AD

Ρεύμα: Έρχονται τα νέα τιμολόγια Ι Ποιο να διαλέξουμε

Στο μέτωπο της ακρίβειας, συνεχίζεται το αλαλούμ με τα χρώματα των τιμολογίων ρεύματος που θα κληθούν να επιλέξουν από την πρωτοχρονιά οι καταναλωτές.

Μιλώντας σε πρωϊνή εκπομπή,  η υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου, έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με τις αλλαγές που θα δούμε από πρώτη του έτους.

«Επειδή υπάρχουν περίπου 130 διαφορετικά τιμολόγια και κανένας μας δεν ήξερε ποιο από αυτά έχει, εμείς τα κατηγοριοποιήσαμε σε τρία χρώματα τα 130 έτσι ώστε, τουλάχιστον οπτικά, να ξέρουμε ένα βασικό. Βάλαμε τρία χρώματα, το μπλε, το κίτρινο και το πορτοκαλί, για τα 130, και δημιουργήσαμε ένα τέταρτο χρώμα».

«Ουσιαστικά ο πολίτης έχει να επιλέξει μεταξύ δύο: του κίτρινου που είναι ένα τιμολόγιο το οποίο δεν γνωρίζω καθόλου καθώς διανύω τον μήνα τι τιμή τελικά θα χρεωθώ για την ενέργεια που καταναλώνω και στο τέλος που θα γίνει η σούμα θα μου έρθει ο λογαριασμός. Το ρίσκο αν θέλετε το αναλαμβάνει ο καταναλωτής. Έχει να κάνει και με τις ενεργειακές ανάγκες σε κάθε σπίτι αλλά και με τη συμπεριφορά και τον χαρακτήρα», συμπλήρωσε.

Όπως λέει η ίδια:

«Από εκεί και πέρα, η πολιτεία έφτιαξε ένα τιμολόγιο στο οποίο όλοι μας από 1η του μηνός θα μεταπέσουμε, χρώματος πράσινου, το οποίο δίνει τη δυνατότητα κάθε πρώτη του μηνός να ξέρω και να κάνω τα κουμάντα μου, ποια είναι η τιμή με την οποία θα χρεώνομαι. (…) Έχει το εξής καλό. Θα μας βάλει σε μια συνήθεια, κάθε μήνα να βλέπουμε από το νούμερο ένα το όνομα του παρόχου, μια τελική τιμή. Στο πράσινο τιμολόγιο, αυτό που βλέπετε ως τελική τιμή, αυτή και είναι και έχει τα πάντα όλα μέσα».

Σύμφωνα με την υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας:

«Το ζητούμενο είναι οι τιμές. Εμείς όλο αυτό το κάναμε γιατί θέλουμε να ξέρει ο καταναλωτής τι πληρώνει και ποιος είναι ο φθηνότερος».

«Το πορτοκαλί είναι το τιμολόγιο του μέλλοντος, εκεί που ιδανικά θα έπρεπε να πάμε όλοι. Προϋπόθεση είναι να εγκατασταθούν οι έξυπνοι μετρητές στα σπίτια μας. Αυτό θα γίνει. Το πορτοκαλί είναι το καλύτερο από όλα αρκεί να έχουμε έξυπνο μετρητή και απαιτεί μια εξοικείωση. Έχουμε ζητήσει από τον ΔΕΔΔΗΕ να επιταχύνει την εγκατάσταση. Ο στόχος είναι 1 εκατομμύριο μετρητές να μπαίνουν κάθε χρόνο από εδώ και πέρα. (…) Το σημαντικό είναι ο καταναλωτής να ενημερώνεται καθώς συνομιλεί με τον όποιον πάροχο και να ξέρει και τις παγίδες», κατέληξε.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Έλενα Πολυκάρπου σε Κατερίνα Καινούργιου: «Ετοιμάζεσαι να μας πεις κάτι και για σένα;»

Έναν διάλογο γεμάτο υπονοούμενα είχαν το πρωί της Τετάρτης (29/10) η Έλενα Πολυκάρπου και η Κατερίνα Καινούργιου. Οι δύο συνεργάτιδες, με αφορμή ένα σχετικό κουίζ

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Φωκάς Ευαγγελινός: «Η πρώτη μου δουλειά ήταν με τον Γιώργο Μαρίνο, βγαίναμε αγγελούδια εμείς γυμνοί»

Ο Φωκάς Ευαγγελινός κάθισε στον καναπέ του Στούντιο 4 και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη συνεργασία του με τον Γιώργο Μαρίνο. Ο γνωστός χορογράφος θυμήθηκε με

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

ΟΗΕ: Φρικτός ο απολογισμός των νεκρών από τις πρόσφατες ισραηλινές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας

Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Φόλκερ Τουρκ, χαρακτήρισε «φρικτό» τον αριθμό των νεκρών από τις πρόσφατες ισραηλινές επιδρομές στη Λωρίδα της

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Αφροδίτη Γραμμέλη για Μουτσινά: «Καλά κάνει και ξεκουράζεται, ήταν μια τραυματική χρονιά»

Στην εκπομπή Buongiorno παραχώρησε δηλώσεις η Αφροδίτη Γραμμέλη. Η δημοσιογράφος αναφέρθηκε στη φετινή σεζόν, στα νούμερα τηλεθέασης, αλλά και στον Νίκο Μουτσινά. «Το σαββατοκύριακο είμαστε

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Οι ΗΠΑ εξαιρούν από τις κυρώσεις τη γερμανική θυγατρική του ρωσικού πετρελαϊκού κολοσσού Rosneft

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ παρείχε γραπτές διαβεβαιώσεις ότι οι γερμανικές δραστηριότητες της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας Rosneft θα εξαιρεθούν από τις νέες ενεργειακές κυρώσεις, επειδή τα

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >