AD

Θύμα διαδυκτιακού bullying η Ελληνίδα Miss Τουρισμός,Γλυκερία Τσολπίδου 

Τα τελευταία 24ωρα η Ελληνίδα εκπρόσωπος δέχεται πλήθος κακοποιητικών και ρατσιστικών σχολίων κάτω από τις αναρτήσεις της, από ανθρώπους που εναντιώνονται στη συμμετοχή της, γράφοντας δίχως ντροπή πως η νεαρή δεν θα έπρεπε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον διαγωνισμό ομορφιάς, γιατί “δεν είναι αρκετά όμορφη”.

Η Γλυκερία Τσολπίδου θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον διαγωνισμό Miss Tourism International, που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Νοεμβρίου στη Μαλαισία.

Το μοντέλο με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη έχει σπουδάσει κλασικό μπαλέτο και ψυχολογία, ενώ παράλληλα είναι εθελόντρια, παρέχοντας βοήθεια σε άτομα με αναπηρία.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Γλυκερία Τσολπίδου δημοσιεύει βίντεο και φωτογραφίες από την καθημερινότητά της, ενώ αυτό το διάστημα αναρτά υλικό από το ταξίδι της στη Μαλαισία, στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνισμού ομορφιάς.

 

 

 

 

 

Η συμμετοχή της Γλυκερίας Τσολπίδου στον διαγωνισμό Miss Tourism International έρχεται να μας υπενθυμίσει πόσο επικίνδυνος είναι ο διαδικτυακός εκφοβισμός και η ρητορική μίσους για την ψυχική υγεία.

Ο διαδικτυακός εκφοβισμός που βιώνει η Γλυκερία δεν περιορίζεται μόνο σε διαφωνίες για τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό. Υπάρχουν φωνές που προτρέπουν σε βία σε βάρος της, ενώ υπάρχουν και χρήστες που γράφουν πως δεν αξίζει να ζει, λόγω της εμφάνισής της.

Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι η ομορφιά είναι υποκειμενική και πολυδιάστατη. Η επίθεση κατά της Γλυκερίας Τσολπίδου αποκαλύπτει την ανάγκη για ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση σχετικά με την αντιμετώπιση της διαφορετικότητας και τον σεβασμό προς όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από την εμφάνισής τους.

Η ρητορική μίσους στο διαδίκτυο αναδεικνύεται σε ένα άκρως σοβαρό και επικίνδυνο φαινόμενο στην ελληνική κοινωνία, με τις ψυχολογικές συνέπειες για το θύμα να είναι τεράστιες.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Ζελένσκι: Η Ουκρανία έχει ανάγκη από την οικονομική στήριξη της Ευρώπης για ακόμα 2 έως 3 χρόνια

Η Ουκρανία θα έχει ανάγκη από την οικονομική στήριξη της Ευρώπης για ακόμα «δύο έως τρία χρόνια» για να αντιμετωπίσει τη ρωσική εισβολή, δήλωσε ο

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Η Ελλάδα τιμά το «ΌΧΙ»: Με λαμπρότητα η μαθητική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας – Πλήθος κόσμου κάτω από τον ηλιόλουστο ουρανό χειροκρότησε τους συμμετέχοντες

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας, για να παρακολουθήσει τη μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Η μαθητική παρέλαση ολοκληρώθηκε

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Με λαμπρότητα και σύμμαχο τον καλό καιρό η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στον Βόλο

Σε εορταστικό κλίμα και υπό ιδανικές καιρικές συνθήκες πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στον Βόλο. Πλήθος κόσμου πλημμύρισε την

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >