AD

Μετά το Λούβρο, εντολή εκκένωσης και στις Βερσαλλίες

Ένα 24ωρο μετά την χθεσινή αιματηρή επίθεση με μαχαίρι ενός νεαρού ισλαμιστή σε σχολείο της πόλης Αράς και ενώ μυρίζει μπαρούτι στη Μέση Ανατολή, το Λούβρο, όπως και το ανάκτορο των Βερσαλλιών, δέχθηκαν απειλή για βόμβα με τις αρχές της Γαλλίας να λαμβάνουν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας .

Άμεση ήταν η εκκένωση των χιλιάδων επισκεπτών που ήταν εκείνη την ώρα εντός των κτιρίων.

«Το Λούβρο έλαβε μία γραπτό μήνυμα που αναφέρει κίνδυνο για το μουσείο και τους επισκέπτες του» και «επιλέξαμε (…) να το εκκενώσουμε και να το κλείσουμε για την ημέρα, ενώ πραγματοποιούμε τους απαραίτητους ελέγχους», δήλωσε εκπρόσωπος μετά την ανακοίνωση ότι το ιστορικό αξιοθέατο των Παρισίων βάζει σήμερα «λουκέτο» μέσω του Χ (πρώην Twitter).

Λίγες ώρες αργότερα εκκενώθηκε και το Ανάκτορο των Βερσαλλιών, έπειτα από προειδοποίηση για βόμβα, ανέφερε μια αστυνομική πηγή. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Le Figaro», η κυβέρνηση επιστράτευσε το επίλεκτο σώμα Sentinel», μια ημέρα μετά την αιματηρή επίθεση με μαχαίρι σε λύκειο του Αράς με τον καθηγητή Ντομινίκ Μπερνάρ να βρίσκει ακαριαίο θάνατο και άλλους τρεις ενήλικες να νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση .

Η πράξη αυτή χαρακτηρίστηκε ως «ισλαμική τρομοκρατία» από τον πρόεδρο της Πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν. Σήμερα, το Μέγαρο Ηλυσίων ανακοίνωσε την ανάπτυξη 7 χιλιάδων στρατιωτών στη γαλλική επικράτεια. «Αυτοί οι στρατιώτες «θα κάνουν περιπολίες μέχρι τη Δευτέρα το απόγευμα και μέχρι νεωτέρας», διευκρίνισε το Ελιζέ , υπό τον φόβo ότι η ένοπλη σύγκρουση μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ θα επεκταθεί φθάνοντας και στο Παρίσι.

Σύμφωνα με το Λούβρο, «όσοι έχουν κάνει κράτηση για επίσκεψη στο μουσείο)κατά τη διάρκεια της ημέρας θα αποζημιωθούν. Η κυβέρνηση της Γαλλίας ενισχύει τα μέτρα ασφαλείας ενώ είναι οικοδέσποινα του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ράγκμπι και σε λιγότερο από ένα χρόνο, θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Ηλίας Μπόγδανος: «Με πήραν τηλέφωνο για το Exathlon, για να κάνουμε ένα ραντεβού»

Ο Ηλίας Μπόγδανος μίλησε στην εκπομπή «Καλοκαιρινό ραντεβού» και την Κωνσταντίνα Μαύρου, όπου αποκάλυψε πως έχει δεχτεί κρούση για να συμμετάσχει στο Exathlon. «Με πήραν

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Κοζάνη: Υψηλό πρόστιμο και ποινή φυλάκισης 10 μηνών με αναστολή στον 75χρονο για την φωτιά στο Δρέπανο

Σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με τριετή αναστολή για εμπρησμό από αμέλεια και διοικητικό πρόστιμο 4.830 ευρώ καταδικάστηκε ο ηλικιωμένος που συνελήφθη ως υπάιτιος για την χθεσινή φωτιά στο Δρέπανο

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πορτογαλία: Εξαρθρώθηκε συμμορία που στρατολογούσε γυναίκες σε εικονικούς γάμους με μετανάστες – 58 συλλήψεις

Εγκληματική συμμορία οργάνωσε τουλάχιστον 60 εικονικούς γάμους στην Πορτογαλία για νομιμοποίηση της διαμονής μεταναστών στη χώρα, επιβεβαίωσε η πορτογαλική αστυνομία την Πέμπτη 10/7. Σύμφωνα με

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

«Κλείδωσε» ρύθμιση για τους δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο – Παραδείγματα για το «κούρεμα»

Η νέα ρύθμιση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή στο τέλος του Ιουλίου, προβλέπει «κούρεμα» των οφειλών υπό συγκεκριμένες

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ουκρανία: Το Κιέβο διαθέτει περίπου 5,2 εκατ. ευρώ για πρόγραμμα αναχαίτισης drones

Το Κίεβο θα διαθέσει 260 εκατομμύρια χρίβνια (περίπου 5,2 εκατομμύρια ευρώ) για πρόγραμμα αναχαίτισης μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (drones) για την υπεράσπιση των ουρανών της

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >