AD

Βραζιλία: Απορρίφθηκε η έφεση του Μπολσονάρου – Παραμένει η ποινή των 27 ετών για απόπειρα πραξικοπήματος

Ένα βήμα πιο κοντά στη φυλάκιση βρίσκεται ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐρ Μπολσονάρου, μετά την απόρριψη από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας της έφεσης που είχε καταθέσει ο πρώην Προέδρος κατά της ποινής φυλάκισης 27 ετών που του επιβλήθηκε για απόπειρα πραξικοπήματος.

Το δικαστήριο είχε ήδη αποφανθεί κατά της έφεσης την περασμένη εβδομάδα, αλλά έπρεπε ακόμη να επικυρώσει την απόφασή του. Ο 70χρονος, πρώην ακροδεξιός ηγέτης (2019-2022), κρίθηκε ένοχος τον Σεπτέμβριο ως ηγέτης «εγκληματικής οργάνωσης» που συνωμότησε για να εξασφαλίσει την «αυταρχική παραμονή του στην εξουσία» μετά τη νίκη του αριστερού αντιπάλου του, Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, στις εκλογές του Οκτωβρίου 2022.

Σύμφωνα με την εισαγγελία, αυτό το σχέδιο αφορούσε τη δολοφονία του Λούλα και ενός δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου που είχε αναλάβει την υπόθεση, του Αλεξάντρ ντε Μοράες. Αλλά απέτυχε λόγω έλλειψης υποστήριξης από υψηλόβαθμους στρατιωτικούς αξιωματούχους.

Δικαστική πηγή δήλωσε στο AFP ότι η υπεράσπιση θα μπορούσε να καταθέσει τελική έφεση εντός πέντε ημερών. Ωστόσο, η έφεση αυτή θα μπορούσε να απορριφθεί γρήγορα από τον κ. Μοράες, γεγονός που θα τερματίσει τη διαδικασία.

Ο Μπολσονάρου, ο οποίος βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό από τον Αύγουστο, θα μπορούσε επομένως να φυλακιστεί κατά την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου.

Λόγω προβλημάτων υγείας που σχετίζονται με τις συνέπειες ενός τραύματος από μαχαίρι στην κοιλιά το 2018, θα μπορούσε να ζητήσει από το Δικαστήριο να του επιτρέψει να εκτίσει την ποινή του κατ οίκον, όπως συνέβη στην περίπτωση του πρώην προέδρου Φερνάντο Κολόρ ντε Μέγιο (1990-1992), ο οποίος καταδικάστηκε σε οκτώ χρόνια φυλάκισης για διαφθορά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Εκτροπή λεωφορείου με 40 επιβάτες έξω από τον Ριζόμυλο του Βόλου – Στο νοσοκομείο 14 ελαφρά τραυματίες

Ένα λεωφορείο με περίπου 40 επιβάτες εξετράπη από την πορεία του και ανατράπηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην παλιά Εθνική Οδό πριν τον Ριζόμυλο του

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εκτροπή λεωφορείου με 40 επιβάτες έξω από τον Ριζόμυλο του Βόλου – Στο νοσοκομείο 14 ελαφρά τραυματίες

Ένα λεωφορείο με περίπου 40 επιβάτες εξετράπη από την πορεία του και ανατράπηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην παλιά Εθνική Οδό πριν τον Ριζόμυλο του

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Δημήτρης Πιατάς: «Η κα. Καινούργιου πρέπει να με καταλάβει γιατί περιμένει παιδί»

Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην εκπομπή Super Κατερίνα και τον Στέφανο Κωνσταντινίδη, ο Δημήτρης Πιατάς αναφέρθηκε τόσο στο νέο του θεατρικό εγχείρημα, όσο και στη

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Αργολίδα: Καρχαρίας 3 μέτρων πιάστηκε στην πετονιά ψαρά – Τι λέει ο ίδιος

Σε μια εντυπωσιακή και σπάνια συνάντηση με… καρχαρία βρέθηκε ο επαγγελματίας ψαράς Παύλος Παυλίδης στην Ερμιόνη Αργολίδας, όπως περιέγραψε ο ίδιος στο ΕΡΤnews. Ο κ.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Αστροφωτογράφος απαθανάτισε αλεξιπτωτιστή να κάνει ελεύθερη πτώση με φόντο τον Ήλιο

Ένας αστροφωτογράφος στην Αριζόνα κατέγραψε μια εικόνα που μοιάζει σχεδόν απίστευτη: έναν YouTuber σε ελεύθερη πτώση να ευθυγραμμίζεται με τη φλογερή επιφάνεια του Ήλιου, δημιουργώντας

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πέτρος Κωστόπουλος για Καινούργιου: «Αυτό με τις εγκυμοσύνες γίνεται από την εποχή της Μενεγάκη»

Με την χαρμόσυνη είδηση της εγκυμοσύνης της, την οποία μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους η Κατερίνα Καινούργιου τις προηγούμενες ημέρες, ασχολήθηκαν σήμερα (15/11) η

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >