AD

Συνεχίζει την απεργία πείνας η Ιρανή ακτιβίστρια Ναργκίς Μοχαμαντί

Η φυλακισμένη ιρανή υπερασπίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ναργκίς Μοχαμαντί, η οποία τιμήθηκε με το φετινό Νόμπελ Ειρήνης, συνεχίζει σήμερα —ανήμερα της τελετής απονομής του βραβείου— απεργία πείνας στη διαβόητη φυλακή Εβίν της πρωτεύουσας της Ισλαμικής Δημοκρατίας όπου παραμένει έγκλειστη.

Άρχισε την τριήμερη διαμαρτυρία της χθες, 24 ώρες πριν από την τελετή απονομής των Νόμπελ στο Όσλο, γνωστοποίησε μέσω Instagram. Τον λογαριασμό της στον συγκεκριμένο ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης διαχειρίζονται φίλοι της δημοσιογράφου με σπουδές φυσικής, 51 ετών.

Η κυρία Μοχαμαντί τόνισε πως «την ημέρα της τελετής θέλω να γίνω η φωνή των Ιρανών που διαδηλώνουν εναντίον της αδικίας και της καταπίεσης».

Αναμένεται να εκπροσωπηθεί στο Όσλο από τον σύζυγό της, δημοσιογράφο και ακτιβιστή που είχε επίσης φυλακιστεί για σειρά ετών στο Ιράν, και τα δίδυμα παιδιά της.

Τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης για «τον αγώνα της εναντίον της καταπίεσης των γυναικών στο Ιράν» και «για την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας για όλους».

Η κυρία Μοχαμαντί, από τις πιο γνωστές ακτιβίστριες στο Ιράν, έχει φυλακιστεί επανειλημμένα από τα τέλη των χρόνων του 1990.

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

MI6 και CIA: Οι πόλεμοι σε Ισραήλ και Ουκρανία απειλούν την παγκόσμια τάξη – Μεγαλύτερη πρόκληση η άνοδος της Κίνας

Τον κώδωνα του κινδύνου για τη διεθνή τάξη πραγμάτων, η οποία εκτιμούν ότι αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη απειλή από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, κρούουν οι επικεφαλής

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Σοκάρει η νύφη του Ντομινίκ Πελικό: Ζητούσε γυμνές φωτογραφίες από τις εγγονές του για να τους πάρει παιχνίδια

Σοκάρει η νύφη του Ντομινίκ Πελικό: Ζητούσε γυμνές φωτογραφίες από τις εγγονές του για να τους πάρει παιχνίδια Σοκάρει η κατάθεση της νύφης του Ντομινίκ

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

CNN | Βίντεο δείχνει Ουκρανούς στρατιώτες να εκτελούνται μετά την παράδοσή τους στους Ρώσους

Αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των εκτελέσεων Ουκρανών στρατιωτών από τους Ρώσους εισβολείς, λίγο μετά την παράδοσή τους, σύμφωνα με το CNN, το οποίο, μάλιστα, έδωσε στη δημοσιότητα ένα σχετικό βίντεο από το

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Μιχάλης Κατρίνης | Τα πιο όμορφα πράγματα στη ζωή δεν αγοράζονται και είναι ανεκτίμητα

Συνέντευξη με τον Μιχάλης Κατρίνης, ο οποίος με μια πορεία γεμάτη προκλήσεις και αποφασιστικότητα, εκπροσωπεί τη νέα γενιά πολιτικών που επιδιώκουν την ανασύνταξη και αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ, με στόχο να το επαναφέρει στον κεντρικό ρόλο της πολιτικής σκηνής της Ελλάδας.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Μπεν Άφλεκ | Αρνείται ότι βγαίνει με την Κικ Κένεντι επειδή φοβάται ότι θα επηρεάσει το διαζύγιό του από τη Λόπεζ

Ο Μπεν Άφλεκ προσπαθεί απεγνωσμένα να «σβήσει» την Κικ Κένεντι από τη ζωή του, επειδή φοβάται ότι η σχέση τους θα επηρεάσει αρνητικά το διαζύγιό του με την Τζένιφερ Λόπεζ.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >