AD

Ταυτοποιήθηκε το DNA του ανήλικου αδερφού του 18χρονου προφυλακισμένου

Ο 16χρονος αδερφός του προφυλακισμένου δράστη βρισκόταν μεταξύ των 424 προσαχθέντων

Τρέχουν οι εξελίξεις στις έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των συμμετεχόντων στα επεισόδια που πραγματοποιήθηκαν έξω από το κλειστό του Ρέντη πριν μια εβδομάδα.

Σε αυτό το πλαίσιο, πληροφορίες αναφέρουν πως ταυτοποιήθηκε το DNA του 16χρονου αδερφού του προφυλακισμένου 18χρονου, που κατηγορείται πως πέταξε τη ναυτική φωτοβολίδα στον 31χρονο αστυνομικό, ο οποίος εξακολουθεί να χαροπαλεύει στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Παράλληλα, βρέθηκε και πυρίτιδα στον ανήλικο και αναμένεται, πλέον, η έκδοση εντάλματος για να προχωρήσει η διαδικασία σύλληψής του.

Σύμφωνα, δε, με τις ίδιες αστυνομικές πηγές, το DNA αρκετών εκ των αρχικά 424 προσαχθέντων έχει ανιχνευθεί σε πολλά από τα «πολεμοφόδια» που βρέθηκαν στο γήπεδο και αναμένονται νέες ταυτοποιήσεις.

Προφυλακίστηκε ο 18χρονος που έριξε τη φωτοβολίδα – Ζήτησε να μπει σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων

Στο μεταξύ, προφυλακιστέος κρίθηκε νωρίτερα σήμερα ο 18χρονος που κατηγορείται ότι έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα στον 31χρονο αστυνομικό, προκαλώντας τον βαρύτατο τραυματισμό του κατά τη διάρκεια των επεισοδίων του Ρέντη.

Κατά πληροφορίες, ο 18χρονος άλλαξε την αρχική του υπερασπιστική γραμμή να μην δώσει τα ονόματα των ανθρώπων που του έδωσαν τη ναυτική φωτοβολίδα αλλά και τους καθοδηγητές, αλλά στο πλαίσιο της ανάκρισης, ζήτησε ως αντάλλαγμα για να λύσει τη σιωπή του, να υπαχθεί σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων.

Ωστόσο, το αίτημά του απορρίφθηκε, καθώς ο 18χρονος είναι ήδη κατηγορούμενος και ως εκ τούτου, κρίθηκε ότι δεν πληροί τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος.

Τι είπε στην απολογία του

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 18χρονου Απόστολος Λύτρας δήλωσε ότι με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως κρίθηκε ότι ο κατηγορούμενος πρέπει να τεθεί σε καθεστώς προσωρινής κράτησης.

Ο κατηγορούμενος «έδωσε όλες τις εξηγήσεις που του ζητήθηκαν από την κυρία ανακρίτρια, είπε με κάθε λεπτομέρεια τι ακριβώς συνέβη», είπε ο κ. Λύτρας.

Ο 18χρονος υποστήριξε ότι βρέθηκε στον συγκεκριμένο αγώνα χωρίς να γνωρίζει ότι πρόκειται να γίνουν επεισόδια. Ξαφνικά, στο δεύτερο σετ του αγώνα άνοιξε η πόρτα και είδε περίπου 100 άτομα να βγαίνουν εκτός γηπέδου, κάτι που έκανε και ο ίδιος και ένα άτομο του έδωσε τη ναυτική φωτοβολίδα.

Δηλώσεις του δικηγόρου του 18χρονου που έριξε τη φωτοβολίδα στον αστυνομικό

Για το άτομο που του έδωσε τη φωτοβολίδα

Ο κατηγορούμενος δεν κατονόμασε το άτομο που του έδωσε τη φωτοβολίδα. «Είπε ότι φόραγε μία μάσκα full face και δεν τον γνώριζε». Ερωτηθείς για το εάν μπορεί να καταλάβει από τη φωνή ποιος είχε, ο κ. Λύτρας απάντησε αρνητικά.

Στη συνέχεια, ο 18χρονος ισχυρίστηκε ότι βρέθηκε σε απόσταση περίπου 70 μέτρα από τους αστυνομικούς. «Η πρόθεσή του ήταν να πετάξει τη φωτοβολίδα ψηλά όπως και άλλοι πέταξαν ψηλά φωτοβολίδες, η φωτοβολίδα του τράβηξε στο χέρι, έπεσε στο έδαφος μπροστά του στα δύο μέτρα και τη συνέχεια την ξέρετε όλοι», υποστήριξε ο συνήγορος υπεράσπισης.

Παράλληλα, είπε ότι ταυτόχρονα έφυγε και μια άλλη φωτοβολίδα από κάποιον ο οποίος ήταν ακριβώς δεξιά του.

Ζητά συγγνώμη από τον αστυνομικό και την οικογένειά του

«Η ανάκριση τώρα ξεκινάει, είναι μία υπόθεση που έχει πάρα πολλά πλοκάμια, δεν είναι μόνο το συγκεκριμένο περιστατικό, θα τρέξει θεωρώ παράλληλη έρευνα για άλλους που ενδεχομένως θα βρεθούν ως κατηγορούμενοι».

Ο 18χρονος ζήτησε επίσης συγγνώμη από τον αστυνομικό και την οικογένειά του για όσα συνέβησαν. «Ανέφερε ότι το μόνο του μέλημα, η ευχή του είναι ο αστυνομικός να πάει όσο καλύτερα γίνεται στην υγεία του, ότι ζητάει συγγνώμη από τον αστυνομικό και από την οικογένειά του για όλο αυτό το οποίο έχει συμβεί και ότι δεν είχε συμμετάσχει ποτέ ξανά σε επεισόδια», κατέληξε ο κ. Λύτρας.

Η δεύτερη φωτοβολίδα

Ο έτερος συνήγορος υπεράσπισης του 18χρονου Στέλιος Αυγέρης του ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος είπε τα ίδια πράγματα, με μία παραλλαγή που αφορά στη δεύτερη φωτοβολίδα που έφυγε ταυτόχρονα.

«Οι φωτοβολίδες κατά δήλωση και των αστυνομικών των παρευρισκομένων στα επεισόδια ήταν πάνω από 10-12. Κάνουμε λόγο για τη δεύτερη φωτοβολίδα η οποία έφυγε ταυτόχρονα με του 18χρονου κατηγορουμένου» ανέφερε.

Δηλώσεις του δικηγόρου του 18χρονου που έριξε τη φωτοβολίδα στον αστυνομικό

Ο 19χρονος, σύμφωνα με τον συνήγορό του, δεν γνωρίζει όσους μετείχαν στα επεισόδια, που φορούσαν διακριτικά, full face, καπέλα, κουκούλες, μάσκες.

«Δεν είχε πρόθεση να πάει να διαπράξει τέτοιου είδους εγκλήματα, αδικήματα. Ήταν ο μόνος που ήταν με μη κεκαλυμμένα τα χαρακτηριστικά, χωρίς γάντια, χωρίς τίποτα», ανέφερε.

Εις βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας και άλλες κακουργηματικές και πλημμεληματικές πράξεις.

Για την ίδια υπόθεση ερευνάται και ο ρόλος του ανήλικου αδελφού του ενώ από τα εγκληματολογικά εργαστήρια επαληθεύτηκε η ύπαρξη πυρίτιδας στα χέρια του.

Παράλληλα η ΕΛΑΣ εστιάζει την προσοχή της σε πρόσωπο που φαίνεται να προμήθευσε τη φωτοβολίδα στον νεαρό δίνοντας του και οδηγίες για τη χρήση της.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Θεσσαλονίκη: Φωτιά αυτήν την ώρα σε κατάστημα εστίασης στη Λεωφ. Νίκης

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής (31/10) σε κατάστημα εστίασης στη Λεωφόρο Νίκης, στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες κινητοποιήθηκαν 28 πυροσβέστες και 10 οχήματα.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Κασιδιάρης στο Εφετείο: Η δολοφονία Φύσσα δολοφόνησε εμένα και τη Χρυσή Αυγή, έξι χρόνια είμαι στις φυλακές

Ο Ηλίας Κασιδιάρης, καταδικασμένος σε κάθειρξη 13 ετών και 6 μηνών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, προσέφυγε στο Εφετείο για την ανατροπή της πρωτόδικης απόφασης. Κατά

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Κασσελάκης κατά Μπέου: Εξαπέλυσε τον ομοφοβικό οχετό του, δεν μας απασχολεί τι κάνει στην τουαλέτα του

Ο Στέφανος Κασσελάκης αντέδρασε έντονα σε δηλώσεις του δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, σχετικά με τους ομοφυλόφιλους, καταγγέλλοντας την ρητορική μίσους και την «τοξικότητα» που προέκυψε

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

«Οιδίπους Τύραννος»: Η βραβευμένη παράσταση του Θανάση Σαράντου επιστρέφει στο Θέατρο ΡΟΕΣ για 15 τελευταίες εμφανίσεις

Μετά από δύο επιτυχημένες χρονιές σε Ελλάδα και εξωτερικό, η βραβευμένη παράσταση «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Θανάση Σαράντου, επιστρέφει από τις 18 Νοεμβρίου

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Κρεμλίνο για φήμες περί ακύρωσης συνάντησης Τραμπ – Πούτιν: Να ακούτε μόνο τις επίσημες δηλώσεις

Το Κρεμλίνο, σχολιάζοντας δημοσίευμα των Financial Times σχετικά με την ακύρωση μιας συνόδου κορυφής στη Βουδαπέστη μεταξύ των προέδρων Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Κλείνει την Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2025 η πλατφόρμα Α21-Επίδομα Παιδιού

Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, με τον εποπτευόμενο Οργανισμό Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), ενημερώνουν ότι, η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 – Επίδομα Παιδιού, κλείνει προσωρινά, την Δευτέρα 3 Νοεμβρίου

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >