AD

Το Φιλοτελικό και Ταχυδρομικό Μουσείο ψηφιοποιείται και διασώζει την ιστορία του και την πολιτιστική του κληρονομιά

Στον κόσμο της νέας ψηφιακής πραγματικότητας του 21ου αιώνα εισέρχεται και ο πολιτισμός με το Φιλοτελικό και Ταχυδρομικό Μουσείο να προβαίνει στην ψηφιοποίησή του με την στήριξη του συγχρηματοδοτούμενου επιχειρησιακού προγράμματος ΕΣΠΑ.

Μέσω της ψηφιοποίησης, το Φιλοτελικό και Ταχυδρομικό Μουσείο, διαφυλάσσει και διατηρεί αναλλοίωτο στο χρόνο ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ιστορίας και της πολιτιστικής του κληρονομιάς, επιδιώκοντας να μεταδώσει το ιστορικό αυτό αποθετήριο στο ευρύ κοινό εύκολα και γρήγορα μέσα από το διαδίκτυο.

Το έργο το οποίο θα έχει ολοκληρωθεί έως τις αρχές του 2024 θα έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία ενός ολοκληρωμένου ψηφιακού Μουσείου που θα επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση όλων των πολιτών, της εκπαιδευτικής και ακαδημαϊκής κοινότητας σε ιστορικά εκθέματα, γνώσεις και πληροφορίες που χαρακτήρισαν την ταχυδρομική ιστορία της χώρας μας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το Ιστορικό Αρχείο του Φιλοτελικού και Ταχυδρομικού Μουσείου διαθέτει σπάνια εκθέματα σημαντικών Ελλήνων χαρακτών τα οποία κατατάσσονται στα έργα τέχνης, αλλά και κατάστιχα και λυτά έγγραφα που καλύπτουν τους τομείς της κοινωνικής και πολιτιστικής δραστηριότητας της περιόδου 1901-1930.

Η ψηφιοποίηση που πραγματοποιείται στους χώρους του Φιλοτελικού και Ταχυδρομικού Μουσείου, περιλαμβάνει εκτός από την σάρωση εγγράφων και εξειδικευμένες φωτογραφήσεις αντικειμένων, οι οποίες ξεπερνούν τις 85.000 λήψεις για την παραγωγή υψηλού επιπέδου αποτελέσματος αλλά και για την ασφάλεια του πρωτότυπου υλικού.

Να σημειωθεί ότι η ίδρυση και λειτουργία του Φιλοτελικού και Ταχυδρομικού Μουσείου ήταν ένα μακροχρόνιο αίτημα του Ελληνικού Ταχυδρομείου και ιδιαίτερα της φιλοτελικής κοινότητας.

Ιδρύθηκε το 1978 και σήμερα στεγάζεται σε κτίριο στη συμβολή της Πλατείας Σταδίου και της Οδού Φωκιανού, δίπλα ακριβώς από το Παναθηναϊκό Στάδιο (Καλλιμάρμαρο).

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

MI6 και CIA: Οι πόλεμοι σε Ισραήλ και Ουκρανία απειλούν την παγκόσμια τάξη – Μεγαλύτερη πρόκληση η άνοδος της Κίνας

Τον κώδωνα του κινδύνου για τη διεθνή τάξη πραγμάτων, η οποία εκτιμούν ότι αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη απειλή από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, κρούουν οι επικεφαλής

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Σοκάρει η νύφη του Ντομινίκ Πελικό: Ζητούσε γυμνές φωτογραφίες από τις εγγονές του για να τους πάρει παιχνίδια

Σοκάρει η νύφη του Ντομινίκ Πελικό: Ζητούσε γυμνές φωτογραφίες από τις εγγονές του για να τους πάρει παιχνίδια Σοκάρει η κατάθεση της νύφης του Ντομινίκ

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

CNN | Βίντεο δείχνει Ουκρανούς στρατιώτες να εκτελούνται μετά την παράδοσή τους στους Ρώσους

Αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των εκτελέσεων Ουκρανών στρατιωτών από τους Ρώσους εισβολείς, λίγο μετά την παράδοσή τους, σύμφωνα με το CNN, το οποίο, μάλιστα, έδωσε στη δημοσιότητα ένα σχετικό βίντεο από το

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Μιχάλης Κατρίνης | Τα πιο όμορφα πράγματα στη ζωή δεν αγοράζονται και είναι ανεκτίμητα

Συνέντευξη με τον Μιχάλης Κατρίνης, ο οποίος με μια πορεία γεμάτη προκλήσεις και αποφασιστικότητα, εκπροσωπεί τη νέα γενιά πολιτικών που επιδιώκουν την ανασύνταξη και αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ, με στόχο να το επαναφέρει στον κεντρικό ρόλο της πολιτικής σκηνής της Ελλάδας.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Μπεν Άφλεκ | Αρνείται ότι βγαίνει με την Κικ Κένεντι επειδή φοβάται ότι θα επηρεάσει το διαζύγιό του από τη Λόπεζ

Ο Μπεν Άφλεκ προσπαθεί απεγνωσμένα να «σβήσει» την Κικ Κένεντι από τη ζωή του, επειδή φοβάται ότι η σχέση τους θα επηρεάσει αρνητικά το διαζύγιό του με την Τζένιφερ Λόπεζ.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >