AD

Κρις Κρίστι | «Μαριονέτα του Πούτιν, ο Τραμπ»

Ο πρώην κυβερνήτης του Νιού Τζέρσι, ο Ρεπουμπλικάνος Κρις Κρίστι, πρώην σύμμαχος του Ντόναλτ Τραμπ που έχει αναχθεί σε έναν από τους σφοδρότερους πολέμιούς του, ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι είναι υποψήφιος για το χρίσμα του κόμματος ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2024.

Ο 60χρονος Κρίστι ανακοίνωσε επισήμως την υποψηφιότητά του χθες σε συγκέντρωση στο Νιού Χάμσαϊρ, αφού κατέθεσε τα απαραίτητα έγγραφα στην Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή.

Ήδη υποψήφιοι για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών είναι, εκτός από τον πρώην πρόεδρο Τραμπ, ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις και ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς, μεταξύ άλλων.

Ο Κρίστι βρίσκεται ακόμη πολύ χαμηλά στην πρόθεση ψήφου και ήδη έχει αρχίσει τις επιθέσεις του εναντίον του Τραμπ, που εμφανίζεται φαβορί μέχρι στιγμής, χαρακτηρίζοντάς τον εγωκεντρικό και ανειλικρινή.

Ο πρώην πρόεδρος «πάντα βρίσκει κάποιον ή κάτι για να κατηγορήσει για όσα πάνε στραβά, αλλά βρίσκει πάντα έναν τρόπο να πάρει τα εύσημα για ό,τι πάει καλά», κατήγγειλε ο Κρίστι.

Το 2016 ο πρώην κυβερνήτης του Νιού Τζέρσι ήταν ξανά υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων.

Ο Τραμπ δεν άργησε να απαντήσει στις επιθέσεις, λέγοντας ότι η ομιλία του Κρίστι ήταν «βαρετή» και «δύσκολη να την παρακολουθήσει κανείς». «Αυτό περιμένει κανείς από έναν αποτυχημένο κυβερνήτη», πρόσθεσε.

Εξάλλου ο πρώην πρόεδρος άφησε να εννοηθεί ότι ενδέχεται να μην συμμετάσχει σε τουλάχιστον ένα από τα πρώτα δύο ντιμπέιτ μεταξύ των υποψήφιων των Ρεπουμπλικανών.

«Αν ενδιαφέρεται πραγματικά για τη χώρα – κι έχω σοβαρές αμφιβολίες επ’ αυτού-τότε πρέπει να πάει, δεν πρέπει να φοβάται», τόνισε ο Κρίστι μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή.

Ο ίδιος επέκρινε τον δισεκατομμυριούχο και για σειρά άλλα θέματα, αναφερόμενος κυρίως στις πολλές δικαστικές έρευνες εναντίον του και χαρακτηρίζοντάς τον «μαριονέτα του (Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ) Πούτιν».

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Το Πεκίνο παροτρύνει Βρυξέλλες να αποσύρουν τις κινεζικές επιχειρήσεις από το 19ο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας

Το Πεκίνο παροτρύνει τις Βρυξέλλες να αποσύρουν αμέσως τις κινεζικές επιχειρήσεις από το 19ο πακέτο κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας, σύμφωνα με δηλώσεις

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >
photo credit : time magazine

TIME: Η «ειρήνη του Τραμπ» στη Γάζα: εκεχειρία ή επίδειξη ισχύος;

Αποκάλυψη του TIME: Οι παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις, οι πιέσεις προς τον Νετανιάχου, οι μεσολαβητές του Κατάρ και η νέα “αμερικανική ηγεμονία” που επιχειρεί να εγκαθιδρύσει ο Τραμπ στη Μέση Ανατολή.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Κόνι Μεταξά – Η αντίδραση σε ερώτηση ρεπόρτερ για τον πρώην σύζυγό της: «Περσινά ξινά σταφύλια»

  Στο listening party για το νέο άλμπουμ της Ελένης Φουρέιρα παραβρέθηκε η Κόνι Μεταξά, αποτελώντας έκπληξη για τους παρευρισκόμενους. Η γνωστή τραγουδίστρια δέχθηκε ερωτήσεις

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εγκαινιάστηκε η δεύτερη γραμμή τελικής συναρμολόγησης αεροσκαφών Α320 στην Τιεντσίν της βόρειας Κίνας

Η ευρωπαϊκή Airbus εγκαινίασε στις 22 Οκτωβρίου τη νέα Γραμμή Τελικής Συναρμολόγησης (FAL) της οικογένειας αεροσκαφών A320 στην πόλη Τιεντσίν της βόρειας Κίνας. Πρόκειται για

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Βόλος: Συνεχίζεται η «κόντρα» Ζ. Μακρή – Α.Μπέου – Προσφεύγει στα δικαστήρια η βουλευτής

Μήνυση προτίθεται να υποβάλει η βουλευτής Μαγνησίας Ζέττα Μακρή κατά του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου, μετά τις συκοφαντικές –όπως τις χαρακτήρισε– αναφορές του για εμπλοκή

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής σκακιού Βλαντίμιρ Κράμνικ ερευνάται για μπούλινγκ μετά το θάνατο του γκραντμάστερ Ντάνιελ Ναροντίτσκι

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής σκακιού Βλαντίμιρ Κράμνικ ερευνάται για εκφοβισμό και παρενόχληση μετά το θάνατο του συναθλητή του Ντάνιελ Ναροντίτσκι, όπως ανακοίνωσε ο παγκόσμιος οργανισμός

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >