AD

Σε αναβρασμό αγρότες και κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας – Στην πανελλαδική σύσκεψη της Νίκαιας 23/11 οι τελικές αποφάσεις για τα μπλόκα

Σε αγωνιστικούς ρυθμούς κινούνται οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας μετά και την χθεσινή κινητοποίηση στην Αγιά της Λάρισας. Η απόφαση για το αν θα συσταθεί ένα ενιαίο μπλόκο ή όχι θα ληφθεί στην πανθεσσαλική σύσκεψη της Τρίτης -18 Νοεμβρίου- στις 6.30μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων, ενώ στην πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια την ερχόμενη Κυριακή -23 Νοεμβρίου- θα λάβουν και τις τελικές αποφάσεις για το πού θα στηθούν τα μπλόκα ανά την Ελλάδα. 

Όπως έγινε σαφές από τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων τους, οι παραγωγοί είναι έτοιμοι να κατέβουν ξανά στους δρόμους με τα τρακτέρ τους, εφόσον χρειαστεί.

Οι αγρότες ζητούν την άμεση αποδέσμευση των πληρωμών που έχουν μπλοκαριστεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και την πληρωμή αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ.

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ), Ρίζος Μαρούδας, τόνισε ότι οι αγροτικοί σύλλογοι προσανατολίζονται πλέον σε ένα ισχυρό πανθεσσαλικό μπλόκο, σημειώνοντας πως «ο αγώνας των αγροτών, αφορά την ίδια την επιβίωσή τους».

Όσο για την πανελλαδική σύσκεψη της Νίκαιας, όπου θα καθοριστεί και η τελική στάση τους ο πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ), Παύλος Σατολιάς, κάνει λόγο για μια «εθνική συγκέντρωση».

“Ο αγροτικός κόσμος της χώρας σήμερα διεκδικεί τα δικαιώματά του. Είναι ανεπίτρεπτο, επειδή κάποιοι επιτήδειοι έβαλαν χέρι στα χρήματά μας, να μένουν σε ομηρία και απλήρωτοι 600.000 οικογένειες. Γι’ αυτό έχει δημιουργηθεί μεγάλη ανισορροπία στην τοπική οικονομία στην ύπαιθρο”, δήλωσε ο κ. Σατολιάς.

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Γρηγόρης Γκουντάρας και Ναταλί Κακκαβά έκαναν πρεμιέρα στο «Εδώ Tv» – «Δεν κατάφερες να με ξεφορτωθείς τηλεοπτικά»

Για πρώτη φορά στους τηλεοπτικούς μας δέκτες ήρθαν ο Γρηγόρης Γκουντάρας και η Ναταλί Κάκκαβα με το νέο “Εδώ Tv” στο πρόγραμμα του OPEN, το

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Global Firepower: Οι ισχυρότεροι στρατοί στον κόσμο για το 2025 – Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα

Την ετήσια έκθεσή του, για την κατάταξη των ισχυρότερων στρατών στον κόσμο, δημοσίευσε ο ιστότοπος GlobalFirepower.com. Σύμφωνα με την έκθεση του 2025, στις τρεις πρώτες

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ναταλία Γερμανού – Οι τρυφερές ευχές στην Κατερίνα Καινούργιου για την εγκυμοσύνη: «Θα κάνεις το πιο όμορφο κοριτσάκι στον κόσμο»

Τις θερμές της ευχές στην Κατερίνα Καινούργιου για μία εξαιρετική εγκυμοσύνη έστειλε από τον αέρα της εκπομπής της η Ναταλία Γερμανού. Το μεσημέρι του Σαββάτου

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τραμπ: Το Λονδίνο έχει γίνει τόσο επικίνδυνο που άνθρωποι μαχαιρώνονται στα οπίσθια – Νέα επίθεση κατά του Σαντίκ Καν

Νέα σφοδρή επίθεση στον δήμαρχο του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, χαρακτηρίζοντάς τον «καταστροφή» εξαπέλυσε ο Ντόναλντ Τραμπ. Σε συνέντευξή του στο GB News, ο πρόεδρος των

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

«Μάνος Χατζιδάκις: μουσική, κουλτούρα και πολιτική»- Διεθνές Συνέδριο στη Σορβόννη για τα 100 χρόνια από τη γέννησή του

Δυο σημαντικοί Έλληνες ακαδημαϊκοί της Διασποράς, η Θεοδώρα Ψυχογιού, Καθηγήτρια στη Σχολή Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου της Σορβόννης, και ο Δημήτρης Παπανικολάου, καθηγητής Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στο

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >