AD

Με βροχές αρχίζει και τελειώνει η εβδομάδα – Πότε θα υποχωρήσει η αστάθεια

Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

Βροχές και καταιγίδες πιθανώς τοπικά ισχυρές αναμένονται από νωρίς σήμερα το απόγευμα στην Ήπειρο και το βόρειο Ιόνιο (περιοχή Κέρκυρας – Παξών) και από το βράδυ στη δυτική Στερεά και την κεντρική Μακεδονία.

Αρχικά αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά τόπους στα ανατολικά και βορειοανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο θα είναι πυκνότερες. Από το πρωί όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις, αρχικά στα βορειοδυτικά τμήματα της χώρας, και σταδιακά σε όλα τα ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται από το απόγευμα στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά και στο Βόρειο Ιόνιο οι οποίες έως το βράδυ θα επηρεάσουν και την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Δυτική και Βόρεια Θεσσαλία, τη Δυτική Στερεά και το Ιόνιο. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες, κυρίως στα δυτικά.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 3 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 4 έως 19, στη Θεσσαλία από 6 έως 18, στην Ήπειρο από 8 έως 21, στη Στερεά από 8 έως 20, στην Πελοπόννησο από 5 έως 23 στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 17, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 7 έως 20, στις Κυκλάδες από 7 έως 19, στα Δωδεκάνησα από 8 έως 19 και στην Κρήτη από 7 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ και από το μεσημέρι 5 έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 έως 8 μποφόρ και από το απόγευμα 5 έως 7 μποφόρ.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, ο καιρός θα είναι βροχερός όλη την εβδομάδα με την αστάθεια να υποχωρεί το Σαββατοκύριακο.

H πρόγνωση του καιρού για σήμερα ανά περιοχή

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές, οι οποίες στη Μακεδονία από το μεσημέρι θα ενταθούν και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες που πιθανώς να είναι ισχυρές το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Μακεδονίας.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία έως 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά νεφώσεις με τοπικές βροχές που από το μεσημέρι θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα είναι πιθανό να είναι κατά τόπους ισχυρά από νωρίς το απόγευμα στην Ήπειρο και το βόρειο Ιόνιο (περιοχή Κέρκυρας – Παξών) και από το βράδυ στη δυτική Στερεά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου. Στη δυτική Πελοπόννησο αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από αργά το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο 7 τοπικά 8 μποφόρ, το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 20 και στη δυτική Πελοπόννησο έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές κυρίως από το απόγευμα.
Άνεμοι: Νότιοι 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 20 και κατά τόπους έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που τις βραδινές ώρες θα πυκνώσουν στις Κυκλάδες.
Άνεμοι: Νότιοι 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 και στη βόρεια Κρήτη έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία 5 με 7 στα βόρεια τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία 4 με 6 στις Σποράδες τοπικά 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές που από το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: Νότιοι 3 με 5 και βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 12-03-2024
Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, τη Μακεδονία και σταδιακά τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα το βράδυ θα περιοριστούν στα δυτικά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά.
Οι συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και στο Αιγαίο μέχρι το απογευμα τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια και τα δυτικά όπου θα φτάσει τους 15 με 17 βαθμούς ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 13-03-2024
Στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ανατολικά μέχρι το μεσημέρι μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους κυρίως στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14-03-2024
Στη νότια και ανατολική νησιωτική χώρα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που θα πυκνώσουν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα δυτικά και νότια πελάγη σταδιακά τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

 

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15-03-2024
Αρχικά στα βορειοανατολικά και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και στην υπόλοιπη χώρα παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Σάκης Ρουβάς: Η πρώτη αντίδραση για το σκισμένο παντελόνι που έγινε viral – «Πολύ σοβαρά θέματα έχετε, μπράβο»

«Κάπου θα με δείτε τηλεοπτικά του χρόνου», είπε ο Σάκης Ρουβάς. Για συναυλία στη Λάρισα βρέθηκε προ ημερών ο Σάκης Ρουβάς και αυτό που έγινε

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Χανιά: Νεκρός 62χρονος στο Ελαφονήσι – Καταπλακώθηκε από μεταλλική κατασκευή που παρασύρθηκε από τους θυελλώδεις ανέμους

Την τελευταία του πνοή άφησε ένας 62χρονος στο Ελαφονήσι του Δήμου Κισάμου, όταν η μεταλλική κατασκευή πάνω στην οποία εργαζόταν παρασύρθηκε από τους θυελλώδεις ανέμους

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Σουδάν: Ο ΟΗΕ εκφράζει φόβους για την έλλειψη πόρων για την αντιμετώπιση της πείνας και του υποσιτισμού

Ο ΟΗΕ εκφράζει φόβους για την έλλειψη πόρων για την αντιμετώπιση της πείνας και του αυξανόμενου υποσιτισμού που πλήττουν εκατομμύρια Σουδανούς σε μια χώρα που

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Αντιπαράθεση Έντι Ράμα με Νάιτζελ Φάρατζ για τους Αλβανούς κατάδικους στη Βρετανία

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα αντέδρασε την Κυριακή 29/6 με ανάρτηση στην κοινωνική πλατφόρμα X, απαντώντας στον Βρετανό βουλευτή Νάιτζελ Φάρατζ, σχετικά με τον

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Νέος αναπτυξιακός νόμος: Ακόμη 150 εκατομμύρια σε επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές- Στόχος να «ζωντανέψει» η Δυτική Μακεδονία και παραμεθόριες περιοχές

Από 1 Ιουλίου έως 10 Σεπτεμβρίου 2025, ενεργοποιείται το δεύτερο καθεστώς των Περιοχών Ειδικής Ενίσχυσης του νέου Αναπτυξιακού Νόμου με προϋπολογισμό 150 εκατ. ευρώ. Στόχος να

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >