AD

Έλον Μασκ | Κόντρα με την Αναλένα Μπέρμποκ – Ευχήθηκε να κερδίσουν οι ακροδεξιοί

Ο Έλον Μασκ επέκρινε σήμερα την υποστήριξη που παρέχει το Βερολίνο σε ΜΚΟ οι οποίες διασώζουν μετανάστες στη Μεσόγειο, αφού χθες, Παρασκευή, αναπαρήγαγε ανάρτηση που τασσόταν υπέρ της εκλογικής νίκης του γερμανικού ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).

«Οι Γερμανοί το γνωρίζουν αυτό;» έγραψε χθες ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος στην πλατφόρμα του κοινωνικής δικτύωσης X (πρώην Twitter), αναπαράγοντας ανάρτηση από έναν λογαριασμό με την επωνυμία «Radio Genoa», που επέκρινε τις διασώσεις μεταναστών στη Μεσόγειο από ΜΚΟ που υποστηρίζονται από το Βερολίνο και κατέληγε «ας ελπίσουμε ότι η AfD θα κερδίσει τις εκλογές».

Περιφερειακές εκλογές αναμένεται να διεξαχθούν στις 8 Οκτωβρίου στη Γερμανία, στα κρατίδια της Βαυαρίας (ανατολικά) και της Έσσης (κέντρο).

«Ναι. Και λέγεται διάσωση ζωών», απάντησε στο X το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας με αρμόδια υπουργό την Αναλένα Μπέρμποκ, επικεφαλής των «Πρασίνων», η οποία δειχνει ανοχή ως προς το ζήτημα του μεταναστευτικού.

«Άρα, είστε περήφανοι γι΄αυτό. Ενδιαφέρον. Ειλικρινά, αμφιβάλλω αν η πλειονότητα της γερμανικής κοινής γνώμης το υποστηρίζει αυτό. Έχετε κάνει δημοσκόπηση; Είναι οπωσδήποτε παραβίαση της κυριαρχίας της Ιταλίας το ότι η Γερμανία μεταφέρει έναν μεγάλο αριθμό παράνομων μεταναστών στο ιταλικό έδαφος; Αυτό μας κάνει να σκεπτόμαστε μια εισβολή…» , συνέχισε στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας ο ιδιοκτήτης της βιομηχανίας ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla και της εταιρίας Space X.

 

«Η παράνομη μετανάστευση πρέπει να σταματήσει αλλά είμαι απολύτως υπέρ μιας σημαντικής επέκτασης και της απλοποίησης της νόμιμης μετανάστευσης», έγραψε ενδιαμέσως επίσης ο Έλον Μασκ στο X.

Χθες, Παρασκευή, η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι προειδοποίησε πως η χώρα της δεν θέλει πλέον να υποδέχεται μετανάστες που διασώζονται από ξένες ΜΚΟ.

Η Ρώμη κατηγορεί το Βερολίνο ότι χρηματοδοτεί ΜΚΟ διάσωσης στη Μεσόγειο, ορισμένες από τις οποίες επιχειρούν υπό γερμανική σημαία. Η Τζόρτζια Μελόνι απηύθυνε αυτή την εβδομάδα επιστολή προς τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς για να του γνωστοποιήσει την «κατάπληξή» της για αυτές τις επιχορηγήσεις.

Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ υπεραμύνθηκε την Πέμπτη του ρόλου των ΜΚΟ που διασώζουν μετανάστες οι οποίοι προσπαθούν να φθάσουν στην Ευρώπη διά μέσου της Ιταλίας.

«Η διάσωση ανθρώπων στη θάλασσα είναι νομική και ευρωπαϊκή υποχρέωση», υπογράμμισε.

Η υποδοχή των προσφύγων επανήλθε στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης στη Γερμανία με την ισχυρή ώθηση της AfD για την οποία οι προθέσεις ψήφου φθάνουν σε ύψη ρεκόρ.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου ο Έλον Μασκ είχε απειλήσει πως θα προσέφευγε στη δικαιοσύνη εναντίον της Anti-Defamation League (ADL, μάχεται κατά του αντισημιτισμού και του ρατσισμού), την οποία κατηγορεί για δυσφήμιση του μέσου κοινωνικής δικτύωσής του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Τουρκία: Νέο κάλεσμα Οτσαλάν για πρόοδο στην ειρηνευτική διαδικασία Άγκυρας – PKK

Ο φυλακισμένος ηγέτης των Κούρδων ανταρτών, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, απηύθυνε έκκληση για δράση «με σοβαρότητα και αίσθημα ευθύνης» προκειμένου να προχωρήσει η τρέχουσα ειρηνευτική διαδικασία με

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Φρίκη στην Καλιφόρνια: 8χρονος δολοφονήθηκε από τους γονείς και τη γιαγιά του – Τον βρήκαν μέσα σε ψυγείο

Ένα μικρό αγόρι δολοφονήθηκε και τοποθετήθηκε μέσα σε ένα ψυγείο γεμάτο πάγο από τους ίδιους τους γονείς και τη γιαγιά του, όπως υποστηρίζει η αστυνομία.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ρούχα που ρυθμίζουν τη θερμοκρασία και μεταδίδουν σήματα: Η επόμενη γενιά των «έξυπνων» υφασμάτων

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Rice στις ΗΠΑ ανέπτυξαν μια τεχνολογία που μετατρέπει τα κοινά υφάσματα σε φορετά εργαλεία επικοινωνίας. Η ομάδα αξιοποιεί τη «φυσική γλώσσα

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ρώμη: Ημέρα πένθους η Τετάρτη (5/11) για τον θάνατο του εργάτη στα ερείπια του μεσαιωνικού πύργου

Ημέρα πένθους κήρυξε ο δήμαρχος της Ρώμης Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι την Τετάρτη 5/11, για το θάνατο του 66χρονου εργάτη στα συντρίμμια του μεσαιωνικού πύργου Torre dei Conti,

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Κατερίνα Καινούργιου και Χρίσλα Γεωργακοπούλου συναντήθηκαν ξανά στο πλατό του Alpha: «Σου ‘χω λείψει;»

Μία τηλεοπτική συνάντηση από το πρόσφατο παρελθόν είχαμε το πρωί της Τρίτης (4/11) στο πλατό της εκπομπής Super Κατερίνα. Εκεί, η Κατερίνα Καινούργιου υποδέχθηκε τη

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >