AD

Άνοιξε το πέρασμα της Ράφα | Φεύγουν από τη Γάζα ξένοι και όσοι έχουν διπλή υπηκοότητα

Δεκάδες ξένοι και άνθρωποι με διπλή υπηκοότητα έφυγαν σήμερα από τη Λωρίδα της Γάζας προς την Αίγυπτο μέσω της μεθοριακής διάβασης της Ράφα.

H διάβαση  άνοιξε για πρώτη φορά για τη διέλευση ανθρώπων κατά την 26η ημέρα του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, σύμφωνα με δημοσιογράφο του AFP που βρίσκεται εκεί.

Σε αυτούς δόθηκε άδεια να εισέλθουν στον τερματικό σταθμό γύρω στις 09:45 ώρα Ελλάδος μετά την ανακοίνωση από τις αιγυπτιακές αρχές ότι η μεθοριακή διάβαση θα ανοίξει κατ’εξαίρεσιν για να επιτραπεί η διέλευση σχεδόν 90 Παλαιστίνιων τραυματιών και σχεδόν 450 ανθρώπων με διπλή υπηκοότητα και ξένων.

«Μια πρώτη ομάδα κατόχων ξένων διαβατηρίων θα διασχίσει σήμερα τον τερματικό της Ράφα προς την Αίγυπτο», είχε δηλώσει νωρίτερα στο AFP αξιωματούχος των αρχών που είναι αρμόδιες για το μεθοριακό πέρασμα της Ράφα με τη Γάζα, η οποία βομβαρδίζεται αδιάκοπα από το Ισραήλ από την έναρξη του πολέμου κατά της Χαμάς.

Το Κατάρ μεσολάβησε για το άνοιγμα του περάσματος Ράφα

Παράλληλα και ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Τζέιμς Κλέβερλι ανέφερε σε ανάρτησή του στο X ότι η μεθοριακή διάβαση της Ράφα ανάμεσα στην Αίγυπτο και τη Γάζα αναμενόταν να ανοίξει σήμερα.

«Το μεθοριακό πέρασμα της Ράφα είναι πιθανόν να ανοίξει σήμερα για μια πρώτη ομάδα ξένων πολιτών», επισήμαινε.

«Βρετανικές ομάδες είναι έτοιμες να βοηθήσουν Βρετανούς πολίτες μόλις μπορέσουν να φύγουν. Είναι ζωτικής σημασίας σημαντική ανθρωπιστική βοήθεια να μπορέσει να εισέλθει στη Γάζα το συντομότερο δυνατό», προσέθετε στην ανάρτησή του ο Κλέβερλι.

Το Κατάρ μεσολάβησε για τη σύναψη συμφωνίας ανάμεσα στην Αίγυπτο, το Ισραήλ και τη Χαμάς, σε συντονισμό με τις ΗΠΑ, για να επιτραπεί η απομάκρυνση κατόχων ξένων διαβατηρίων και κάποιων τραυματιών σε κρίσιμη κατάσταση από την πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας, είχε δηλώσει επίσης σήμερα στο Reuters πηγή που είχε ενημερωθεί για τη συμφωνία.

Άνοιξε το πέρασμα της Ράφα: Φεύγουν ξένοι και όσοι έχουν διπλή υπηκοότητα [εικόνες]

Άνοιξε το πέρασμα της Ράφα: Φεύγουν ξένοι και όσοι έχουν διπλή υπηκοότητα [εικόνες]

 

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

ΕΟΦ: Προειδοποίηση για απότομη αύξηση στις πωλήσεις παράνομων φαρμάκων στην ΕΕ

Κατόπιν προειδοποίησης που εκδόθηκε από τον ΕΜΑ και τους επικεφαλής των ευρωπαϊκών αρχών φαρμάκου σχετικά με την απότομη αύξηση παράνομων φαρμάκων της κατηγορίας των αγωνιστών

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Γαλλία: Κρατούμενοι σε απεργία πείνας για τις συνθήκες κράτησης τους

Κρατούμενοι σε μια γαλλική φυλακή υψίστης ασφαλείας για επικίνδυνους εμπόρους ναρκωτικών ξεκίνησαν απεργία πείνας αυτή την εβδομάδα για να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες κράτησής τους,

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Νατάσσα Μποφίλιου για Μάνο Βουλαρίνο: «Ξέρεις κάποιον να γίνεται viral τόσο συχνά χωρίς να κάνει τίποτα;»

«Δεν είπε κάποιος κάτι για photoshop, είπαν ότι ρουφάω την κοιλιά μου. Δεν έχω κάνει photoshop ποτέ…» σχολίασε η Νατάσσα Μποφίλιου. Στην περιβόητη viral φωτογραφία

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Κομισιόν για δασμούς της Κίνας στο ευρωπαϊκό χοιρινό κρέας: «Θα υπερασπιστούμε τους παραγωγούς μας με όλα τα μέσα»

«Θα μελετήσουμε τις λεπτομέρειες και θα αποφασίσουμε τα επόμενα βήματα, αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω κατηγορηματικά ότι θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >