AD

Φώτης Σεργουλόπουλος: «Έχουμε ζήσει τι θα πει Χούντα, στον γιο μου φαίνεται απίστευτο ότι στη γειτονιά ακούγαμε ριπές από τανκς»

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος, γνωστός παρουσιαστής της ΕΡΤ, μοιράστηκε τις προσωπικές του αναμνήσεις από την εποχή της Δικτατορίας και την ημέρα της εξέγερσης στο Πολυτεχνείο, με αφορμή τη 52η επέτειο αυτής της κρίσιμης στιγμής της ελληνικής ιστορίας.

Μέσα από το ρεπορτάζ του “Πρωίαν σε είδον”, ο Σεργουλόπουλος περιέγραψε την ατμόσφαιρα τρόμου και ελέγχου που επικρατούσε τότε. «Υπάρχουνε άνθρωποι που το έχουμε ζήσει», αφηγήθηκε ο Σεργουλόπουλος, αναφερόμενος στη δύσκολη περίοδο της στρατιωτικής χούντας στην Ελλάδα. Υπογράμμισε τον καταπληκτικό φόβο που βίωναν οι κάτοικοι, με αναφορές σε «ριπές και τανκς στους δρόμους» και την αίσθηση ότι δεν ήταν ελεύθεροι να κυκλοφορούν ανενόχλητοι. Ο παρουσιαστής συνέκρινε το Πολυτεχνείο με τον πόλεμο του ’40, εξηγώντας πώς ακόμα και τα παιδιά σήμερα δυσκολεύονται να αντιληφθούν το πραγματικό μέγεθος των γεγονότων εκείνης της περιόδου: «Υπήρχε μία τρομοκρατία στην ελευθερία της έκφρασης, της ελευθερίας του ατόμου, των συγκεντρώσεων».

Κατά την ομιλία του στη Δημόσια Τηλεόραση, ο Σεργουλόπουλος επεσήμανε πως το καθεστώς της Δικτατορίας ήταν ένα αυταρχικό καθεστώς που καταπίεζε τους πολίτες, ακόμα και εκείνους που δεν συμμετείχαν ενεργά στον αντιδικτατορικό αγώνα. Οι εμπειρίες του από εκείνη την περίοδο, όταν ήταν μόλις 10 ετών, αποτύπωσαν τον βαθύ φόβο και την έλλειψη ελευθερίας που επικρατούσε τότε. «Εγώ ήμουνα 10 χρονών παιδί και τα ακούγαμε αυτά και ο τρόμος τον οποίο εγώ είχα σαν παιδί που μπορούσα να το αντιληφθώ, ήταν αυτός. Ότι δεν μπορούμε να είμαστε ελεύθεροι να ζήσουμε τη ζωή μας και ότι θα είχαμε τον κίνδυνο της σύλληψης,» ανέφερε, προσθέτοντας ότι ακόμα και η ακρόαση τραγουδιών, όπως του Κώστα Χατζή, συνόδευε μια ανησυχία και μία αίσθηση καταπίεσης.

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Αποκαλύφθηκε τι είπε ο Μπάρον Τραμπ στο αυτί του Τζο Μπάιντεν κατά την ορκωμοσία του πατέρα του

Ο Έρικ Τραμπ ήταν αυτός που αποκάλυψε τι είπε ο μικρότερος αδελφός του, Μπάρον, στον Τζο Μπάιντεν, κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας του πατέρα του

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Η Δανάη Μπάρκα στο «Όπου υπάρχει Ελλάδα» – «Γιάννη, όσο μεγαλώνεις, οι ιδιότητές σου πολλαπλασιάζονται»

Στη Μεσσηνία ταξίδεψε σήμερα η ομάδα της εκπομπής Όπου υπάρχει Ελλάδα, με συντονιστή, φυσικά, τον Γιάννη Τσιμιτσέλη από το στούντιο. Οι συνεργάτες του ηθοποιού τού

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. σε καταστήματα στην Αθήνα για το διπλό φονικό στη Φοινικούντα – Ο επιχειρηματίας «κλειδί» και το τηλεφώνημα μετά τις δολοφονίες

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της διπλής δολοφονίας στη Φοινικούντα, καθώς ειδικό κλιμάκιο της Αστυνομίας πραγματοποίησε έφοδο σε επιχειρήσεις 32χρονου στο κέντρο της Αθήνας.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Αντιγόνη Δρακουλάκη: «Υπάρχουν άνθρωποι που με γνώρισαν από την τηλεόραση και με ακολουθούν σε κάθε θεατρική δουλειά»

Συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής Νωρίς-Νωρίς παραχώρησε η Αντιγόνη Δρακουλάκη. Τη γνωστή ηθοποιό συνάντησε στο θέατρο Embassy ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Θάνος Ντι-Βίτα, στο πλαίσιο

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ολλανδία: Ερευνάται η σύνδεση 49 θανάτων με παράνομο ηλεκτρονικό κατάστημα πώλησης φαρμάκων

Toυς θανάτους τουλάχιστον 49 ανθρώπων, που ενδεχομένως συνδέονται με ένα παράνομο ηλεκτρονικό κατάστημα πώλησης φαρμάκων, το οποίο είχαν κλείσει τον Αύγουστο ερευνούν Ολλανδοί εισαγγελείς. Σε

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >