AD

Κρήτη | «Αδιανόητο να αντιδικήσω με γυναίκα»

Δεν θα πάει στο δικαστήριο  ο 36χρονος άνδρας, που δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι από την 38χρονη πρώην σύζυγό του, όταν της ζήτησε να χωρίσουν, εξαιτίας των «κανόνων ηθικής του».

 

Σοκ είχε προκαλέσει στο πανελλήνιο το 2022 η υπόθεση στο Ηράκλειο της Κρήτης όπου μια 38χρονη επιτέθηκε με βιτριόλι στον 36χρονο πρώην σύζυγό της επειδή της είχε ζητήσει να χωρίσουν.

Την υπεράσπιση του άνδρα είχε αναλάβει από την πρώτη στιγμή ο Αλέξης Κούγιας με την Αλεξάνδρα Σπανάκη και τώρα, όπως αναφέρει ανακοίνωση του γνωστού ποινικολόγου ο 36χρονος δεν δέχεται να βρεθεί στο δικαστήριο απέναντι στην πρώην σύζυγό του εξαιτίας των «κανόνων ηθικής του.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του κ. Κούγια αναφέρεται: «Χθες, το θύμα, Γ.Μ. μας ενημέρωσε ότι για τους κανόνες ηθικής που υπηρετεί ο ίδιος, τόσο στην περιοχή στην οποίαν ανδρώθηκε, όσο και στο ευρύτερο κοινωνικό του περιβάλλον, του είναι αδιανόητο να παραστεί στο Δικαστήριο και να εκπροσωπηθεί από δικηγόρους στρεφόμενος εναντίον γυναίκας, οποιοδήποτε έγκλημα και να έχει διαπράξει εις βάρος του αυτή και ότι κατόπιν αυτής της επιλογής του, εγκαταλείπει το Δικαστήριο, χωρίς τη δική του παρουσία, να αποφασίσει αυτεπαγγέλτως για τη τύχη των δύο κατηγορουμένων γυναικών».

Η ανακοίνωση από το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια: 

Όπως είναι γνωστό, μαζί με την εκλεκτή συνάδελφο, Αλεξάνδρα Σπανάκη, δικηγόρο του Δ.Σ. Ηρακλείου Κρήτης, έχουμε αναλάβει από την πρώτη ημέρα της απόπειρας ανθρωποκτονίας με ιδιαίτερα επικίνδυνο καυστικό υγρό που του κατέστρεψε το αριστερό του μάτι, το βήμα της υποστηρίξεως της κατηγορίας, κατά της Μ.Σ.

Στο δικαστήριο μετά από ορθές νομικές επιλογές της κας Σπανάκη και εμού, συγκατηγορούμενη για το αδίκημα της απλής συνέργειας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας είναι και η φίλη της δράστιδος με την οποίαν μαζί παγίδεψαν το ανυποψίαστο θύμα, Γ.Μ.

Χθες, το θύμα, Γ.Μ. μας ενημέρωσε ότι για τους κανόνες ηθικής που υπηρετεί ο ίδιος, τόσο στην περιοχή στην οποίαν ανδρώθηκε, όσο και στο ευρύτερο κοινωνικό του περιβάλλον, του είναι αδιανόητο να παραστεί στο Δικαστήριο και να εκπροσωπηθεί από δικηγόρους στρεφόμενος εναντίον γυναίκας, οποιοδήποτε έγκλημα και να έχει διαπράξει εις βάρος του αυτή και ότι κατόπιν αυτής της επιλογής του, εγκαταλείπει το Δικαστήριο, χωρίς τη δική του παρουσία, να αποφασίσει αυτεπαγγέλτως για τη τύχη των δύο κατηγορουμένων γυναικών.
Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Υπό την προεδρία Μητσοτάκη σήμερα η σύσκεψη για την πλατφόρμα stegasi.gov.gr

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 10:00 θα προεδρεύσει σε σύσκεψη, στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα παρουσιαστεί από την αρμόδια Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Δόμνα Μιχαηλίδου η νέα ψηφιακή

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ευθύμιος Λέκκας στο ΕΡΤNews για τον ισχυρό σεισμό: Λόγο του βάθους του δεν θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην επιφάνεια

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο καθηγητής Γεωλογίας και Πρόεδρος του ΟΑΣΠ κ. Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στο ΕΡΤΝews για τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα στο

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πρεμιέρα για τον Προσωπικό αριθμό: Είναι υποχρεωτικός, θα βγαίνει μια φορά και θα αναγράφεται στις ταυτότητες – Πώς θα τον βγάλετε

Ο Προσωπικός Αριθμός μπαίνει και επίσημα από σήμερα, 3 Ιουνίου στη ζωή μας και σταδιακά θα αντικαταστήσει αριθμό ταυτότητας, ΑΜΚΑ και ΑΦΜ. Μέσα από το myinfo.gov.gr (μπορούν να κατευθυνθούν

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ισχυρός σεισμός 5,8 Ρίχτερ τα ξημερώματα ανοιχτά της Ρόδου – Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 02: 17 τα ξημερώματα στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Ρόδου και Τουρκίας. Σύμφωνα με την Αναθεωρημένη

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Γιώργος Καράβας: «Ποθώ πάρα πολύ τη Ραφαέλα ως γυναίκα, την κυνηγάω ακόμα σε όλους τους τομείς»

Καλεσμένος στο Πρωινό ήταν σήμερα ο Γιώργος Καράβας. Το γνωστό μοντέλο μίλησε για όλα στον Γιώργο Λιάγκα και ιδιαιτέρως για την σύζυγό του, Ραφαέλα Ψαρρού.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >