AD

Mητσοτάκης | Συνάντηση με τον Ζελένσκι στην Ουκρανία

Κίνηση υψηλού συμβολισμού από τον πρωθυπουργό πριν μεταβεί στο Βουκουρέστι για το συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

 

Στο περιθώριο της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βουκουρέστι για το συνέδριο του ΕΛΚ, ο πρωθυπουργός πραγματοποιεί επίσκεψη-αστραπή στην Ουκρανία και σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida θα έχει συνάντηση με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Οδησσό.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το αεροσκάφος του Κυριάκου Μητσοτάκη προσγειώθηκε λίγο μετά τις 10:30 στην Οδησσό και στη συνέχεια έχει προγραμματιστεί υπό άκρα μυστικότητα συνάντηση με τον Ουκρανό πρόεδρο.

«Ο γενναίος ουκρανικός λαός συνεχίζει να αγωνίζεται»

Σημειώνεται πως στις 24 Φεβρουαρίου συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο X έστειλε μήνυμα υποστήριξης στον ουκρανικό λαό που συνεχίζει να μάχεται κατά των ρωσικών δυνάμεων. Παράλληλα, χαρακτήρισε «γενναίο» τον ουκρανικό λαό, προσθέτοντας ότι «θα σταθούμε δίπλα τους για όσο χρειαστεί».

Στο Βουκουρέστι για το συνέδριο του ΕΛΚ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει σήμερα στις εργασίες του διήμερου συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Βουκουρέστι, όπου θα επικυρωθεί η υποψηφιότητα της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου οι ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων και οι επικεφαλής κεντροδεξιών κομμάτων αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επικυρώσουν την υποψηφιότητα της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν εκ μέρους του ΕΛΚ για δεύτερη θητεία της στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επίσης, θα συζητήσουν το μανιφέστο του κόμματος ενόψει των ευρωεκλογών που θα διεξαχθούν σε όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μεταξύ 6ης και 9ης Ιουνίου.

Στην ατζέντα θα βρεθούν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, όπως η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η ευρωπαϊκή άμυνα, το αυξημένο κόστος ζωής και ο εξτρεμισμός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει στο Βουκουρέστι συναντήσεις με τον πρόεδρο, τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Γερουσίας της Ρουμανίας.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Δόμνα Μιχαηλίδου: Ισοβιότητα αποκτούν οι τρίτεκνοι γονείς – Σταδιακή σύγκλιση τριτέκνων και πολυτέκνων

«Στο νομοσχέδιο που έχουμε φέρει στη Βουλή αποδίδουμε την ισοβιότητα στην τριτεκνική ιδιότητα των γονέων τριών τέκνων. Και αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα προς την

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Άρης Μουγκοπέτρος: Η νέα ανάρτηση στο Instagram και η δημόσια συνομιλία με τον Νίκο Αλιάγα

Δείτε όσα είπαν Άρης Μουγκοπέτρος και Νίκος Αλιάγας στο Instagram. Ο Άρης Μουγκοπέτρος ανέβασε σήμερα ένα βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, όπου τον

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

«Το πιο ζεστό καλοκαίρι που έχει καταγραφεί ποτέ» έζησε φέτος η Κίνα

Θερμοκρασίες ρεκόρ και πολλά επεισόδια καύσωνα, κυρίως στο νότιο τμήμα της χώρας, βίωσε το καλοκαίρι που μόλις ολοκληρώθηκε, η Κίνα, όπως ανακοίνωσε η εθνική μετεωρολογική

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ηράκλειο: Χειροπέδες σε 65χρονο για καλλιέργεια κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών

Στη σύλληψη ενός 65χρονου που κατηγορείται για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών ουσιών προχώρησαν οι αστυνομικοί στο Ηράκλειο. Παράλληλα, κατάσχεσαν, μεταξύ άλλων, δενδρύλλια, πάνω

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τζένιφερ Άνιστον: «Με έχουν καλέσει αλλά δεν έχω πάει ποτέ στο Met Gala, είμαι κορίτσι του τζιν και της σαγιονάρας»

Η Τζένιφερ Άνιστον αποκάλυψε στο περιοδικό Glamour τον λόγο που δεν συμμετέχει στα διάσημα events του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης (Met Gala), παρά τις επανειλημμένες προσκλήσεις.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >