμφωνα με τον Πάπα, αποτελεί λαϊκή τέχνη υψηλού επιπέδου που είναι προσβάσιμη σε όλους και εκφράζει την επιθυμία να στοχαστούμε και να κατανοήσουμε τη ζωή. Δήλωσε ότι ο κινηματογράφος εξελίχθηκε σε «έκφραση της επιθυμίας να στοχαστούμε και να κατανοήσουμε τη ζωή, να αφηγηθούμε το μεγαλείο και την ευθραυστότητά της και να αποτυπώσουμε τη λαχτάρα για το άπειρο». Μεταξύ των δώρων που του προσφέρθηκαν, ο Σπάικ Λι δώρισε μια φανέλα από το αμερικανικό πρωτάθλημα μπάσκετ με την επιγραφή «Pope Leo 14», ενώ η Κέιτ Μπλάνσετ προσέφερε ένα βραχιόλι ως σύμβολο της εκτίμησης και της εκτίμησης της στην τέχνη και τη θρησκεία. Επιπλέον, ο Πάπας εξέφρασε ανησυχία για την μείωση της προσέλευσης του κοινού στις κινηματογραφικές αίθουσες και την διάβρωση που αντιμετωπίζει η τέχνη του κινηματογράφου.

«Οι κινηματογραφικές αίθουσες ζουν μια ανησυχητική διάβρωση, η οποία αφαιρεί αίθουσες σινεμά σε πόλεις και γειτονιές. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που λένε ότι η τέχνη του κινηματογράφου και η εμπειρία της, διατρέχουν κίνδυνο. Καλώ τους αρμόδιους θεσμούς να μην αποδεχθούν παθητικά την κατάσταση και να δείξουν διάθεση συνεργασίας ώστε να μπορέσει να στηριχθεί η κοινωνική και πολιτιστική αυτή αξία». Τέλος, ο Πάπας μοιράστηκε με το κοινό κάποιες από τις αγαπημένες του ταινίες, όπως το «Μία υπέροχη Ζωή» του Φρανκ Κάπρα και «Η Ζωή είναι Ωραία» του Ρομπέρτο Μπενίνι, αναδεικνύοντας την προσωπική του σχέση με τη μαγεία του κινηματογράφου.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Δημήτρης Πιατάς: «Η κα. Καινούργιου πρέπει να με καταλάβει γιατί περιμένει παιδί»

Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην εκπομπή Super Κατερίνα και τον Στέφανο Κωνσταντινίδη, ο Δημήτρης Πιατάς αναφέρθηκε τόσο στο νέο του θεατρικό εγχείρημα, όσο και στη

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Αργολίδα: Καρχαρίας 3 μέτρων πιάστηκε στην πετονιά ψαρά – Τι λέει ο ίδιος

Σε μια εντυπωσιακή και σπάνια συνάντηση με… καρχαρία βρέθηκε ο επαγγελματίας ψαράς Παύλος Παυλίδης στην Ερμιόνη Αργολίδας, όπως περιέγραψε ο ίδιος στο ΕΡΤnews. Ο κ.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Αστροφωτογράφος απαθανάτισε αλεξιπτωτιστή να κάνει ελεύθερη πτώση με φόντο τον Ήλιο

Ένας αστροφωτογράφος στην Αριζόνα κατέγραψε μια εικόνα που μοιάζει σχεδόν απίστευτη: έναν YouTuber σε ελεύθερη πτώση να ευθυγραμμίζεται με τη φλογερή επιφάνεια του Ήλιου, δημιουργώντας

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πέτρος Κωστόπουλος για Καινούργιου: «Αυτό με τις εγκυμοσύνες γίνεται από την εποχή της Μενεγάκη»

Με την χαρμόσυνη είδηση της εγκυμοσύνης της, την οποία μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους η Κατερίνα Καινούργιου τις προηγούμενες ημέρες, ασχολήθηκαν σήμερα (15/11) η

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Βόλος: Εξιχνιάστηκαν δύο κλοπές με τη μέθοδο του εναγκαλισμού

Η Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Βόλου εξιχνίασε δύο περιπτώσεις κλοπών που διαπράχθηκαν στην πόλη, οι οποίες έγιναν με τη μέθοδο του εναγκαλισμού. Σχηματίστηκε δικογραφία

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >