AD

Οι σχέσεις παχαίνουν! Πόσα κιλά παίρνουν κάθε χρόνο τα ζευγάρια?

Έρευνα που περιελάμβανε 1.000 ζευγάρια από τη Βρετανία έδειξε ότι οι σχέσεις… παχαίνουν, με το δείκτη της ζυγαριάς να ανεβαίνει όσο περνούν τα ευτυχισμένα χρόνια της κοινής ζωής των δύο συντρόφων.

Πάνω από τα μισά ζευγάρια που συμμετείχαν στην έρευνα, η οποία διεξήχθη από μεγάλη βρετανική εταιρία συμπληρωμάτων διατροφής, δήλωσαν ότι πήραν κιλά μετά τα πρώτα τρία χρόνια της σχέσης. Μόλις το 18% των ζευγαριών δήλωσαν ότι το βάρος τους αυξήθηκε στην αρχή της σχέσης, στη φάση που ονομάζεται «μήνας του μέλιτος».

Κατά μέσο όρο, η αύξηση βάρους που παρατηρείται στα ζευγάρια είναι 2 κιλά το χρόνο, δηλαδή δύο σύντροφοι που παραμένουν σε σχέση επί μία 10ετία φτάνουν να ζυγίζουν περίπου 20 κιλά περισσότερο απ’ ό,τι όταν γνωρίστηκαν!

Σε περισσότερα από τα μισά ζευγάρια (ποσοστό 62%) που πήραν κιλά όσο διατηρούσαν μόνιμη σχέση, η αύξηση βάρους αφορούσε και στους δύο συντρόφους, αφού ο ένας φάνηκε να έχει την τάση να υιοθετεί τις κακές συνήθειες του άλλου.

Μάλιστα, τα στοιχεία της έρευνας υπέδειξαν ότι οι γυναίκες είναι η «κακή επιρροή» στη σχέση, αφού ποσοστό 54% των γυναικών που συμμετείχαν δήλωσαν ότι η αύξηση του βάρους τους οδήγησε σταδιακά σε αύξηση του βάρους τού συντρόφου τους. Αντίθετα, μόλις το 28% των αντρών δήλωσαν πως είδαν τη σύντροφό τους να παχαίνει αφού πήραν οι ίδιοι κιλά.

bigstock Couple eating an ice cream 15772190

Ένα πιο αισιόδοξο εύρημα της έρευνας ήταν ότι πολλά ζευγάρια που παχαίνουν παρέα αδυνατίζουν επίσης παρέα. Πάνω από τα μισά ζευγάρια (ποσοστό 56%) ανέφεραν ότι έχουν καταφέρει να χάσουν βάρος ταυτόχρονα, ακολουθώντας την ίδια δίαιτα. Ποσοστό 61% των αντρών και γυναικών δήλωσαν ότι τους ήταν πιο εύκολο να χάσουν τα περιττά κιλά εάν έδιναν τη… μάχη τους μαζί με τον/την σύντροφό τους.

Σχολιάζοντας τα ευρήματα, ο διευθυντής της εταιρίας που διεξήγαγε τη μελέτη, Λι Σμιθ, ανέφερε πως όταν περνά το πρώτο πάθος και η σχέση έχει πια «στεριώσει», αρκετά ζευγάρια αφήνονται, με προβλέψιμα αποτελέσματα για το δείκτη της ζυγαριάς των δύο συντρόφων. Εάν βέβαια η προσπάθεια για αδυνάτισμα γίνεται και από τους δύο συντρόφους ταυτόχρονα, τότε το πρόβλημα μοιράζεται στα δύο κι έτσι γίνεται μικρότερο!

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Σοκάρει η νύφη του Ντομινίκ Πελικό: Ζητούσε γυμνές φωτογραφίες από τις εγγονές του για να τους πάρει παιχνίδια

Σοκάρει η νύφη του Ντομινίκ Πελικό: Ζητούσε γυμνές φωτογραφίες από τις εγγονές του για να τους πάρει παιχνίδια Σοκάρει η κατάθεση της νύφης του Ντομινίκ

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

CNN | Βίντεο δείχνει Ουκρανούς στρατιώτες να εκτελούνται μετά την παράδοσή τους στους Ρώσους

Αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των εκτελέσεων Ουκρανών στρατιωτών από τους Ρώσους εισβολείς, λίγο μετά την παράδοσή τους, σύμφωνα με το CNN, το οποίο, μάλιστα, έδωσε στη δημοσιότητα ένα σχετικό βίντεο από το

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Μιχάλης Κατρίνης | Τα πιο όμορφα πράγματα στη ζωή δεν αγοράζονται και είναι ανεκτίμητα

Συνέντευξη με τον Μιχάλης Κατρίνης, ο οποίος με μια πορεία γεμάτη προκλήσεις και αποφασιστικότητα, εκπροσωπεί τη νέα γενιά πολιτικών που επιδιώκουν την ανασύνταξη και αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ, με στόχο να το επαναφέρει στον κεντρικό ρόλο της πολιτικής σκηνής της Ελλάδας.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Μπεν Άφλεκ | Αρνείται ότι βγαίνει με την Κικ Κένεντι επειδή φοβάται ότι θα επηρεάσει το διαζύγιό του από τη Λόπεζ

Ο Μπεν Άφλεκ προσπαθεί απεγνωσμένα να «σβήσει» την Κικ Κένεντι από τη ζωή του, επειδή φοβάται ότι η σχέση τους θα επηρεάσει αρνητικά το διαζύγιό του με την Τζένιφερ Λόπεζ.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας |H παραμυθένια ζωή της όμορφης Diana των Αράβων, που έγινε η νεότερη βασίλισσα στον κόσμο & μία από τις ισχυρότερες γυναίκες του πλανήτη

Στα 29 της χρόνια έγινε μια από τις ισχυρότερες γυναίκες του πλανήτη. Στις 31 Αυγούστου κλείνει τα 54 της χρόνια που περικλείουν μια έντονη και συναρπαστική ζωή.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >